kozan.gr: Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30/10  στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας η παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Πέκου: «Από τη γη της Μικρασίας στη γη της Εορδαίας» (Bίντεο & Φωτογραφίες)

30 Οκτωβρίου 2022
13:24

 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30/10  στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας η παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Πέκου: «Από τη γη της Μικρασίας στη γη της Εορδαίας». Δέκα ολόκληρα χρόνια, με επίπονη και επίμονη έρευνα, εξαντλητική αναζήτηση της βιβλιογραφίας, λεπτομερή διασταύρωση και τεκμηρίωση των στοιχείων, διήρκεσε η συγγραφή του βιβλίου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο μακρύ οδοιπορικό της προσφυγιάς, ιστορική παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές του τόπου. Το βιβλίο, διανθισμένο με πλούσιο  φωτογραφικό υλικό, χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, το πρώτο μέρος αναφέρεται στα δύσκολα  χρόνια της έλευσης των  προσφύγων, το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα των Μικρασιατών που ξαπόστασαν στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, στο τρίτο μέρος καταγράφονται οι τόποι καταγωγής και προέλευσης των προσφύγων, ενώ στο τέταρτο μέρος ο αναγνώστης, θα διαβάσει βιογραφίες, μαρτυρίες, μνήμες εκατό χρονών.

2 σχόλια

  • κ.ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕΚΟΥ ΣΑΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ. ΘΑ ΕΛΘΩ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ. ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΖΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΜΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΚΗ ΣΕΧΗΡ ΤΟ 1922, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ. ΝΙΚ.Ι.ΧΑΤΖΗΔΑΜΟΣ

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΕΚΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΤHΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.