Όταν για πάνω από 30 και πλέον χρόνια κατέχεις μία θέση, αυτή του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, με την ανοχή της επίσης καθεστωτικής και σφόδρα απολίτικης παρέας σου, τότε κάτι δεν γίνεται σωστά. Κάτι δεν είναι υγιές.

Ο Ποντιακός χώρος δεν έχει ανάγκη τους καθεστωτικούς και τους εσατζήδες της μνήμης μας.

Εν έτη 2022 η Ποντιακή υπόθεση θέλει Απελευθερωτές και όχι τους καθεστωτικούς (Σανίδης και η παρέα του) που είναι εκτός τόπου και χρόνου σε ότι αφορά την Ποντιακή υπόθεση και όχι μόνον.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να στηρίξουν και να προωθήσουν τους συμβολισμούς της 19ης Μαΐου. Ημέρα μνήμης, πολιτικής έκφρασης και δράσης όλων των Ελλήνων.

Όταν έχεις να κάνεις με μία νέα Πανελλήνια συνείδηση δεν μπορείς να υιοθετείς και να στηρίζεις καθεστωτισμούς και καθεστωτικούς. Μιλώ για αυτούς που με την αδιαφορία τους, “άθελα” τους στηρίζουν αυτήν την διαχρονική παθογένεια.

Σε προηγούμενο άρθρο μου ζήτησα από το Προεδρείο της Γ.Σ. της Λέσχης να μας δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της. Σιωπή και μόνον σιωπή.

Επανέρχομαι, η Λέσχη δεν είναι προσωπική υπόθεση του καθεστωτικού Κ. Σανίδη και της παρέας του. Είναι το μητροπολιτικό σωματείο και υπόθεση όλων των Ποντίων, για αυτό πρέπει να αφυπνισθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που μέχρι σήμερα απουσίαζαν και να γκρεμίσουν τα τείχη του καθεστωτισμού που έχουν υψωθεί – επιβληθεί εδώ και χρόνια.

Οι πρωταγωνιστές και αγωνιστές της Ποντιακής υπόθεσης που είχε ο τόπος ήταν πολλοί. Δεν υπάρχουν σήμερα δικαιολογίες για την απουσία τους!!!

Συνεχίζεται…

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Κοζάνη, Σεπτέμβριος 22