Αρδευτικά έργα Φλώρινας – Αμυνταίου, αναδασμοί και τα φούμαρα του κ. Κασαπίδη με την οικειοποίηση του έργου άλλων (Γράφει ο Στρατάκης Γιάννης Περιφερειακός Σύμβουλος – Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ)

12 Οκτωβρίου 2022
23:44

 

Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ Κασαπίδη κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 21/9/2022  για τα έργα που προωθεί η Περιφέρεια έκρυβε εκπλήξεις .

Εκεί μάθαμε για την ένταξη των μελετών των αρδευτικών Χειμαδίτιδας και  Βεγορίτιδας στο Πράσινο Ταμείο, ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την επίλυση των προβλημάτων των αρδευτικών των ΤΟΕΒ που χρόνιζαν, γιατί…. κανείς άλλος πριν, παρά μόνο αυτός, ασχολείται με τα θέματα αυτά.

Μόνο που τώρα θυμήθηκε να παρουσιάσει ως έργο όσα δεν έγιναν 3 χρόνια τώρα στη θητεία του, με κορυφαίο παράδειγμα του ΤΟΕΒ της Μελίτης. Πρόβλημα που είχε θέσει  ο γράφων, συμπεριλαμβανομένου και του προβλήματος σύνδεσης του αρδευτικού με το φράγμα Παπαδιάς, στην αρχή της θητείας του με Επερώτηση.

Και το κορυφαίο και πιο ανέντιμο δεοντολογικά ή αλλιώς ο ορισμός του σφετερισμού:

αναφέρθηκε  στις μελέτες των αρδευτικών Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας λέγοντας επί λέξει τα εξής καταπληκτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

«Τα συγκεκριμένα αυτά έργα, οι προτάσεις είχαν ξεκινήσει από την αρχή της θητείας μας και με τον κ. Κιοσσέ και με τον Βασίλη τον Άμπα ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, τα είχαμε ενσωματώσεις στο στρατηγικό σχεδιασμό και καταφέραμε να εντάξουμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο στο Πράσινο Ταμείο  και παίρνουν το δρόμο της έναρξης, της υλοποίησης. Ένα όνειρο δηλαδή της Φλώρινας γίνεται πραγματικότητα μετά από 30 χρόνια έστω, κάλιο αργά παρά πότε».

* (μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτησή του στο συνημμένο βίντεο)

Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα.

Οι φάκελοι για την εκπόνηση των μελετών των έργων ετοιμάστηκαν καθ’ ολοκληρία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου, ο οποίος και υπέβαλε  το αίτημα στο Πράσινο Ταμείο.

Οι δύο προτάσεις περιλαμβάνονται στην Απόφαση του Υπουργού που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 3 Δεκεμβρίου του 2021 με δικαιούχο το Δήμο Αμυνταίου με συνολικό προϋπολογισμό 4,54 εκατ. Ευρώ.

Απόφαση, στην οποία περιλαμβάνονται και ελάχιστες προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (2 βοτανικοί Κήποι προϋπ. 874 χιλ. ευρώ, ΕΚΕΤΑ/ Περιφέρεια Δυτ. Μακ. 176.000 ευρώ).

Και φτάνουμε στις 14/9/22 στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου όπου ο δικαιούχος Δήμος Αμυνταίου κατά περίεργο τρόπο αντικαθίσταται από την Π.Ε Φλώρινας.

Κατά μαγικό και άκοπο τρόπο η Περιφέρεια σφετερίζεται ως δικαιούχος την εκπόνηση των μελετών των δύο αρδευτικών, με προφανή σκοπό την προβολή της. Έτσι ακολούθησε το «show» και οι βαρύγδουπες δηλώσεις  του κ. Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 21/9.

Προφανώς ετοιμάζει το αφήγημά του για τις επερχόμενες εκλογές.

Πόσο όμως υποκρισία, απρέπεια και σφετερισμός της Δουλειάς όλων αυτών που οραματίστηκαν και φρόντισαν να δρομολογήσουν  το αίτημα για τις δύο αυτές μελέτες!

 

*στο συνημμένο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την σχετική συζήτηση στο Π.Σ.

3 σχόλια

  • Ξεχνάς την έγκριση των 3.000.000 ευρώ για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των ΤΟΕΒ από την ίδια απόφαση του Πράσινου Ταμείου. Λόγω ηλικίας πιστεύω. Είσαι άλλης εποχής και νοοτροπίας που ευτυχώς μας έχει τελειώσει.

  • Κάτι έπαθαν εκεί στην Φλώρινα. .Ο ένας ασχολειτε με τους καφέδες και ο άλλος με λέξεις βαρύγδουπες όπως σφετερισμούς.συμπεραίνει κανείς ότι ουσιαστικά δεν έχετε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ειδάλλως έχετε κυκλωθεί νοητικά από τον τρόμο της νέας σας αποτυχίας.Η αλήθεια είναι διαφορετική και απέχει παρασσαγκας από την πραγματικότητα από το άρθρο σας.η κατάσταση που επικρατούσε χρόνια τώρα ήταν ακατάστατη.προσπαθούν λίγοι με αρχηγό τον κασαπιδη να παρουσιάσουν έργο και βάλλεται από παντού με αναρτήσεις σαν και την δική σας.

  • ΧΑΙΔΕΨΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.