kozan.gr: Ένας επιχειρηματίας από το Βοΐο, ο Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης, “κατακτά” την Θεσσαλονίκη

8 Νοεμβρίου 2022
04:37

 

Το εστιατόριο «To Νέον», πρωτοάνοιξε στην οδό Ανατολικής Θράκης στην Τού-μπα το 1991 κι έκτοτε αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία για έξοδο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα, μαζί και με τα μεταγενέστερα ομώνυμα «αδέρφια» του, στην οδό Διογένους 39 από το 2013 και στη Γρηγορίου Λαμπράκη 205 από το 2017.

 

neon2.jpg
neon3.jpg

Χάρη στα εξαιρετικά του πιάτα και την ευγενική εξυπηρέτηση που έχουν εξασφαλίσει οι συνεργάτες που λειτουργούν τα τρία καταστήματα, η φήμη του «Νέον» έχει φτάσει σε όλη την πόλη και για το λόγο αυτό, προσελκύει παρέες από κάθε σημείο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

neon4.jpg
neon5.jpg

Κάθε κατάστημα, άλλο γεύμα

Οι προτάσεις του μενού του «Νέον», αλλάζουν ανάλογα με το κατάστημα. Σε αυτό της Ανατολικής Θράκης επικρατούν προτάσεις που ταιριάζουν σε ένα μεζεδοπωλείο και φαγητό πιο «παραδοσιακό». Ξεχωρίζουν το μοσχαρίσιο κοντοσούβλι, η ψητή φέτα, η σφακιανή πίτα, ο γαλέος σαγανάκι και τα αχνιστά μύδια.

Στη Διογένους, πάλι, σερβίρονται εκλεκτοί μεζέδες κάθε είδους. Τα κεφτεδάκια, τα αρνίσια παϊδάκια, το βουβαλίσιο σουτζουκάκι και ντόπια τυριά όπως η κεφαλογραβιέρα ξεχωρίζουν, ενώ, ανάλογα πάντα με την εποχή – τα εξαιρετικά μύδια σαγανάκι, η γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο, η φάβα, ο χειροποίητος λευκός ταραμάς, η ψητή μελιτζάνα κι άλλες αντίστοιχες προτάσεις, έρχονται επίσης να ταιριάξουν με αυτές της κάβας, που αποτελείται από αρκετές ετικέτες ελληνικών αμπελώνων, τσίπουρα κι άλλα αποστάγματα.

neon6.jpg
neon7.jpg

Το «Νέον» στη Λαμπράκη, τέλος είναι ένα premium εστιατόριο, στον κατάλογο του οποίου ξεχωρίζουν οι premium κοπές, ενώ οι προτάσεις εξελίσσονται μέσα στα χρόνια, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα παλαιότερα σε ιστορία γαστρονομικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

neon8.jpg
neon9.jpg

Δε λείπουν οι προτάσεις σε φρέσκο ψάρι και πιάτα που αλλάζουν ανά εποχή και περιλαμβάνουν από κριθαρότο γαρίδας, σολομό με πουρέ σελινόριζα, σαλάτα με παπαρδέλες κολοκυθιού, ξινομυζήθρα και τοματίνια, carpaccio φρέσκου ψαριού, tartare παντζαριού, φάβα και σαρμαδάκια, μέχρι κροκέτα γαρίδας με cream fresh και wasabi.

neon10.jpg
neon11.jpg
neon12.jpg
neon13.jpg

Και πάλι υπάρχει μία καλή λίστα από ξένες ετικέτες κρασιών, σε έναν χώρο που, όπως και οι άλλοι δύο, αποτελεί μία εξαιρετική value for money επιλογή για κάθε γεύμα.

neon14.jpg

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν και οι πιο… street food επιλογές, όπως το burger black angus ή κάποια από τα νέα πιάτα του καταστήματος, όπως το ντοματόριζο με καραμελωμένη πανσέτα και ξυρό ανθότυρο Κρήτης και η σαλάτα με πατζάρι, χαρούπι, φουντούκι, παστράμι μοσχαρίσιο και μους από κυανό τυρί.

neon15.jpg

Τα επιδόρπια

Τα γεύματα στο «Νέον», κλείνουν γλυκά, με προτάσεις όπως Armenonville με καραμελωμένο φιλέ αμυγδάλου ή millefeuille λευκής σοκολάτας, pavlova με σάλτσα από κόκκινα φρούτα ή cheesecake με σάλτσα λεμονιού, δημιουργίες που προκύπτουν με έμπνευση από κάθε εποχή.

neon16.jpg

Και στους τρεις χώρους, υπάρχει η επιλογή για γεύμα μέσα ή έξω. Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το φαγητό τους πελάτες κερδίζει πάντα κι ο χώρος, αφού η αισθητική του «Νέον» είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερα καλαίσθητη.

neon17.jpg
neon18.jpg

Tip 1: Ανάλογα με τις εορταστικές περιόδους, προγραμματίζονται και διάφορα events.

Τip 2: Τα πάντα από το «Νέον», διατίθενται για παραγγελία και μέσω της ιστοσελίδας της e-food και της Wolt.

Tip 3: Οι καπνιστές, θα βρουν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Γρηγορίου Λαμπράκη 205, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 900707

Διογένους 39, Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 242251

Το μικρό ΝΕΟΝ, Ανατολικής Θράκης 20, Τούμπα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 929267

Website

Facebook

Instagram

Παραγωγή κειμένου & φωτογραφιών: Best of Group – Το διαβασαμε στην εφημερίδα “Μακεδονία” makthes.gr – Eπιπλέον πληροφορίες από Γ. Παπαδόπουλος Βοιακή Εστία Θεσσαλονίκης

3 σχόλια

  • Πρέπει να τονιστεί ότι οι τιμές είναι προσιτές και πολύ λογικές!! Έχω επισκεφτεί το συγκεκριμένο εστιατόριο και είμαι πολύ ευχαριστημένος!! Άψογη εξυπηρέτηση και καλή κουζίνα!!! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους!! Και το κυριότερο είναι ότι οι ιδιοκτήτες, είναι πάντα με το χαμόγελο, και σέ ρωτούν αν έμεινες ευχαριστημένος!!! Καλές δουλειές!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.