Ερώτηση για τα προβλήματα στον Πυροσβεστικό Σταθμό Κοζάνης κατέθεσαν στην Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης

22 Σεπτεμβρίου 2022
23:48
Κανένα σχόλιο

Ερώτηση για τα προβλήματα στον Πυροσβεστικό Σταθμό Κοζάνης κατέθεσαν στην Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν:

«Πρόσφατα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κοζάνης.

Από τις συζητήσεις με το προσωπικό προέκυψε ότι υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές και στα οχήματα. Έντονο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο Πυροσβεστικό Σταθμό της Κοζάνης.

Συγκεκριμένα στην Κοζάνη οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στον αστικό ιστό, κοντά σε χώρο όπου λειτουργεί η λαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα μερικές φορές να υπάρχει χρονοκαθυστέρηση, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για την εξέλιξη συμβάντων.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το γεγονός ότι ενώ έχει εγκριθεί η μεταφορά των υπηρεσιών σε άλλο χώρο, η διαδικασία της μεταφοράς προχωράει αργά. Το αποτέλεσμα είναι να στεγάζονται οι υπηρεσίες σε έναν πολύ περιορισμένο χώρο, δυσχεραίνοντας συνολικότερα την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής.

Ο στόλος των οχημάτων είναι πολύ παλιός, σχεδόν εικοσαετίας, και σε συνδυασμό με το πρόβλημα της υποστελέχωσης επιδεινώνονται τα προβλήματα.

Τα προβλήματα οξύνονται ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο, αφού το ήδη μειωμένο προσωπικό στην περιοχή είναι αναγκασμένο να μετακινείται σε άλλες περιοχές της χώρας για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Το αποτέλεσμα είναι το εναπομείναν προσωπικό να είναι σε αυξημένη επιφυλακή, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

– Να αποκτήσει επιτέλους ο Πυροσβεστικός Σταθμός Κοζάνης σύγχρονο κτίριο.

– Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καλυφθούν οι κενές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι πενταετείς, επταετείς και εποχικοί πυροσβέστες.

– Να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων, καθώς και να χορηγηθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός στο προσωπικό.

– Να ενταχθούν οι πυροσβέστες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.