kozan.gr: Ο Δήμος Κοζάνης διοργάνωσε, το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, καλλιτεχνική εκδήλωση με θέμα: «Οι γυναίκες από το 1922 έως το 2022 μέσα από τις τέχνες: H ευαλωτότητα και η δύναμή τους» (36 Φωτογραφίες & Βίντεο 13′)

25 Νοεμβρίου 2022
20:57

Ο Δήμος Κοζάνης διοργάνωσε, το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, καλλιτεχνική εκδήλωση με θέμα: «Οι γυναίκες από το 1922 έως το 2022 μέσα από τις τέχνες: H ευαλωτότητα και η δύναμή τους». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών κι εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν γυναικείες εμπειρίες  στη διάρκεια αυτών των 100 χρόνων, πλαισιωμένες από φωτογραφίες και ζωντανή μουσική, που θα σηματοδοτούν πολιτισμικά τις αναφερόμενες χρονικές περιόδους. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης, με τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του ΚΕΘΙ, του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η Μνήμη», της Κοινότητας Μαυροδενδρίου και του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.

 

 

8 σχόλια

  • Οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε αγροτικές περιοχές. Στην Κοζάνη ο μεγαλύτερος κάμπος είναι στον Ελλήσποντο. Δυστυχώς η ΔΕΗ και ο Ρουβάς θελουν να πάρουν τη γόνιμη γη μας.

    • Η επιτυχία μιας κοινωνίας είναι όταν σε αυτούς τους ξενώνες ΔΕΝ χρειάζεται να φιλοξενείται κανένα άτομο.

      • Έχετε δίκιο. Απλά με αυτή τη λογική να μην υπάρχει συσσίτιο, βοήθεια στο σπίτι ή διαφορα αλλα προγράμματα, απλά να λειτουργούν χωρίς εξυπηρετούμενους.

  • Η επιτυχία μιας κοινωνίας είναι όταν σε αυτούς τους ξενώνες ΔΕΝ χρειάζεται να φιλοξενείται κανένα άτομο.

    • Η επιτυχία για τις δομές είναι όταν οι δομές έχουν εξυπηρετουμενους. Όσο για την κοινωνία γενικά και φιλοσοφικά ναι συμφωνώ μακάρι να μη χρειάζονταν ξενώνες, ψυχιατρεία, συσσίτια κλπ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.