Πτολεμαΐδα: Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα δανείζονται την εμπειρία των εικαστικών παρεμβάσεων στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ

1 Νοεμβρίου 2022
12:45
Κανένα σχόλιο

Περισσότερα από σαράντα τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στην Πτολεμαίδα, όπου εικαστικοί με παρεμβάσεις στην κύρια επιφάνεια τους, ακύρωσαν το γκρι και το αντικατέστησαν με χρώματα, σχήματα, μορφές, εντυπωσιακές παραστάσεις, ενώ ήδη όμοροι Δήμοι αλλά και εκτός Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, υιοθετούν την φιλοτέχνηση των ΚΑΦΑΟ στις πόλεις τους, δανειζόμενοι την εμπειρία του Δήμου Εορδαίας.

Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση(2021) στάθηκε η αφορμή για να ζωγραφίσει η Ντανιέλα Νικόλοβα Σιδηροπούλου εμβληματικές μορφές του Αγώνα, κι ακολούθησαν οι Γιώργος Μαμαλίγκας, Γιώτα Καρβουνιάρη, Αλεξάνδρα Τσιστσιντά, Αφροδίτη Γκρίτση, Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, επιλέγοντας οι ίδιοι τη θεματολογία των έργων τους, και βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ, η «Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» της Βάσως Γαρουφαλλίδου, συγκαταλέγεται στα τελευταία έργα που φιλοτεχνήθηκαν.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαίρη Αντωνιάδη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εικαστικών παρεμβάσεων στην πόλη, σειρά θα πάρουν οι Κοινότητες

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.