Ο Δήμος Κοζάνης, μετά το σχόλιο αναγνώστριας στο kozan.gr, απαντά για τη διοικητική αυτοτέλεια του οικισμού Ν. Καρδιάς: Οι αλλαγές προϋποθέτουν το ενδιαφέρον μας

30 Σεπτεμβρίου 2022
15:22

Το 2010 και μετά από πρόταση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε να χαρακτηρίσει τη Ν. Καρδιά σαν διακριτό οικισμό από τα Κοίλα, ώστε να γίνει διακριτή απογραφή των κατοίκων της και έτσι να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση της διοικητικής της αυτοτέλειας, σύμφωνα με το Άρθρο 283 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων.

Έκτοτε και επανειλημμένα, τόσο ιδιωτικά όσο και σε δημόσιες διαδικασίες, ο δήμαρχος αναδείκνυε το ζήτημα αυτό και ανέλυε τη διαδικασία.

Μέχρι σήμερα, 12 χρόνια μετά, ούτε ένας πολίτης ή φορέας δεν ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για τη διοικητική αυτοτέλεια του οικισμού.

Με πρωτοβουλία της κυρίας Β. Μητικάνη, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με ομάδα κατοίκων της Ν. Καρδιάς προκειμένου να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

 

Σχόλιο αναγνώστριας, από τη Νέα Καρδιά, στο kozan.gr: Την αυτοτέλεια του χωριού την έταξε ο Μαλούτας αλλά στην πορεία….

6 σχόλια

  • Τελικά ρε Λάζο εδώ και σαράντα χρόνια είσαι αλάνθαστος;

    ” Σχετικά με την απόρριψη της προκήρυξης καλλιτεχνικού διευθυντή. Οδήμαρχος παραδέχθηκε ότι τελικά ΔΕΝ κάνει λάθος το υπουργείο”

  • ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΩΜΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    • Άσε κίνησε τις διαδικασίες για το νέο νοσοκομείο… φτάνει δεν θέλουμε άλλα “έργα” !

  • Καλημέρα στον πιο πράσινο δήμαρχο όχι φυσικά για την προέλευση περίπου ΠΑΣΟΚ κλπ αλλά γιατί έγινε πανελλαδικά γνωστός προσφέροντας γη και ύδωρ στους επενδυτας.

  • Ήταν δίκαιο (το αίτημα διαχωρισμού της Νέας Καρδιάς από τα Κοίλα), γι’ αυτό και ποτέ δεν θα γίνει πράξη.
    Ας θυμηθεί ο κ. Δήμαρχος και ο Πάρη’μ τον αγώνα που έγινε το 1997-1998 μαζί με τον τότε αιρετό νομάρχη, ώστε να ενωθεί η Νέα Καρδιά με τα Κοίλα. Ας θυμηθεί και ας μας πει ένας από τους τρεις τι άλλαξε από τότε και δήθεν τώρα μετέστρεψαν την γνώμη τους.
    Χορτάσαμε τα ψέματα και τα παραμύθια περισσεύουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.