Σε καταγγελία για παρακολούθηση από την ΕΥΠ του 1ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου της  Επιστημονικής Εταιρείας μελέτης του πολιτισμού των Βλάχων, που διεξήχθη το διήμερο 11 & 12 Νοεμβρίου στην Κοζάνη, προχώρησε ο συμμετέχων καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Βασίλης Νιτσιάκος.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση: «Άνθρωποι της ΕΥΠ βρίσκονταν ακόμη και μέσα στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου, παρά το γεγονός πως αυτό μεταδιδόταν ζωντανά, από πλατφόρμες τηλεμετάδοσης.

Νωρίτερα, ο κ. Νιτσιάκος από το βήμα του Συνεδρίου, που διεξήχθη στην Κοζάνη, επισήμανε την παρουσία υπαλλήλων της ΕΥΠ, καλώντας τους να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Να σημειωθεί, ότι το συνέδριο περιλάμβανε πλειάδα εισηγήσεων από επιστήμονες, που ασχολούνται με τον χώρο του βλάχικου πολιτισμού και οι εργασίες του μεταδιδόταν ζωντανά από κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα ο κ. Νιτσιάκος είπε:«Εδώ υπάρχουν και άνθρωποι της ΕΥΠ και θα τα ακούσουν. Εμείς βγάλαμε live streming αλλά η ΕΥΠ έστειλε εδώ ανθρώπους που τους πληρώνουμε ως φορολογούμενοι ενώ θα μπορούσαν να είναι στο σπίτι τους και να ακούνε… Ο κύριος της ΕΥΠ που είναι εδώ ας σηκωθεί να φύγει τώρα. … Να φύγει ο κύριος… Είναι και βλάχικης καταγωγής… Να σηκωθεί να φύγει.  Είναι ντροπή. Γι’ αυτό σας πληρώνουμε, για να έρχεστε να μας παρακολουθείτε σε ένα πρόγραμμα που είναι live streaming.

Ζούμε σε αστική δημοκρατία, σε φιλελεύθερο σύστημα Δεν μπορεί ο κύριος αυτός να είναι εδώ και να παρακολουθεί και τα πηγαδάκια. Θα το ακούσει το πανελλήνιο αυτό το πράγμα», ανέφερε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Βασίλης Νιτσιάκος χαιρέτησε την παρουσία δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας με νόημα ότι ορισμένοι άλλοι έκαναν άλλα πράγματα.

To βίντεο από το Epirus Post