Δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η υγεία των ανθρώπων της περιοχής μας (Γράφει η ψυχολόγος Σοφία Γεωργιάδου)

14 Οκτωβρίου 2022
23:09
Δυστυχώς τα αυτονόητα χρειάζονται τεκμηρίωση και διεκδίκηση. Με αφορμή όσα ακούγονται για το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης μας…
Βομβαρδιζόμαστε από απειλές. Σε καιρό «ειρήνης» δυσκολευόμαστε να νιώσουμε ελεύθεροι. Η ακρίβεια, η ανεργία, η πανδημία, οι αυξήσεις, η έλλειψη στήριξης από την πολιτεία και μια λίστα που ίσως δεν έχει νόημα να επεκταθώ.
Το νοσοκομείο που μας στήριξε με το προσωπικό του, όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα την εποχή του κορονοϊού, απειλείται. Πειράματα εις βάρος της υγείας και της ασφάλειάς μας. Σε μια χώρα που οι πολίτες της μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά αδυνατούμε να στελεχώσουμε νοσοκομεία, σχολεία και όχι μόνο. Τι πάει λάθος; Που να βασιστεί ο πολίτης;
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να νιώθει ασφαλής. Και όχι απλά το έχει ανάγκη, αλλά έχει αποδειχτεί ότι είναι και προϋπόθεση για να μπορεί να διατηρεί την ταυτότητά του. Όταν φοβάται, ενστικτωδώς ασχολείται μόνο με την επιβίωσή του. Αυτό συνήθως απορροφά όλη την ενέργειά του… Ίσως αυτός να είναι ο στόχος… Να νιώθουμε συνέχεια την απειλή ώστε η όποια διεκδίκηση να μοιάζει αδύνατη.
Έχουμε όλοι ευθύνη όμως! Χρειαζόμαστε την παιδιατρική (και κάθε τμήμα του νοσοκομείου) που θα κάνει παιδιά και γονείς να νιώθουν ασφαλείς. Δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η υγεία των ανθρώπων της περιοχής μας.
Φτάνει πια, τα τόσο σοβαρά θέματα να είναι αντικείμενο μικροπολιτικής. Η καθεμία και ο καθένας από εμάς θέλει, όταν μέσα στη νύχτα χρειάζεται γιατρό για το παιδί του να ξέρει που θα απευθυνθεί ακόμη κι όταν δεν έχει χρήματα… Γι’ αυτό είναι η δημόσια υγεία…
Καλώ όποιον φορέα, εκτιμά ότι έχει τη δύναμη, το ενδιαφέρον και το δίκτυο, να ηγηθεί μιας κινητοποίησης προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα να το κάνει! Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι πολίτες θα είναι μαζί του.
Στην Κοζάνη δικαιούμαστε ένα νοσοκομείο. Δικαιούμαστε γιατρούς. Δικαιούμαστε ασφάλεια, για να συνεχίσουμε να είμαστε κάποιοι! Γιατί όταν είσαι κάποιος μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα, κι εμείς μπορούμε!
Σ.Γ.

3 σχόλια

  • Πολύ σωστά τα λέτε! Δυστυχώς αυτό το αυτονόητο δικαίωμα πλέον δεν είναι εξασφαλισμένο. Η Παιδιατρική αυτόν το μήνα έχει πρόγραμμα μέχρι τις 25 του μήνα.

  • ΕΤΣΙ ΠΡΈΠΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΙΝΟΙ .ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΤΑ ΔΟΣΑΝΕ ΓΕΙΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΣΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ Κ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΤΡΟΠΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΈΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΟΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.