Με 26 μετάλλια & 1 πανελλήνιο ρεκόρ στις αποσκευές της επέστρεψε η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης από το πανελλήνιο χειμερινό κύπελλο

22 Νοεμβρίου 2022
13:39

Η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης (ΚΕΚ) επέστρεψε με σημαντικές διακρίσεις από το   Πανελλήνιο Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης  που συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Δήμος Καρπενησίου, στο δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου “Παύλος Μπακογιάννης”, κατά το τριήμερο της Παρασκευής (18/11) έως το βράδυ της Κυριακής (20/11).

Στους πολύ ανταγωνιστικούς αυτούς αγώνες συμμετείχε η ελίτ των αθλητών κολύμβησης της χώρας  μας που πραγματοποίησαν  εντυπωσιακές επιδόσεις  και ως αποτέλεσμα είχαμε την κατάρριψη 10 Πανελλήνιων ρεκόρ (ένα τριπλό και εννέα κατηγοριών).

Η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης σ΄ αυτή τη σημαντική διοργάνωση κατέκτησε συνολικά 26 μετάλλια, 3 χρυσά,  9 αργυρά, 14 χάλκινα στις κατηγορίες, Παμπαίδων Παγκορασίδων (ΠΠ  – ΠΚ ΑΒ) και Παίδων Κορασίδων – Εφήβων Νεανίδων – Ανδρών Γυναικών (Α-Γ-Ε-Ν-Π-Κ).

Τη μεγαλύτερη διάκριση για την ομάδα της Κοζάνης (ΚΕΚ), πέτυχε στην κατηγορία  (ΠΠ  – ΠΚ ΑΒ) η αθλήτρια Σοφία Καραγιαννάκη που κατέκτησε πέντε (5) ατομικά μετάλλια, τρία (3) χρυσά (50μ, 100μ, 200μ Πρόσθιο), ένα (1) ασημένιο (100μ Μικτή Ατομική) και ένα (1) χάλκινο (100μ Πεταλούδα) με  την επίδοση της στο αγώνισμα 50μ πρόσθιο 33”55, να αποτελεί νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ στην κατηγορία ΠΚ Β’, ενώ με τη συνολική της παρουσία στους αγώνες ανακηρύχτηκε και βραβεύτηκε ως  Κορυφαία Αθλήτρια των Αγώνων. Μαζί της Βραβεύτηκε και η προπονήτρια της ομάδας μας κα Αμπατζίδου Μαρία.

Στην ίδια κατηγορία (ΠΠ  – ΠΚ ΑΒ) πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές της ΚΕΚ. Πιο συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Τασιόπουλος κατέκτησε τρία (3) ατομικά μετάλλια (ένα (1)ασημένιο στα 50μ πρόσθιο και δύο (2) χάλκινα στα 100μ και 200μ πρόσθιο ενώ κατέλαβε την 4η θέση στα 100μ μικτή ατομική. Ο Δημήτρης Μπατσίλης επίσης κατέκτησε τρία (3) ατομικά μετάλλια (ένα (1)ασημένιο στα 200μ ύπτιο και δύο (2) χάλκινα, 1 στα 100μ ύπτιο και 1 στα 400μ μικτή ατομική, ενώ κατέλαβε την 6η θέση στα 100μ μικτή ατομική. Η Δήμητρα Κιομπέλη κατέκτησε δύο (2) χάλκινα μετάλλια στα 50μ πεταλούδα και 50μ πρόσθιο, ενώ κατέλαβε την 6η θέση στα 100μ πεταλούδα και την 7η θέση στα 100μ πρόσθιο. Τέλος το νεαρότερο μέλος της αποστολής Κατερίνα Μπατσίλη που πραγματοποίησε ελπιδοφόρα εμφάνιση και βελτίωσε τους χρόνους της, κατέλαβε τη 10η θέση στα 50μ και 100μ ύπτιο και τη 8 θέση και 10η θέση στα 50μ και 100μ πρόσθιο αντίστοιχα.

Κλείνοντας με την κατηγορία  (ΠΠ  – ΠΚ ΑΒ), εξαιρετική ήταν και η παρουσία της ομάδας στα ομαδικά αγωνίσματα (σκυτάλες) αποτελούμενη από τους αθλητές Σοφία Καραγιαννάκη,  Δήμητρα Κιομπέλη, Δημήτρη Μπατσίλη και Κωνσταντίνο Τασιόπουλο, όπου κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο (χάλκινο) στα 4 Χ 50μ Μικτή Ομαδική Mixed και κατέλαβε την 4η θέση στα 4 Χ 50μ Ελεύθερο Mixed.

Πολύ δυνατοί παρουσιάστηκαν οι αθλητές της ΚΕΚ και στην κατηγορία (Α-Γ-Ε-Ν-Π-Κ)  αν και συναγωνίστηκαν με κατά τεκμήριο μεγαλύτερους ηλικιακά και πιο έμπειρους  αντιπάλους.

Ο Γιώργος Πέκος κατέκτησε οκτώ (8) συνολικά μετάλλια, πέντε 5 ασημένια, στα 400μ μικτή ατομική, στα 100μ ελεύθερο, στα 100μ ύπτιο, στα 50μ πεταλούδα, στα 200μ ύπτιο, δύο (2) χάλκινα στα 50μ ύπτιο και στα 100μ μικτή ατομική, στην ενιαία κατηγορία Εφήβων Νεανίδων Παίδων Κορασίδων και ένα (1) χάλκινο στα 200μ ύπτιο στην γενική κατηγορία Ανδρών Γυναικών. Η Άννα Ζάμπρου κατέκτησε τέσσερα (4) συνολικά μετάλλια, ένα (1) ασημένιο στα 200μ ύπτιο και ένα (1) χάλκινο στα 100μ ύπτιο, στην  ενιαία κατηγορία Εφήβων Νεανίδων Παίδων Κορασίδων και δύο (2) χάλκινα στα ίδια αγωνίσματα στην γενική κατηγορία Ανδρών Γυναικών. Σημαντική ήταν και η προσπάθεια των υπόλοιπων συμμετεχόντων αθλητών της ΚΕΚ που μπορεί να μην βρέθηκαν στο βάθρο αλλά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Στην αποστολή της ομάδας ήταν οι, Βασίλης Καραγιαννάκης, Έλσα Μαυροματίδου, Γιώργος Παράσογλου, Άγγελος Καραβόλτσος, Γιώργος Απατσίδης, Βασιλική Τσιανάκα, Γιώργος Σταμούλης και Φώτης Χατζηγεωργιάδης.

Πρέπει εδώ να κάνουμε και μια ειδική αναφορά στο γεγονός ότι λίγες μέρες πριν, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοίνωσε τις λίστες με τους αθλητές που αποτελούν την Εθνική μας Ομάδα, στις οποίες περιλαμβάνονται και τρεις αθλητές της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης. Πρόκειται για τους Γιώργο Πέκο, Άννα Ζάμπρου και Σοφία Καραγιαννάκη.

Πολλά συγχαρητήρια στους απόλυτους πρωταγωνιστές, τους συμμετέχοντες στους αγώνες αθλητές, αλλά και στους προπονητές τους Μαρία Αμπατζίδου και Θωμά Μητσαριώτη, και στο Τεχνικό Διευθυντή κο Μάρκο Μανταλούφα.  Τα εξαιρετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ποιότητα της δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και δημιουργούν μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον.

Εκ της Διοίκησης

          

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.