Χ. Κουζιάκης: Ποντοκώμη SOS: Η ΔΕΗ ΑΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και ο κ. Μαλούτας να πάψει να την στηρίζει (Βίντεο)

29 Νοεμβρίου 2022
10:45
Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στηρίζει την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και της Λαϊκής Συνέλευσης Ποντοκώμης σχετικά με τα δίκαια αιτήματά τους για το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο οικισμός της Ποντοκώμης δεν μπορεί να παραδοθεί ισοπεδωμένος στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ και να εκδιωχθούν οι εναπομείναντες σε αυτό κάτοικοι εάν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των απαιτούμενων υποδομών στο νέο οικισμό οι οποίες καθυστερούν με κύρια ευθύνη της ΔΕΗ ΑΕ που αρνείται να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
Ευθύνη για την οριακή κατάσταση σήμερα φέρει ξεκάθαρα και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ο οποίος ελαφρά τη καρδία δήλωνε στις 25-7-2022 ότι «ο οικισμός της Ποντοκώμης δεν υφίσταται», ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο της ΔΕΗ ΑΕ που χωρίς να τηρήσει την υποχρέωση της για μετατόπιση των πυλώνων υψηλής τάσης από τον νέο οικισμό συμφώνησε στην κατεδάφιση και παραχώρηση στην «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ» του υπάρχοντος οικισμού μέχρι το 2024.
Τώρα ο Δήμαρχος Κοζάνης έρχεται καθυστερημένα και ασθμαίνοντας να υποστηρίξει και αυτός τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας δυστυχώς όμως η ενδοτική του στάση απέναντι στην ΔΕΗ ΑΕ έχει προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση και έχει μειώσει τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Δεν ξεχνιέται επίσης η μηδενική του αντίδραση στην πρόθεση εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ για κλείσιμο του σχολείου της Ποντοκώμης όταν σύσσωμη η κοινωνία είχε ξεσηκωθεί, πλην της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα που εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε την τότε απόφαση της ΔΕΗ ΑΕ.
Η ευθύνη για την πιθανή διάλυση μιας ζωντανής τοπικής κοινωνίας θα μας βαραίνει όλους, ήρθε η ώρα να υπάρξει μια οργανωμένη αντίδραση σε αυτή την ντροπή που εξελίσσεται δίπλα μας με θύματα τους κατοίκους της Ποντοκώμης και ο Δήμος Κοζάνης οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτό και όχι να παρακολουθεί αμέτοχος και άφαντος από κάθε διεκδίκηση.
Ακολουθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο https://youtu.be/mpbjM97TX80
Δείτε λιγότερα

2 σχόλια

  • Οι κάτοικοι της Ποντοκώμης κατοικούσαν στην κυριολεξία κάτω από τις καμινάδες του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ.Και τώρα που επάψε να λειτουργήσει ο ΑΗΣ θα μετοίκησουν;Για ποιο λόγο;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.