Γιάννης Ιωαννίδης για τη διαφωνία Δήμου & Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης: “Τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα”

25 Νοεμβρίου 2022
20:43
Τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα… Πως καταφέραμε να κάνουμε τις Χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις ένα άλυτο γρίφο; Είναι απλό… Ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε, αιτιολογημένα, η Λευκή Νύχτα να γίνει στις 1 ή 2 Δεκεμβρίου, ενώ ο Δήμος επιμένει να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, με τη φωταγώγηση του Χριστουγιεννιάτικου δέντρου (όπως γίνεται τα τελευταίαωαν χρόνια).
Αυτή η διαφωνία λοιπόν, ενώ θα μπορούσε να είναι win win για όλους (πολίτες, εμπορικό σύλλογο, Δήμο και εργαζόμενους), σίγουρα θα βρει κάποιους χαμένους.
Εφόσον γίνει στις 5 του Δεκέμβρη η φωταγώγηση του δέντρου μαζί με τη συναυλία, τότε δεν θα γίνει η Λευκή νύχτα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματα και τους εργαζομένους.
Η περίπτωση δε, η Λευκή νύχτα να γίνει κατά το εορταστικό πρόγραμμα, δλδ μετά τις 11 Δεκεμβρίου, θα βρει χαμένους τους εργαζόμενους, που θα πρέπει μέσα στο συνεχόμενο ωράριο (πρωί-απόγευμα), να επωμιστούν και το ωράριο της Λευκή Νύχτας! (μέχρι τις 12 τη νύχτα).
Θα είχε αξία λοιπόν, να μάθουμε για ποιο λόγο, δεν μπορούν να γίνουν δύο εκδηλώσεις τις συγκεκριμένες ημερομηνίες!
Δλδ η Λευκή νύχτα μαζί με τη συναυλία του Μαρτάκη στις 2 Δεκεμβρίου και η φωταγώγηση του Χριστουγιεννιάτικου δέντρου στις 5 του μηνός, συνοδευόμενη από συναυλία τοπικού συγκροτήματος (όπως έγινε χθες στα Τρίκαλα).
Το κόστος που θα επωμιστεί ο Δήμος θα φτάσει τα 2.500 έως 3000 ευρώ, για το μουσικό γκρουπ και ήχο-φώτα. Το κόστος για τη συναυλία του Μαρτάκη την καλύπτει χορηγός.(οι πολύτιμοι χορηγοί, που κάποτε υποτιμήθηκαν).
Έτσι, οι συμπολίτες μας θα παραμείνουν στην πόλη, για ένα γεμάτο 4ημερο, ο Δήμος θα στηρίξει την τοπική αγορά, χωρίς να επιβαρύνει τους εργαζόμενους και θα μπούμε ομαλά στην εορταστική περίοδο.
Εφόσον υπάρχει θέληση, όλα μπορούν να λυθούν…

12 σχόλια

  • Μίλησε ο expert των πολιτιστικών εκδηλώσεων.Ετσι είναι εάν είσαι ειδικός έχεις και βαρύνουσα άποψη.
    Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο σας κ Ιωαννίδη θα μας κάνετε πολύ μεγάλη χάρη εάν δεν να ασχοληθείτε ξανά με τόσο πολύπλοκα θέματα για εσάς.

  • ΓΕΓΟΝΟΣ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΑΡΤΙΑΚΗΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 6 ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΗΓΟ ΚΑΙΤ ΘΑ ΞΕΡΕΙ
    ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟUR BUS NA ΓΥΡΝΑΕΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 2 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ
    ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ 10 ΜΕΡΕς
    ΤΟΣΟ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ!

  • Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει τον μήνα κ θα ασχολείται με black Friday κ λευκές νύχτες παρεπιπτόντως αυτό δεν είναι ένα μπαράκι στην Φον

  • Επιτέλους κάποιος που είπε το αυτονόητο
    Γιάννη μια χαρά η πρόταση σου
    Ελπίζω να τη σκεφτούν χωρίς αντιπολιτευτικό μένος.
    Μπορούν βέβαια και ανάποδα να το κάνουν
    Λευκή νύχτα με τοπικά συγκροτήματα 1-2 Δεκεμβρίου
    Και 5 του μήνα συναυλία μιας κι ο Μαρτάκης μάλλον δε μπορεί 1-2

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.