Καλλιόπη Βέττα: «Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί» – Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης 

9 Δεκεμβρίου 2022
13:06

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Τετάρτη 07.12.2022 το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του ΚΕΘΙ. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, που αποτελούν υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης κ. Τζουμερκιώτης Γρηγόρης.

Η κ. Βέττα ενημερώθηκε για την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Ξενώνα, για τα προβλήματα που εστιάζονται σε επιμέρους τομείς λειτουργίας του Δικτύου και συζήτησε με το προσωπικό για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να μπορεί να επιτευχθεί ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προστασία για τα θύματα. Η Βουλευτής αναφέρθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις και στο έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για όσα πρέπει ακόμα να γίνουν στο πεδίο αυτό.

Στην συνάντηση συνομολογήθηκε ότι απαιτείται περαιτέρω στελέχωση των δομών του Δικτύου με μόνιμες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νομικούς), η ενίσχυση των λειτουργιών του με σταθερή χρηματοδότηση που δεν θα εξαρτάται μόνο από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και η ένταξη νέων κατηγοριών ωφελούμενων γυναικών (γυναίκες πρόσφυγες, μετανάστριες κλπ). Για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας των θυμάτων απαιτείται η διαρκής επιμόρφωση όλων των εμπλεκομένων στελεχών και φορέων στο πεδίο (αστυνομίας, υγείας, δικαιοσύνης, εργασίας κλπ), η δημιουργία εμπιστευτικών πρωτοκόλλων σε όλα τα στάδια και η αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ τους, αφενός για την προστασία και αφετέρου για την αποκατάσταση και στήριξη των θυμάτων ώστε να είναι σε θέση να ορθοποδήσουν, να βρουν δουλειά και να  επιβιώσουν την επόμενη μέρα.

Η κ. Βέττα ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Ξενώνα για την πολύτιμη συνάντηση που είχε μαζί τους και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “η πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα που οφείλουμε, απέναντι στα θύματα, να το κερδίσουμε ως κοινωνία”.

2 σχόλια

  • Τραβά πες κανένα τραγούδι σε πανηγύρι και μην λες πράγματα που και εσύ ξέρεις και αυτοί που τα ακούν ξέρουν οτι ειναι παραμύθια.

  • Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει ένα πιο ποιοτικό και νεανικό ψηφοδέλτιο για να μπορέσει να αφήσει στίγμα στην κοινωνία. Να τελειώσει μία και καλή με τις μετριότητες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.