Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου κι ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας «ΑΡΗΣ & ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» διοργανώνεται η εκδήλωση με τίτλο «’Ηρθαν παιδίμ’ οι Έλληνες, λευτερωθήκαμι»

2 Νοεμβρίου 2022
12:24
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας «ΑΡΗΣ & ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» διοργανώνεται η εκδήλωση με τίτλο «’Ηρθαν παιδίμ’ οι Έλληνες, λευτερωθήκαμι». .Είναι ένα ιστορικό οδοιπορικό της Μάχης της Σιάτιστας που ξεκινά από την τελευταία επίσκεψη του Παύλου Μελά στην Σιάτιστα και ολοκληρώνεται με τα πρώτα Χριστούγεννα που γιόρτασε η πόλη μετά την απελευθέρωση.
Οι θεατές της εκδήλωσης θα μπουν στο κλίμα εκείνων των ιστορικών ημερών, από τις αναγνώσεις των μαρτυριών των πρωταγωνιστών τους, την προβολή ψηφιακών λευκωμάτων, και την εκτέλεση τραγουδιών και άλλων μουσικών σχετικών ακουσμάτων.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, η Φιλαρμονική Σιάτιστας ενώ έκτακτη συμμετοχή θα έχουν η Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και η Χορωδία ΙΜ Σισανίου & Σιατίστης».
Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής προσκαλεί τους Δημότες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για την ιστορική επέτειο της Σιάτιστας.

Ένα σχόλιο

  • ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 1960, Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΘΕΟΔΟΤΑ ΦΑΤΙΣΗ,ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΑΤΙΣΗ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ(ΤΣΙΑΝΓΚΟΥ)ΓΚΟΥΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ 4 ΠΑΙΔΙΑ, 2 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΑΓΟΡΙΑ. Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 1943,ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚ. ΧΑΤΗΔΑΜΟ. Ο ΓΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΓΕΝΕΙΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝ.ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΤΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΜΟΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.