Ο Δήμος Κοζάνης διοργάνωσε, το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, καλλιτεχνική εκδήλωση με θέμα: «Οι γυναίκες από το 1922 έως το 2022 μέσα από τις τέχνες: H ευαλωτότητα και η δύναμή τους». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών κι εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν γυναικείες εμπειρίες στη διάρκεια αυτών των 100 χρόνων, πλαισιωμένες από φωτογραφίες και ζωντανή μουσική, που θα σηματοδοτούν πολιτισμικά τις αναφερόμενες χρονικές περιόδους. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης, με τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του ΚΕΘΙ, του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η Μνήμη», της Κοινότητας Μαυροδενδρίου και του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.
Οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε αγροτικές περιοχές. Στην Κοζάνη ο μεγαλύτερος κάμπος είναι στον Ελλήσποντο. Δυστυχώς η ΔΕΗ και ο Ρουβάς θελουν να πάρουν τη γόνιμη γη μας.
Πολύ πρόχειρο στήσιμο. Αυτά τα κόκκινα και πράσινα παραβάν είναι ο ορισμός της κακογουστιάς.
Kι αν ηταν καλυτερα,τι θα αλλαζε;Ντου αρα λυκους.
Πολύ ντόρος και μπράβο για το Δήμο. Αναρωτιέμαι πόσα άτομα φιλοξενουνται στον ξενώνα;
Η επιτυχία μιας κοινωνίας είναι όταν σε αυτούς τους ξενώνες ΔΕΝ χρειάζεται να φιλοξενείται κανένα άτομο.
Έχετε δίκιο. Απλά με αυτή τη λογική να μην υπάρχει συσσίτιο, βοήθεια στο σπίτι ή διαφορα αλλα προγράμματα, απλά να λειτουργούν χωρίς εξυπηρετούμενους.
Η επιτυχία μιας κοινωνίας είναι όταν σε αυτούς τους ξενώνες ΔΕΝ χρειάζεται να φιλοξενείται κανένα άτομο.
Η επιτυχία για τις δομές είναι όταν οι δομές έχουν εξυπηρετουμενους. Όσο για την κοινωνία γενικά και φιλοσοφικά ναι συμφωνώ μακάρι να μη χρειάζονταν ξενώνες, ψυχιατρεία, συσσίτια κλπ.