Σωματείο Εργατών-τριών γούνας στο δερμα-ιματισμό-κλωστουφαντουργία Σιάτιστας: Συμμετέχουμε, απεργούμε, διαδηλώνουμε στις 9 Νοέμβρη

31 Οκτωβρίου 2022
15:44
Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι-ισσες,

Στις 9 Νοέμβρη όλοι οι γουνεργάτες και γουνεργάτριες απεργούμε. Κανένας στη δουλειά για να ακουστεί δυνατά ένα φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο!

Εκατοντάδες συνάδελφοί μας σκόρπισαν σε όλη την Ελλάδα, άλλοι για μεροκάματα, άλλοι σεζόν στη Χαλκιδική και στα νησιά, άλλοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές, στα διαλογητήρια φρούτων της Ημαθίας και άλλοι στην κοινωφελή εργασία για 600 ευρώ. Όλοι με την ίδια αγωνία λέμε : ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;;;;

H τιμή του πετρελαίου είναι πλέον απλησίαστη, αγγίζοντας το 1,50€, ενώ παράλληλα δεν γίνεται καν λόγος για κατάργηση  του  ειδικού φόρου για να μην ζημιωθεί το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Πολλά είναι τα παιδιά των συναδέρφων μας που δεν μπορούν να τελειώσουν τις σπουδές τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ διότι αναγκάζονται να τις παρατήσουν για να δουλέψουν, ενώ άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς των κόκκινων δανείων. Τα αδιέξοδα στις οικογένειές μας δεν έχουν τελειωμό, διακοπές ρεύματος, υπέρογκοι λογαριασμοί κλπ.

Μια ματιά στα νέα στοιχεία πείθει και τους πιο δύσπιστους. Η ανεργία στον κλάδο της γούνας  τσακίζει, φτάνοντας το 60-70%. 2050 γουνεργάτες ήταν  σε αναστολή για λίγους μήνες το 2021 με 535 ευρώ ενώ το 2022 οι δικαιούχοι είναι 500 σε Καστοριά και Σιάτιστα. Καμία μέριμνα για τους ανασφάλιστους γουνεργάτες που και την περίοδο της ανάπτυξης και τώρα στην μεγάλη κρίση αποτελούν το 50% του κλάδου, γεγονός που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι στην περιοχή, ελεγκτικοί μηχανισμοί, Κυβέρνηση, Περιφερειάρχης , Δήμαρχοι και πολύ περισσότερο οι μεγαλοεπιχειρηματίες που κερδίζουν ακόμα και τώρα, παρά τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Παρακολουθούμε «την αγωνία» των τοπικών παραγόντων, Βουλευτών, Περιφερειάρχη, Δημάρχων για το πως θα εξασφαλίσουν νέες επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις και δανειοδοτήσεις που διεκδικούν με θράσος οι βιομήχανοι της γούνας. Ακούμε για νέες αποφάσεις «δωράκια» 30 εκατομμυρίων ευρώ συν 20 εκατομμύρια έξτρα ,για να μην μείνει κανείς με παράπονο.

Συνάδελφοι, οι βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου με τους φορείς τους  κάνουν την δουλειά τους, διεκδικούν νέα προνόμια εκμεταλλευόμενοι την κρίση και τον πόλεμο . Ποτέ δεν σκέφτηκαν τους γουνεργάτες, τους εργάτες που παράγουν τον πλούτο με 20 και 30 ευρώ μεροκάματο, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σύνταξη , χωρίς μέλλον. Δεν  είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο , δεν έχουμε κοινές διεκδικήσεις , ούτε κοινά προβλήματα για το μέλλον του κλάδου .

Για όλους αυτούς τους λόγους απεργούμε. Απεργούμε γιατί τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΌΛΟΙ στον αγώνα, ΌΛΟΙ στην απεργία, ώστε από τις 10 Νοέμβρη με πιο ψηλό το μπόι του λαού να βάλουμε ακόμα πιο δύσκολα στην εργοδοσία και το κράτος της.

Το ΔΣ του Σωματείου μας σας καλεί να πάρετε μέρος στην ανοιχτή συνεδρίαση με θέμα την προετοιμασία της απεργίας μας την Πέμπτη 3/11 στα γραφεία του σωματείου μας στις 06.30μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στον πεζόδρομο Κοζάνης στις 10.30π.μ.

                                                                                                          Το Δ.Σ

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.