Ήρθε επιτέλους ο Nιάημερος και θα τον τιμήσουμε με έναν σπιτικό χαλβά Φαρσάλων, όπως λέει και η Κοζανίτικη παράδοση.
1 ποτήρι λάδι {ή βούτυρο όπως είναι η κανονική συνταγή ή μισό μισό}
2 ποτήρια νισεστέ
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα
1. Σε μια κατσαρόλα καίμε 1 ποτήρι ζάχαρη με λίγο βούτυρο να γίνει καραμέλα.
2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.
3. Προσθέτουμε την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όσο πιο πολύ τον αφήσουμε τόσο πιο σκούρος θα γίνει (μην το παρακάνετε όμως γιατί θα πικρίσει)
4. Αν έχουμε αμύγδαλα τα ρίχνουμε και αυτά. Μόλις γίνει σαν ζελέ, ξεκολλάει απο τα τοιχώματα, τον τραβάμε απο τη φωτιά
5. Ρίχνουμε τον χαλβά σε ένα ταψί να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια
Αν θέλετε να κάνετε κρούστα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον καραμελώνουμε είτε με φλόγιστρο είτε στο γκριλ του φούρνου
Δείτε περισσότερα εδώ: https://youtu.be/fJ3GNZsIlWA
Αν και πρόκειται για μια θερμιδική βόμβα χωρίς ιδιαίτερη διατροφική αξία, εκεί που έχει φτάσει η τιμή του στα πανηγύρια, καλύτερα να το φτιάξεις μόνος σου!
Δεν θα τον πετύχεις, όμως!
Μπορείς να φας μια παστα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ωμέγα τρία λιπαρά!!!
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΕ ΓΟΥΟΚ ΜΕΓΑΛΟ.ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΛΑ ΒΥΘΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ.ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΠΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ.