Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο, με ποσό ένταξης 196.474€, το έργο: “Προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την επέκταση σχεδιασμού του πάρκου Έκτακτων Αναγκών της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας”, με σκοπό την προμήθεια κι εγκατάσταση πίστας ποδηλασίας και skateboard καθώς κι άλλου εξοπλισμού που θα μεταμορφώσουν το συγκεκριμένο χώρο.

Να θυμίσουμε πως, τον περασμένο Ιούνιο, είχε κατατεθεί σχετική πρόταση από το Δήμο Εορδαίας, συνολικού προϋπολογισμού 297.974,85 €,  που περιελάμβανε :

  • Πίστας ποδηλασίας και skateboard.

  • Εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, προσβάσιμου από άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ.

  • Φωτιστικών πυλώνων.

  • Διαφόρων καλλωπιστικών φυτών.

  • Νέου – ενιαίου αστικού εξοπλισμού (καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων, «έξυπνοι» καθιστικοί πάγκοι κ.α.), ο οποίος θα δημιουργήσει ένα ευχάριστο και ξεκούραστο περιβάλλον.

Aυτή η διαφορά των 100.000 προφανώς θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Εορδαίας. Συνολικά η ανάπλαση του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής, προσφέροντας μία εστία αναψυχής και προάγοντας την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, καθώς και την τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας με την βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας του.

kozan.gr