Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης Βασίλης Παπαποστόλου: “Ελπίζω αυτό το ΕΣΠΑ των 700.000€ (Πρόσκληση 118) για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιβλιοθήκης, που με τόσο κόπο κατορθώσαμε “να κερδίσουμε”, να μην χαθεί κάπου στο δρόμο”

25 Οκτωβρίου 2022
15:26
Όταν ανέλαβα την προεδρία της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, είχα πει κάτι πολύ απλό κι όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, πολύ λογικό.
Η Κ.Δ.Β.Κ είναι “ένας πίνακας” που έχει την τεράστια τύχη να απλώνεται σε μια έκταση άνω των 7.000 τ.μ. Ο κύριος και πρωταρχικός ρόλος της και ο μεγάλος της στόχος, είναι η προαγωγή της φιλαναγνωσίας και του πολιτισμού.
Κοιτίδα πολιτισμού πρωτίστως.
Ο τεράστιος όμως και υπέροχος χώρος της,
“την υποχρεώνει”, να κινηθεί σε πολλά επίπεδα εκμετάλλευσης αυτού.
Ένα απίστευτο ΦΟΥΑΓΙΕ όπου μπορούν να διοργανωθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις (Ημέρες Καριέρας, εμπορικές εκδηλώσεις κτλ), με πολύ υψηλό τίμημα- κέρδος για τα έσοδα της Κ.Δ.Β.Κ.
Δύο υπαίθριοι χώροι (ΑΥΛΕΣ), στους οποίους μπορείς να “σχεδιάσεις” ότι εκδήλωση θέλεις τους ζεστούς μήνες του χρόνου, από παιδικές γιορτές μέχρι και συναυλίες Jazz (μισό βήμα ήμουν να πραγματοποιήσω την πρώτη βραδιά jazz εκεί, με όλους τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες του τόπου μας στο χώρο της μουσικής αυτής αλλά…).
Ένα σύγχρονο και ζεστό ΑΜΦΙΘΈΑΤΡΟ, ιδανικό για ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων κι όχι μόνο.
Ένα χώρος CAFFE που αν το άθλιο γραφειοκρατικό σύστημα μας άφηνε (διαγωνισμοί και κόντρα διαγωνισμοί), ήδη θα λειτουργούσε και εσωτερικά και εξωτερικά ένας σύγχρονος χώρος εστίασης, σεβόμενος τη μορφή του υπόλοιπου χώρου και φέρνοντας αρκετά κέρδη.
Μια άγνωστη στους περισσότερους τεράστια αίθουσα στους υπόγειους χώρους, ιδανική για Εκθέσεις ζωγραφικής, μικρές συναυλίες και παρόμοιες εκδηλώσεις.
Τέλος, η εξαιρετικής ακουστικής κι αισθητικής Αίθουσα του Μουσείου ( ο Θεός κι ένας νέος διαγωνισμός θα κρίνουν το πότε θα λειτουργήσει το Μουσείο), η οποία έχει παραδοθεί κανονικά κι όπως προχθές, στην εκδήλωση για τη βράβευση αριστούχων φοιτητών από ιδιωτική εταιρεία, πρέπει να παραχωρείται για εκδηλώσεις ακόμα κι εμπορικού χαρακτήρα (με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια).
Άρα, Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, πρέπει από δω και πέρα ν’ ανοίξει τις πόρτες του σε όλους και σε όλα. Να μπει ο κόσμος να τη θαυμάσει, να τη χαρεί και να γίνει ένα μαζί της.
Αυτό έλεγα, αυτό λέω κι αυτό θα κάνω αν ( όταν) ξαναγυρίσω εκεί.
* Η έκφραση “Συνδιοργάνωση με το Δήμο Κοζάνης” που δυστυχώς (για μένα), “συνοδεύει” σχεδόν το σύνολο των εκδηλώσεων εκεί και μεταφράζεται σε “δωρεάν παραχώρηση” του χώρου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, είναι δεδομένο πως πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και στο αναγκαίο. Όποιος κάνει μια εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη και ΚΕΡΔΙΖΕΙ ( υλικά κυρίως) πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον αυτό που ο Κανονισμός προβλέπει. Τουλάχιστον.
Θέρμανση, ψύξη, καθαριότητα, φύλαξη δεν είναι ” δώρα Θεού”. Έχουν κόστος.
Η Βιβλιοθήκη ΜΑΣ είναι ένα από τα ελάχιστα (πλέον) όπλα μας προς την εξωστρέφεια.
Ας το εκμεταλλευτούμε με το σωστό τρόπο.
Ο Πολιτισμός θα είναι πάντα μπροστά από όλα εκεί μέσα. Ας μην περιορίσουμε όμως τις τρομερές δυνατότητες του χώρου μόνο σε συνεδριάσεις 12 ατόμων και στη μελέτη του Σοπενχάουερ. Κρίμα είναι.
** Ελπίζω αυτό το ΕΣΠΑ των 700.000€ (Πρόσκληση 118) για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιβλιοθήκης, που με τόσο κόπο κατορθώσαμε “να κερδίσουμε”, να μην χαθεί κάπου στο δρόμο.
Δεν το πιστεύω (λόγω κυρίως των σοβαρών υπαλλήλων του Δήμου που μπορούν να το ολοκληρώσουν) αλλά θέλει προσοχή.

15 σχόλια

  • Δεν ξέρω τι λέτε αλλά αυτός ο άνθρωπος ήταν μεγάλη τύχη για τη Βιβλιοθήκη. Κύριος πάντα, ξέρει ακριβώς τι λέει και πως το λέει. Το γιατί έφυγε;

  • ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΌΠΩΣ ΑΚΡΙΒΏΣ ΕΊΝΑΙ. Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΏΝ. ΜΠΡΆΒΟ ΤΟΝ ΦΆΓΑΤΕ ΚΣΙ ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ. ΤΏΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ Η ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ; ΕΡΏΤΗΣΗ ΑΠΛΉ

  • Είστε πικραμένος που δεν είστε πρόεδρος και σας ενοχλεί ο, τι γίνεται στη βιβλιοθήκη θεωρώντας πως επί προεδρίας σας θα φέρατε μέχρι και τη ΝΑΣΑ. Συγνώμη αλλά δε νομίζω πως αυτά που γράφετε απορρέουν μόνο από ενδιαφέρον για τη βιβλιοθήκη αλλα έχουν πολύ προσωπική ακύρωση μέσα και πικρία. Γιαυτό και γράφετε “αν θα ξαναγίνω πρόεδρος” , λες και θα πάρετε την Πολη. Σωστα αυτά που λέτε αλλά αμφισβητώ τα κίνητρα σας.

  • Το ποσό καλός πρόεδρος ήταν το ποσό σοβαρός άνθρωπος είναι το δείχνει το επαγγελματικό του προφίλ και η δουλειά του. Ρωτήστε έμας τις σχολικές καθαρίστριες να σας πούμε. Ο κορυφαίος με δθσφορσυ. Ευχαριστούμε Βασίλη

  • ΑΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ) ΚΑΚΌ ΑΥΤΌ) ΕΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΈΡΑΣΑΝ ΑΠΌ ΤΣ ΚΟΙΝΆ. ΜΕ ΔΙΆΦΟΡΑ Ο ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΘΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΉΠΟΤΕ ΝΟΜΙΚΟΎ ΠΡΟΣΏΠΟΥ ever.

  • Τον διώξατε και όλα καλά; Κάποιον που πάλευε. Είχατε καλύτερο; Α ναι. Το Δήμαρχο. Τι να πούμε ρε παιδί μου. Πολιτική άτιμη.

  • Σε διαδέχτηκε ο δήμαρχος και γιατί;Γιατί, είδε έργο και φοβήθηκε!Αν δεν σε φοβόταν,δεν θα σε έβγαζε!Απόδειξη το μηδέν έργο του τόσο καιρό και η αδυναμία διαδοχής του από κάποιον αξιόλογο!

  • Μακάρι να πάει ξανά. Και για πέντε χρόνια.Χωρθς κανέναν στα πόδια του. Θα κάνει αυτό που κανείς δεν κατάφερε. Να κάνει τη Βιβλιοθήκη αυτόνομη και θα τη βγάλει από τη μιζέρια των δέκα “δικών μας” ανθρώπων. Μια φορά μιλήσεις μαζί του θα καταλάβεις. Το γιατί όχι και υποψήφιος Δήμαρχος δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε πολλοί.

  • Έχετε πικρία που σας έδιωξαν…Αν εισασταν όλα θα ήταν καλά για εσάς Λογικό να σας φταίνε όλα … Δύσκολο το ελεύθερο επάγγελμα σε σχέση με τον σίγουρο μισθό

  • Κάτι ήξερε ο Δήμαρχος και τον έκανε πρώην. Όλο αυτοπροβολή και από έργο τίποτα. Η Δημοτική βιβλιοθήκη είναι για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και δεν μπορεί να έχει ως στόχο την κερδοφορία.

    • Είπαν οι στημένοι συνεργάτες ενός ανύπαρκτου στη Βιβλιοθήκη. Σας πείραξε που ο Παπαποστόλου έστησε το έργο διαφορετικά και σας έβαζε να πληρώνετε. Σας ενοχλούσε πολύ ο άνθρωπος. Όλους της τελειωμένος παράταξης με το όνομα ΕΝΌΤΗΤΑ. Τελείωσε κύριοι. Ο Παπαποστόλου θα γυρίσει ξανά, εσείς όμως βία πάτε στα σπίτια σας. Τέλος

  • Μπράβο του. Ο τίτλος Πρόεδρος της ΚΔΒΚ του αξίζει. Σε αντίθεση με άλλους αόρατους. Ο καλύτερος άνθρωπος κι ο πρώτος μάγκας. Ρωτήστε όποιον συνεργάστηκε μαζί του.

  • ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ, Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ , ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΟΜΩΣ Σ΄ΕΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ:”ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΑ΄ΝΑΙ”.

  • Τα συγχαρητήρια μου στον κύριο Παπαποστόλου. Ξέρει ακριβώς τι γράφει. Εξαιρετικός επαγγελματίες, εξαιρετικός πρόεδρος. Ας σκεφτεί την περίπτωση καθόδου για δήμαρχος. Δε θα ήταν κακό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.