Σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων από την Κοζανίτισσα Αναστασία Θεοχαροπούλου και το Dolmadaki.gr

30 Σεπτεμβρίου 2022
15:03
Ήρθε επιτέλους ο Nιάημερος και θα τον τιμήσουμε με έναν σπιτικό χαλβά Φαρσάλων, όπως λέει και η Κοζανίτικη παράδοση.
1 ποτήρι λάδι {ή βούτυρο όπως είναι η κανονική συνταγή ή μισό μισό}
2 ποτήρια νισεστέ
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα
1. Σε μια κατσαρόλα καίμε 1 ποτήρι ζάχαρη με λίγο βούτυρο να γίνει καραμέλα.
2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.
3. Προσθέτουμε την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όσο πιο πολύ τον αφήσουμε τόσο πιο σκούρος θα γίνει (μην το παρακάνετε όμως γιατί θα πικρίσει)
4. Αν έχουμε αμύγδαλα τα ρίχνουμε και αυτά. Μόλις γίνει σαν ζελέ, ξεκολλάει απο τα τοιχώματα, τον τραβάμε απο τη φωτιά
5. Ρίχνουμε τον χαλβά σε ένα ταψί να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια
Αν θέλετε να κάνετε κρούστα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον καραμελώνουμε είτε με φλόγιστρο είτε στο γκριλ του φούρνου
Δείτε περισσότερα εδώ: https://youtu.be/fJ3GNZsIlWA

4 σχόλια

  • Αν και πρόκειται για μια θερμιδική βόμβα χωρίς ιδιαίτερη διατροφική αξία, εκεί που έχει φτάσει η τιμή του στα πανηγύρια, καλύτερα να το φτιάξεις μόνος σου!

  • Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΕ ΓΟΥΟΚ ΜΕΓΑΛΟ.ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΛΑ ΒΥΘΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ.ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΠΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι