Κατ αρχήν να δηλώσουμε πως τ αδέσποτα δεν ειναι μηχανές για εκμετάλλευση. Ο κόσμος ευαισθητοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο .Μέσα σ αυτό το κλίμα σαν Οικονομική επιτροπή του Δήμου κληθήκαμε να δώσουμε χθές την συγκατάθεση μας  με τη διαδικασία του κατεπειγοντος , χωρίς δημοσίευση  , με την διαδικασία της απ ευθείας ανάθεσης από την Δημοτική Αρχή( με βάση μελέτη της αρμόδιας Υπηρεσίας  που έγινε 6.9.2022) άρον-άρον να καθαριστεί το κτίριο του Κυνοκομειου του Δήμου μας αντί ποσού σχεδόν 9.000,00ευρώ, από τα φερτα υλικά και τις λάσπες ,που δημιουργήθηκαν σ αυτό, από τις πλημμύρες της 22 Αυγούστου. Υπήρξαν έντονοι προβληματισμοί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή, που τελικά δεν το ψηφίσαμε. Και δεν το ψηφισαμε:
 
1.Γιατι ήρθε “σαν κατεπείγον ” μετά 40 μέρες από τις πλημμύρες;
2.Γιατι δεν μας απάντησε η Δημοτική αρχή που έχει την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή,  σε ποιον η σε ποια εταιρία προσανατολιζονται ν αναθέσουν το έργο της καθαριότητας από ” την πλημμύρα” , αφού ειναι τόσο κατεπείγον?
Πρέπει να γίνει σημαντική παρέμβαση είπε ο Προεδρεύων της Οικονομικής Επιτροπής  , γιατί μέχρι τώρα “πήραν “κατι  λίγα από τις λάσπες  και αναβάλαμε και την απολύμανση, γιατί πρέπει να γίνει Πρώτα η καθαριότητα.
 
Την επόμενη μέρα της συνεδρίασης,  σήμερα δηλαδή ,πήγαμε στο κτίριο του Κυνοκομειου ,για να διαπιστώσουμε με τα μάτια μας , τι έκτασης καθαριότητα πρέπει να γίνει, από τα στρώματα λάσπης, όπως είπαν,  που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες.
 
Αυτό που είδαμε,  φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήξαμε.
Τα συμπεράσματα  στους συμπολίτες μας.
Η ερώτηση σε μας. Τα καθαρά για να καθαριστούν θέλουν 9.000,00 ευρώ; Κι αν καθαρίστηκαν πριν ? Γιατί , σε σχετική ερώτηση μας, δεν μας είπαν ποιός ή  ποιοί απασχολήθηκαν; 
 
ΥΓ : Στον χώρο του  Δημοτικού Κυνοκομειου που βρεθήκαμε ( Αθηνά Τερζοπουλου και Στέφανος Κωτσιδης , Δημοτ..Συμβουλος και Πρόεδρος του Κτηνοτροφικου Συλλόγου Εορδαίας, οι εργαζόμενοι εκεί( 3 η 4), μας είπαν οτι δουλεψαν αμέσως μετά την πλημμύρα και σε 2 ημέρες καθάρισαν ο,τι λασπες είχαν δημιουργηθεί.