kozan.gr: Λ. Μαλούτας: “H εισβολή στο γραφείο μου – από αγρότες του Δρεπάνου – αφορούσε τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο” (Βίντεο)

1 Νοεμβρίου 2022
08:18

“H εισβολή στο γραφείο μου – από αγρότες του Δρεπάνου – αφορούσε τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο”, ανέφερε στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης ο Δήμαρχος Λ. Μαλούτας σε σχέση με την προ εικοσαημέρου συνάντηση σε υψηλούς τόνους με αγρότες του Δρεπάνου Κοζάνης,  που διαμαρτύρονται για τη μη εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων, όπως συνέβαινε πάντα, στην περιοχή Ζευγαρολίβαδο και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί  εκεί επένδυση θερμοκηπίου υδροπονίας με την οποία διαφωνούν, οι συγκεκριμένοι 44 αγρότες, ως προς την υλοποίησή της στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, σε σχέση με την εισβολή, όπως την χαρακτήρισε:  “Κατανοητό, σεβαστό γιατί την επόμενη μέρα συζητιούνταν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία η ένσταση που υπέβαλε η εταιρεία (επενδυτής)”. Να θυμίσουμε ότι η Αρχαιολογική υπηρεσία Κοζάνης απάντησε αρνητικά στον δήμο Κοζάνης για την επιχειρηματική αξιοποίηση του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου, καθότι είναι ακριβώς στα όρια κηρυγμένου Αρχαιολογικού χώρου Προϊστορικής εποχής στον οποίο είτε έχουν γίνει είτε θα γίνουν ανασκαφές στο μέλλον.  Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει περίπου 10 αγροτικά τεμάχια που όλα είναι προσδιορισμένα και κηρυγμένα ως αρχαιολογικοί χώροι ενώ έχουν δώσει σημαντικά ευρήματα της Νεολιθικής εποχής (διαβάστε σχετικά εδώ). 

22 σχόλια

  • Επανάσταση ήταν κ. Μαλουτα αλλά που να τα καταλάβετε εσείς αυτά όταν σε δίκη σας ερώτηση προς τους αγρότες όσον αφορά τα ΜΑΤ, σας γύρισε μπούμερανγκ!

  • Για την ταμπακιέρα δεν απαντάς όμως τίποτα.
    – είναι ποτέ δυνατόν φερόμενος επενδυτής να παρουσιάσει business plan μόλις 5 σελίδων
    -γιατι δεν αναφέρεις την επένδυση και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
    – γιατί να σπαταλήσουν εύφορα χώματα για καλλιέργειες πάνω από τη γη
    – πως γίνεται να μιλάνε για 200 προσλήψεις. Δεν γίνεται να δουλεύουν 2 άτομα σε μισό στρέμμα.

  • Σε νεότερο άρθρο του κοζαν δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο το δημοτικό πάρκο και τώρα πας και να διαλύσεις χαρακτηρισμένα χωράφια ως γη υψηλής παραγωγικότητας.

  • κ.δημαρχε το έχουμε καταλάβει…αν βλέπεις όλο τον πληθυσμό του δήμου σαν γαλοπούλες και πιστεύεις ότι μπορείς να μεθοδεύσεις και μετά να σφύρας αδιάφορα είσαι γελασμενος θα έρθουν μπροστά σου σύντομα οι ευθύνες σου…

  • Η αρχαιολογική υπηρεσία Κοζάνης απάντησε αρνητικά και ο δήμαρχος ούτε καν το αναφέρει και συνεχίζει να θέλει να δώσει το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο σε έναν επενδυτή. Θέλει να καταστρέψει τα πάντα…

  • Θα καταθέτω το συγκεκριμένο σχόλιο κάθε φορά για το συγκεκριμένο θέμα υφαρπαγής δημοτικής γης. Κατά τη διάρκεια πορείας των τρακτέρ στους δρόμους αλλά και όσο περίμεναν οι αγρότες στο δημαρχείο τον Μαλουτα να τους δεχτεί, κάτι που αρνήθηκε να το κάνει, ο διερχόμενος κόσμος, όλοι, το τονίζω, έκαναν το σήμα της νίκης, σήκωναν τις μπουνιές τους ψηλά. Ότι και να κάνεις δήμαρχε, ότι και να πεις, κούρασες. Χάθηκε η πολιτική σου αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες και αυτό είναι ότι χειρότερο.

  • “H εισβολή στο γραφείο μου – από αγρότες του Δρεπάνου – αφορούσε τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο”
    Ω Λάζο! Στο σπίτι σου εισέβαλαν;
    Αυτό το γραφείο το πληρώνουν αυτοί και όχι εσύ!

  • εσυ πας να ξεπερασεις και τον Κασαπιδη .. ψωνισαμε απο σβερκο στην Κοζανη … αντε να γινουν εκλογες να πατε σπιτια σας

  • Ο Μαλούτας μειλίχιος όταν δεν νιώθει άνετα με τις καταστάσεις τις υποβιβάζει σε απλούς “εντυπωσιασμούς”.

  • Λάζο ένας χρόνος έμεινε….μετά byeeeee……το σωστό βέβαια είναι να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να κρίνει ο κόσμος!!!!!

  • Αποστολιδης Γιωργος
    Ρούσσος Παύλος
    Δύο πολύ καλά ονόματα που όλοι θα ήθελαν να είχαν στο ψηφοδέλτιο τους…(για τους ενδιαφερόμενους Δημάρχους)!!!!!

  • Καλά που βρέθηκε η αρχαιολογική υπηρεσία και έβγαλε το μαλουτα από τη δύσκολη θέση. Αυτός δεν αλλάζει γνώμη θα το έδινε στην υδροπονια….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.