kozan.gr: Ιστορική βραδιά για το Ελληνικό ράγκμπι χθες το βράδυ στο Doncaster της Αγγλίας, με τη συμμετοχή ενός δικού μας παιδιού, του Θόδωρου Νιανιάκα από το Μικρόκαστρο Κοζάνης

18 Οκτωβρίου 2022
15:15
Κανένα σχόλιο
Ιστορική βραδιά για το Ελληνικό ράγκμπι χθες το βράδυ στο Doncaster της Αγγλίας. Η εθνική μας στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ηττήθηκε μεν από την έμπειρη Γαλλία με 34-12 αλλά πάλεψε με αξιώσεις και σκόραρε δύο φορές. Την πρώτη με το ιστορικό try του 18χρονου Siteni Taukamo (από πάσα του αρχηγού Jordan Meads) και την δεύτερη με φανταστική προσπάθεια του Nick Mougios (από πάσα του Billy “Magic” Magoulias). Στο rugby η πάσα με το χέρι πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία ή προς τα πίσω, ενώ προς τα μπροστά η πάσα μπορεί να είναι μόνο με το πόδι. Ο Lachlan Ilias σκόραρε τα conversions (δίποντο με σουτ με το πόδι μετά από try).
Η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από Ελληνοαυστραλούς και ΕλληνοΝεοΖηλανδούς (ανάμεσα τους Αβορίγινες και Μαορί με κάποιον Έλληνα γονέα ή παππού/γιαγιά όπως ο σκόρερ Taukamo), Ελληνοαμερικανούς και λίγους γηγενείς Ελληνες. Προπονητής ο Ελληνοαυστραλός Steven Georgalis που έχει κάνει προπονητής σε πολλές επαγγελματικές ομάδες στην Αυστραλία.
Ιδιαίτερη χαρά μας προκαλεί η συμμετοχή ενός δικού μας παιδιού, του Θόδωρου Νιανιάκα από το Μικρόκαστρο Κοζάνης που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής της τοπικής Δόξας Μικροκάστρου και αργότερα στην διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στην Αθήνα (αλεξιπτωτιστής) ασχολήθηκε με το ράγκμπυ.
Κώστας Τσιώρας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.