Το καλοκαίρι οι τοπικές επιχειρήσεις με ενημέρωσαν ότι, στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος δεν είχαν δυνατότητα νέων προσλήψεων όσες επιχειρήσεις συμμετείχαν έστω μία φορά στο πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν αν μία επιχείρηση προσέλαβε από το πρόγραμμα 2 άτομα δεν μπορούσε να ενταχθεί για άλλη πρόσληψη ενώ το επιζητούσε.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να υπάρχουν άνεργοι που θέλουν να εργαστούν και επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν για δεύτερη φορά αλλά το θεσμικό πλαίσιο δεν τους επέτρεπε.

Σε συνεννόησή μου με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) κ. Πρωτοψάλτη Σπύρο, το θέμα έγινε κατανοητό και ο Διοικητής, με πρωτοβουλία του, έκλεισε το πρόγραμμα στις 14/09/2022 με προοπτική να ανοίξει και πάλι για να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα.

Ήδη η πλατφόρμα άνοιξε στις 07/11/2022 με δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων μέχρι τις 21/12/2022 προκειμένου, αφού εγκριθούν, να αναζητήσουν εργαζόμενους από το Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ : https://www.dypa.gov.gr/storage/apaskholisi/dt-apo-deftera-oi-aitiseis-ghia-ton-b-kyklo.pdf

 

Γιώργος Αμανατίδης – Giorgos Amanatidis