Major Cities of Europe: Συμμετοχή του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου Πόλεων

3 Νοεμβρίου 2022
15:14

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, η εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πολιτικών, η διασφάλιση της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας έναντι φυσικών απειλών, αλλά και των απειλών στον κυβερνοχώρο αποτελούν τα βασικά ζητήματα συζήτησης στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe, που πραγματοποιείται 2-4 Νοεμβρίου, στη Λάρισα.

 Το Συνέδριο διοργανώνεται για πρώτη φορά δια ζώσης στην Ελλάδα,  από το Δήμο Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΤ, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, του e-trikala, του δικτύου CIVINET και του ΣΕΠΕ.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας συμμετείχε στην θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Αποστολή 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις», την οποία συντόνιζε η εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ζητήματα κλιματικά ουδέτερων πόλεων και πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.  «Στο πλαίσιο της παρουσίασής του ο κ. Μαλούτας ανέλυσε την πρόταση του Δήμου Κοζάνης για την Κλιματική Ουδετερότητα έως το 2030.

Σημειώνεται ότι, το συνέδριο απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που αναλαμβάνουν ή και  συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών, εκπροσώπους επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας καθώς και σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές  Διοίκησης και Οικονομίας, Χωροταξίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και  σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων.

Το Δίκτυο Major Cities of Europe είναι μια ένωση ευρωπαϊκών – και όχι μόνο – πόλεων και  περιφερειών, που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας  τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

3 σχόλια

  • Η μετάφραση του τίτλου “από το Χάος στον κόσμο” αποτυπώνει όσο τίποτα άλλο την πραγματικότητα με τη σειρά που κάθονται οι δήμαρχοι.

  • Το Δίκτυο Major Cities of Europe είναι μια ένωση ευρωπαϊκών – και όχι μόνο – πόλεων και περιφερειών, που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.
    Όποιος μπορεί με ένα παράδειγμα να μας εξηγήσει τι σχέση έχει ο Δήμος Κοζάνης με major city εγώ θα βγω στην πλατεία και θα φωνάζω τα φωτοβολταικά είναι ευλογία.

  • Διάφοροοι τύποι που δεν ξέρουν Αγγλικά από όλη την Ευρώπη. Σαν πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών το 1975. Αθάνατη ΕΟΚ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.