Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης

9 Δεκεμβρίου 2022
12:25
Κανένα σχόλιο

Σύσκεψη με θέμα: «Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης» πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.
H Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αναστασιάδου Μαριάνθη παρείχε ενημέρωση για τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα διασυνοριακών συνεργασιών. Ένα από τα προγράμματα που προτάθηκε ήταν το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών.
Σκοπός του Προγράμματος Πολιτιστικών Διαδρομών είναι η συμμετοχή της χώρας μας σε δράσεις που αφορούν τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στο εξωτερικό,
η κατάρτιση προγραμμάτων πολιτιστικής πολιτικής και συνεργασίας με τις οργανώσεις του Απόδημου Ελληνισμού και η συγκέντρωση στοιχείων για τη διεθνή προβολή του σύγχρονου πολιτισμού στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτιστικής πολιτικής.
Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μοναστήρι Αλέξανδρος Βιδούρης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ιορδανίδης, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας Σοφία Φουδούλη, η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ελένη Γυρίκη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πρεσπών Ευάγγελος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Φλώρινας Κωνσταντίνος Βασιλείου, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φλώρινας Χριστίνα Ζιώτα, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας Χριστίνα Γκόλνα, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας Πέτρος Τραϊανού, ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας Βασίλης Κίτσος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης, η προϊσταμένη της Διεύθυνση Βιομηχανίας, Εμπορίου, Παιδείας και Απασχόλησης Π.Ε. Φλώρινας Χρυσούλα Βοσκοπούλου και πρότειναν «Πολιτιστικές Διαδρομές» με επίκεντρο τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τη βιομηχανία και γενικότερα τη λαογραφία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.