Υστερόγραφα από το γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης (Γράφει ο Παντελής Αποστολίδης)

12 Οκτωβρίου 2022
23:58
-Η γραμματεία του Δημάρχου ΔΕΝ ξεκαθάρισε ώρα συνάντησης επικαλούμενη υπηρεσιακή συνάντηση…
– Τέθηκαν Θεμελιώδη ερωτήματα όπως:
Α) Γιατί μια επένδυση που μπορεί να φιλοξενηθεί σε άγονο έδαφος θα πρέπει να δεσμεύσει ΕΥΦΟΡΗ , ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΗ έκταση?
Απάντηση πως ίσως έχει σχέση με τους ΟΔΙΚΟΥΣ άξονες του ανταπαντησαμε πως η περιοχή ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (προτεινόμενη)
βρίσκεται ΠΙΟ κοντά στην είσοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ…
Β) Τον ρωτήσαμε γιατί χαρακτηρίζει “ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ” τους αγρότες (για την καλλιεργητική περίοδο 2021-2022)
ΜΑΣ απάντησε ότι ΔΕΝ γνώριζε τις υποχρεώσεις μίσθωσης αγροτεμαχίων μετά την λήξη της προηγούμενης σύμβασης όπως ΡΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ο Αστικός κώδικας 611 Α.Κ.
3) Τον χαρακτηρίσαμε “προαγωγό” ιδιωτικών συμφερόντων επειδή ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ κατά παραγγελία του “επενδυτή” ζήτησε γνωμάτευση απ’την ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δεν αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό.
4 Στο ερώτημα ΑΝ γνωρίζει τον ΒΙΟ και την Πολιτεία των εκπροσώπων του επενδυτή π.χ. στην περιοχή ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ .
Απάντησε Δεν γνωρίζει… Ωστόσο ξεκινά μαζί τους συνεργασία….
5) Ρωτήθηκε ΑΝ Ισχύουν οι αριθμοί κόστους στην ολοκλήρωση της επένδυσης προκειμένου να τους συγκρίνει με εκείνους στο Ν. ΕΡΑΣΜΙΟ στη ΘΡΑΚΗ.
Απάντησε πως ΔΕΝ απασχόλησαν οι αριθμοί που ακούστηκαν στη παρουσίαση της επένδυσης στο δημοτικό συμβούλιο..
6) Αποκάλεσε δημότη “κάτοικο Δρέπανου” “ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ” και έλαβε “πληρωμένη” απάντηση.
– Αποδέχθηκε πρόταση του προέδρου του Τ.Κ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ να αξιολογήσει ΑΛΛΑΓΗ του χώρου της επένδυσης
– Ο πρόεδρος του Τ.Κ. ΔΡΕΠΑΝΟΥ δεσμεύτηκε να αποστείλει ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ εντός της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ .
Τέλος αποχωρώντας οι αγρότες δεσμεύτηκαν πως θα δώσουν αγώνα ΥΠΕΡ της ιστορίας,της μνήμης των παππούδων μας το δίκαιο που τελικά θα επικρατήσει…

22 σχόλια

  • Μάλλον κάνετε πολύ παρέα με τον κ.Μαλουτα. Ακριβώς το ίδιο είπε βλέποντας τον κ.Αποστολίδη. Σας συμβουλεύω να κόψετε τις κακίες παρέες.

 • Φτάσατε στο κέντρο και έκλεισε όλη η κυκλοφορία παράνομα με συμμετοχή της αστυνομίας..
  Το συμφέρον των πολιτών είναι να γίνει μια επιχείρηση που θα εργάζονται 250+ άτομα..
  Και με υψηλότερο ενοίκιο των εκτάσεων από τον Δήμο..
  Επισης μέχρι και στις διαβάσεις ήταν σταματημένα τα τρακτέρ οι μανάδες εκαναν μανούβρες με τα καροτσάκια ανάμεσα στις ροδες…

  • Σύμφωνα με το νόμο η πορεία έγινε με την καθοδήγηση και την εποπτεία της αστυνομίας. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται και από τα βίντεο οι διαβάσεις είναι ελεύθερες όπως και ένα μέτρο δεξιά και αριστερά πάλι σύμφωνα με το νόμο.
   Ρίξτε τη χολή σας, εμείς θα είμαστε εκεί να δίνουμε τους κοινωνικούς μας αγώνες ακόμα και για εσάς με όλη τη νομιμότητα και ηθική που μας διαπρέπει.

   • Στην αρχή ήταν σταματημένα και στις διαβάσεις πάνω ήμουν εκεί. Την ευθύνη δεν την έριξα στους αγρότες αλλά στην αστυνομία. Θα μπορούσατε να αφήσετε τα τρακτέρ στην είσοδο της πόλης και να κάνετε πορεία με τα πόδια ως το δημαρχείο και θα σας ακολουθούσε και ο κόσμος..

  • Καλά εννοείται πως πάντα η δεξιά αυτού του τόπου θα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κοινωνικών διεκδικήσεων. Δεν πειράζει αγαπητέ μου συμπολίτη θα βγαίνουμε εμείς στους δρόμους ακόμα και για εσάς.

  • Γενικά μιλώντας: οχι το συμφέρον των πολιτών δεν είναι πάντα να γίνονται επιχειρήσεις οποιουδήποτε τύπου για να δουλεύει ένας αριθμός ατόμων αλλά που θα επιβαρύνει την υγεία των πολλών, την φύση το περιβάλλον. Φτάνει με την καραμέλα αρκεί να δουλέυουν κάποιοι και ας καταστρέφεται το σύμπαν σε βάρος όλων των υπολοίπων. Τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα λίγων δεν είναι αποδεκτό να καταστρέφουν το μέλλον όλων.

  • Μακάρι όλοι οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ να ήταν σαν τον κύριο Αποστολίδη που ακόμα και τώρα δεν επαναπαυεται.
   Σας ευχαριστούμε και προσδοκούμε ανάλογα και από εσάς.

  • Κ.Αντώνη , με λύπη μου διαπιστώνω πως για εσάς μετράει μόνο το χρήμα. Ο κ.Αποστολίδης δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος στηρίζοντας αυτόν τον αγώνα. Βρίσκεται εκεί διότι ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος. Αν και μπορώ να αντιληφθώ ότι εσείς μπορεί να μην τον θέλετε στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου λόγω διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων.

 • Παντελή σύντροφε ΚΑΛΑ τον έκανες που αναφέρεις πως πήγε η συνάντηση.
  Έτσι θέλει για να καταλάβει ο κόσμος που τον ψηφίζει (το σόι του και οι συνεργάτες που τρώνε γύρω του) ότι δεν έχει εικόνα για πολλά από τα θέματα της περιοχής.
  Έχει περάσει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας ως τον δήμαρχο που όχι μόνο δεν έκανε αλλά δεν ήθελε να κάνει και τίποτα.
  ΥΓ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΉ: Πολύ θα ήθελα να μάθω ποια η στάση της νομαρχιακής και του γραμματέα της για το συγκεκριμένο θέμα.

 • Έτσι ακριβώς είναι όπως τα καταθέτει παραπάνω και ο κ. Αποστολιδης. Ο κ. Μαλουτας μάλλον λησμονεί συνειδητά πως πρόκειται για έναν εκλεγμένο δημόσιο λειτουργό και πως ήταν υποχρέωση του να συναντά κάθε δημότη.
  Το αγροτεμάχιο 850 καλλιεργείται από γεωργούς εδώ και δεκαετίες μέσω δημοπρασιών. Αποτελεί γη υψηλής παραγωγικότητας και παράλογο να χαρίσουμε στην κυριολεξία χωράφια γόνιμα για υδροπονία που απαιτούν άγονα χώματα. Επίσης η προσπάθεια που έγινε από τον ίδιο τον επενδυτή στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν χρέη σε εργαζόμενους και τράπεζες. Τα νούμερα που παρουσίασε ο επενδυτής στο δημοτικό συμβούλιο πριν κάποιους μήνες είναι εξαπλάσια (!!!) από τα νούμερα που φέρνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο υδροπονία στην Ελλάδα που βρίσκεται στη Θράκη. Ε, όχι κ. Μαλουτα, θα μας βρείτε μπροστά σας και αυτό δεν είναι απειλή αλλά υπόσχεση!!!

 • Η εισβολή με την καθοδήγηση του Παντελή Αποστολίδη , θυμίζει την εισβολή συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο γραφείο του Αθανασοπούλου ,προέδρου της ΔΕΗ.(σχολή συνδικαλιστών).
  Με ποιά ιδιότητα ένας συνταξιούχος της ΔΕΗ,ήταν εκεί?
  Έχει γίνει αγρότης στην σύνταξη του?
  Αν η επένδυση ωφελεί πολλούς περισσότερους συγχωριανούς γιατί να μην γίνει η επένδυση?

  • Η επένδυση αυτή αφορά ένα θερμοκήπιο υδροπονίας που ενώ απαιτεί άγονα χώματα, παρόλα αυτά δεσμεύει με ένα παράλογο τρόπο 450στρ. εδάφους υψηλής καλλιέργειας απαξιώνοντας ταυτόχρονα όλες τις γύρω πομονες και λοιπές επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρω

  • Μην είστε τόσο ανώριμος αγαπητέ ή τόσο δεξιός, είναι σχεδόν γελοίο. Μακάρι να ήταν όλοι οι εξηντάρηδες τόσο ενεργοί.

 • Η έπαρση του Μαλουτα είναι εδώ και χρόνια καταδικαστέα, τέλος
  Αποστολίδη έτσι είναι τα πράγματα, αλλά έχετε και εσείς ευθύνη, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια σας τα λέγαμε και εσείς Δεν τα βλέπατε
  Κουκουλοπουλε είπες τίποτα, να γιαυτό ο λαός δεν σας έχει εμπιστοσύνη.

 • Μια ζωη μπροσταρης στους κοινωνικους αγωνες για ισονομια, ισοπολιτεια και δικαιοκρισια.Χωρις πολιτικους χαμαιλεοντισμους κατα τις περιστασεις και τα προσωπα, αλλα με σταθερες και αξιες για το δικαιο του εργαζομενου.

 • ο δημος δεν εχει καμια υποχρεωση να νοικιασει τα χωραφια στους “αγροτες”….
  Δεν ειναι προικα τους!!!! στην υδροπονια θα εργαστουνε πανω απο 250 ανθρωποι….

 • Ούτε και κληρονομιά του Μαλουτα. Τα στρέμματα που ζητάει να δεσμεύσει για την υδροπονία δεν γίνεται να αναλογούν σε 250 άτομα όπως γράφετε. Είναι πάρα πολλά!!! Δεν γίνεται να δουλεύουν 2 εργάτες σε μισό στρέμμα. Επίσης, αν η εργασία του γεωργού είναι μια φορά δύσκολη το να διατηρείς θερμοκηπίο είναι ακόμα πιο επίπονο σωματικά. Τέλος, στην υδροπονία οι καλλιέργειες φτάνουν έως και 1,5 μέτρο πάνω από το χώμα. Με ποια λογική θα σπαταλήσουμε ποτιστικά και εύφορα χώματα για τέτοιου είδους καλλιέργειες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.