Το Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής  Κοζάνης στo Κουόπιο της Φινλανδίας με το πρόγραμμα ERASMUS+

5 Οκτωβρίου 2022
08:35
Κανένα σχόλιο

 

Το χρονικό διάστημα 28 Σπετεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Κουόπιο της Φινλανδίας η τρίτη κινητικότητα των σχολείων-εταίρων της στρατηγικής σύμπραξης Erasmus+ 2019-1-UK01-KA229-061892 με τίτλο «I speak for rights». Σκοπός του έργου είναι η γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με την Χάρτα των Δικαιωμάτων του Παιδιού της UNICEF, η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με αυτά και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ιδιότητας του πολίτη του κόσμου μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες μεταξύ των σχολείων των χωρών που συμμετέχουν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Vehmasmäen Koulu του Κουόπιο και συμμετείχαν, εκτός από το σχολείο μας, τα σχολεία Ysgol Gynradd Gymraeg Tirdeunaw (συντονιστικό σχολείο) και στο Ysgol Gymraeg Parc y Tywynτης Ουαλίας και το Saint Mary’s Boys National School της Ιρλανδίας.

Κατά την επίσκεψη στο σχολείο, εκπρόσωποι των μαθητών υποδέχτηκαν και ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους του σχολείου και παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας. Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί συνομίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς και παρακολούθησαν μέρος των μαθημάτων τους. Οι μαθητές του Φινλανδικού σχολείου ετοίμασαν μια γιορτή με τραγούδια, και παιχνίδια της χώρας τους, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσίαση ενός τραγουδιού στην  ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί του Φινλανδικού σχολείου παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονούν σε συνεργασία με τη UNICEF σχετικά με την ενεργό κινητοποίηση των μαθητών του σχολείου για την αποστολή βοήθειας σε χώρες του τρίτου κόσμου. Ενταγμένος στο πρόγραμμα αυτό ήταν ένας φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου, στον οποίο  πήραν μέρος οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως τον Puijo Tower, τους καθεδρικούς ναούς και μουσεία του Κουόπιο καθώς και τη φινλανδική εξοχή στην περιοχή των λιμνών.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τις εκπαιδευτικούς Τσιαρτσιώνη Ελένη, συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+ και Δούφλια Αναστασία, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.