To kozan.gr αποκαλύπτει: “Τρέχουν” ταχύτατα οι διαδικασίες για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης εδαφών από την ΔΕΗ οι οποίες θα μεταβιβαστούν στο Δημόσιο – Χθες, Πέμπτη 22/9, με προϋπολογισμό 200.880.000 €, εντάχθηκε  το σχετικό έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU – Μέχρι 31.08.2025 θα πρέπει να έχουν μεταβιβαστεί όλες στο δημόσιο – Μέχρι 12/2024 ο οικισμός της Ποντοκώμης που θα ισοπεδωθεί

23 Σεπτεμβρίου 2022
09:05

Όπως αποκαλύπτει το kozan.gr, “τρέχουν” ταχύτατα οι διαδικασίες για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης εδαφών από την ΔΕΗ οι οποίες θα μεταβιβαστούν στο Δημόσιο. Χθες Πέμπτη 22/9, με προϋπολογισμό 200.880.000 €, εντάχθηκε  το σχετικό έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.  Το βασικό φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των εδαφών, τα οποία θα μεταβιβαστούν από τη ΔΕΗ ΑΕ στο Δημόσιο. Οι βασικοί όροι της μεταβίβασης καθώς και της εκτέλεσης των εργασιών αποκατάστασης έχει αποτυπωθεί σε Προγραμματική Σύμβαση η οποία μετά την υπογραφή της κυρώθηκε με νόμο. Η αποκατάσταση των εδαφών θα υλοποιηθεί μέσω τριμερών συμβάσεων μεταξύ της ΔΕΗ ΑΕ, της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. και των εργολάβων της ΔΕΗ Α.Ε. οι οποίοι θα ανακηρυχθούν Ανάδοχοι σε συνέχεια των διαγωνιστικών διαδικασιών, τις οποίες θα διεξάγει η ΔΕΗ ΑΕ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι  εκτάσεις που θα διατεθούν έως την 31.08.2025, ανέρχονται σε 97.008 στρέμματα και αφορούν στις αδιατάρακτες και στις ήδη αποκατεστημένες εκτάσεις, καθώς και σε αυτές στις οποίες θα μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης στα Ορυχεία Αμυνταίου και Καρδιάς, στα οποία έχει περατωθεί η εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ, και στις περιοχές που θα αποδεσμεύονται σταδιακά από τα υπόλοιπα Ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε.. Το ΤΑΑ θα καλύψει το κόστος αποκατάστασης των μεταβιβαζόμενων εδαφών προκειμένου να διευκολυνθούν μελλοντικές επενδύσεις και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες όπως βιομηχανικά και τεχνολογικά πάρκα.

Κατόπιν των εργασιών αποκατάστασης  θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ-ΔΑΜ οι εργασίες αναπροσαρμογής γαιών για την προώθηση συνεργασιών και εξασφάλισης κινήτρων για την υποδοχή ιδιωτικών επενδύσεων και γενικότερα νέων οικονομικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο μίας βιώσιμης ανάπτυξη.

 

 

7 σχόλια

      • Πια αλήθεια ακριβώς εννοείτε? Γιατί ούτε καν ξέρετε τι γίνεται απλά βγαίνετε για να γράψετε κάτι κ εσείς,στο τέλος θα μας πείτε ότι φταίμε κιόλας κ να την λυπηθούμε την ΔΕΗ μήπως να δώσουμε κ πίσω τα χρήματα των σπιτιών μας έτσι τζάμπα? Εσείς όλοι που λέτε κ λέτε κ λέτε χειρότερα από εμάς θα κάνατε κ θα ζητούσατε, εσείς που λέτε κ λέτε δν την είχατε απέναντι σας να εισπνέεται αυτό το καθαρό κάρβουνο κ λιγνίτη κάθε πρωί άντε γιατί κοροιδευομαστε κανονικό τα τώρα.

    • Το kozan σου φταίει ρε φίλε; Πώς το λένε εκείνο με τον γάιδαρο και το σαμάρι..;; Το kozan ενημερώνει. Δεν λιβανίζει. Άμα θες λιβανιστήρια και όλα καλά, διάβαζε άλλες σελίδες. Έχει ένα σωρό και τοπικές και κεντρικές.

  • Οι πρόγονοι κάποιων που αποζημιώθηκαν και στοχεύουν την Ποντοκώμη θα κοκκίνιζαν. Με πρώτο και καλύτερο τον αείμνηστο Πρόεδρο Λάκη Σαμαρα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.