kozan.gr: Κοζάνη: Κατεδαφίστηκε το ιστορικό περίπτερο λίγο πιο κάτω από το κινηματογράφο Ολύμπιον (Βίντεο & Φωτογραφίες)

2 Νοεμβρίου 2022
11:57

 

Κατεδαφίστηκε το ιστορικό, εγκαταλειμμένο τα τελευταία χρόνια, περίπτερο, λίγο πιο κάτω από το κινηματογράφο Ολύμπιον, στο πλαίσιο εξωραϊσμού της οδού  Δημοκρατίας στην Κοζάνη.



 

 

 

12 σχόλια

  • Καλό θα είναι να διατηρηθεί κάπου στημένο σε κάποιο χώρο στο ενιαμερο ως αναμνηστικό του παρελθόντος. Ας το σκεφτούν κάποιοι. Αποτελεί ένα κομμάτι ιστορίας και είναι κρίμα α πάει στα παλιοσίδερα.

    • Μα μόνο για γκρεμισματα ξέρουν. Τι λέτε τώρα ;πότε σκέφτηκαν ιστορία κ πολιτισμό; έτσι δεν κατεδαφησαν τη γέφυρα στην έξοδο προς Αθήνα; κ έβγαιναν κ φωτογραφίες μπροστά στην καταστροφή. Αντί να τη δυντηρησιυν κ να δημιουργήσουν άλλο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, την κστεδαφισαν. Έργο αξιόλογης κατασκευής, ιστορικό, γερό κ καλό κτισμένο. Ούτε Ιθαγενείς γιατί εκείνοι τιμούσαν την ιστορία.

      • Ήταν δείγμα αξιόλογης και χαρακτηριστικής κατασκευής που σηματοδοτουσε την εποχή του. Σήμερα τέτοιοι τεχνίτες κ τέτοια γραμμή δεν υπάρχουν.

  • Για το μουσείο πιθανά να κάνει. Για την σύγχρονη πραγματικότητα είναι απαράδεκτη η ύπαρξη τόσο στενόχωρων και με ελάχιστες ευκολίες μαγαζιών.

  • Τα περίπτερα τα έδινε το κράτος σε ανάπηρους πολέμου, αντιστασιακους, στρατιωτικους που έπαθαν στο καθήκον κλπ ως ελάχιστη αποζημίωση για τις θυσίες τους για την πατρίδα. Αυτά τα ξύλα του περιπτέρου είναι η ιστορία της Ελλάδας του 1912, 1940, 1974. Το ξεχάσαμε ρήγορα αλλά οι εποχές αυτές έρχονται πάλι.

  • Ευτυχώς ανοιξε το πεζοδρομιο για να παρκαρουν πανω με τα αλάρμ οι “βιαστικοί” οπως σε όλη την Κοζάνη και τροχαια και δημοτικη αατυνομια κανουν τα στραβα ματια

  • Αυτα παραμενουν , συντηρουνται και αξιοποιουνται για πολιτισμου δινονταε εργασια σε παιδια με περιορισμενες δυνατοτητες. Κανενας με οραμα ακούει ?

  • Μπράβο ανίκανε μουτε κατεδάφισες και το τελευταίο ιστορικό περίπτερο δεν άφησες τίποτα όρθιο που να θυμίζει παλιά Κοζάνη.
    Παραιτήσου ανίκανε

  • Συνέλθετε. Ένα περίπτερο είναι. Αν είναι να κρατάμε οτιδήποτε είναι παλιό, δεν θα φτάνουν οι χώροι στα μουσεία. Που αμφιβάλλω αν επισκεφθήκατε ποτέ κάποιο μουσείο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.