Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης σε Δημαρχείο και «Πανδώρα»

31 Οκτωβρίου 2022
15:51

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο Δημαρχείο Κοζάνης, καθώς και στο χώρο όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΖΑΝΔΕΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε., Θωμά Ζανδέ, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και επισκευές, λόγω φθορών από  την χρήση. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που προβλέπονται για το χώρο του Δημαρχείου είναι χρωματισμοί όλων των διαδρόμων και των οροφών, με επισκευές σε σημεία όπου είναι απαραίτητο.  Στο ισόγειο του κτηρίου (Γραφείο Προμηθειών) διανοίγεται  παράθυρο προκειμένου το κοινό  να εξυπηρετείται από αυτό και να μην εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου, ενώ παράλληλα ανακαινίζονται και τα υφιστάμενα WC του ισογείου.

Επιπλέον, στη βόρεια κεντρική είσοδο, αμέσως μετά τον ανεμοφράκτη, καθαιρούνται τα υφιστάμενα μάρμαρα  της εσωτερικής σκάλας και αντικαθίστανται με νέα με την προσθήκη αντιολισθηρού ελαστικού  παρεμβλήματος.

Επίσης, στο κτήριο της «Πανδώρας», μεταξύ άλλων,  πρόκειται να πραγματοποιηθεί αποξήλωση όλων των εσωτερικών θυρών και του δαπέδου των WC προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέες υδραυλικές  εγκαταστάσεις.  Επιπλέον, θα κατασκευαστούν  νέα WC και προσβάσιμα WC για άτομα με αναπηρία. Οι υφιστάμενες θύρες θα αντικατασταθούν από νέες.

Ακόμη, δημιουργούνται δύο νέες αίθουσες  κατόπιν αιτήματος των  υπεύθυνων λειτουργίας του χώρου, για να εξυπηρετήσει ανάγκες διδασκαλίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και χρωματισμοί όλων των χώρων.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 97.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με τη συμβατική  δαπάνη να είναι 78.288,73 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Η δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

 

 

10 σχόλια

  • Έργα ανάπτυξης. Αν υπήρχε κάπου στον κόσμο σε ένα μαγικό σύμπαν μια γαμοεπιτροπη (που θα έκρινε ψυχομετρικα) τον κάθε υποψηφίο να κατέβει. Κάποιοι θα είχαν κοπεί λόγω της είσοδος τους στην αίθουσα.

  • πηγα προχθες και παραπροχθες στο δημο στο ταμειο…
    ειναι σωστο καποιος υπαλληλος να φορτιζει διαρκως το πρασινο ηλεκτρικο του ποδηλατο απο το ρευμα που πληρωνψ και εγω ?? φατσα φορα κιολας

  • όλα τα δομικά στοιχεία εποχής της κατασκευής των κτηρίων δηλαδή ξεπατώνονται για μια ακόμη φορά χωρίς κανέναν σεβασμό στην ιστορία των χώρων, μόνο και μόνο για να βάλετε αλουμίνια…

    ρωτήστε κάναν αρχιτέκτονα της προκοπής τι πρέπει να κάνετε πριν γίνουν όλα χάλια

  • ο παρον χωρος της “ΠΑΝΔΩΡΑΣ” δεν μπορει πλεον να φιλοξενησει αξιοπρεπως τους μαθητες, αιθουσες μικρες, λιγες….

    Με το προσωπικο της Πανδωρας καμια 60ρια παιδια μηπως να εβρισκε ο Δημος πλεον καποιον χωρο πιο καταλλληλο?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.