Τα προβλήματα-αιτήματα ομάδας κτηνοτρόφων της Σιάτιστας κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοΐου Μιχάλης Καραμπατζιάς – 18 υπογραφές κτηνοτρόφων που πλήττονται από τη λειτουργία των αιολικών σταθμών

15 Δεκεμβρίου 2022
17:07

 

Τα προβλήματααιτήματα ομάδας κτηνοτρόφων της Σιάτιστας κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοΐου Μιχάλης Καραμπατζιάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 13.12.2022. Μετά την ανάπτυξη της ερώτησης και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου αποδέχτηκε ομόφωνα το κείμενο με τις 18 υπογραφές των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τη λειτουργία των αιολικών σταθμών. Ακολουθεί το κείμενο:


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 13.12.2022 ΠΡΟΣ
1. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΥΤ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

3. ΔΗΜΟ ΒΟΙΟΥ

4. ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΒΕΛΙΑΓΡΙΒΑΣ

ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Κύριοι,
Εμείς οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούμαστε και έχουμε τα ζώα μας, τις κτηνοτροφικές μας εγκαταστάσεις και χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμένο βοσκότοπο ΒέλιαςΓρίβας Σιάτιστας σας ενημερώνουμε εκφράζοντας παράλληλα και την αγωνία μας για το μέλλον μας και για το επάγγελμα που ασκούμε.
Πέρα από τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κτηνοτρόφοι στις μέρες μας, αύξηση του κόστους ζωοτροφών, χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας (ζωοτροφές, ενέργεια, καύσιμα κτλ), προβλήματα που μας φέρνουν σε οικονομικό αδιέξοδο και μας οδηγούν στην έξοδο από το επάγγελμα, έχουμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την καταστροφή μέρους του βοσκότοπου που χρησιμοποιούμε και την αδυναμία πρόσβασης σε αυτόν λόγω της ανάπτυξης αιολικών σταθμών στην περιοχή που δεκάδες χρόνια οι παππούδες και οι πατεράδες μας χρησιμοποιούσαν.

Στη Βέλια και στο Γρίβα παράγονταν τα καλύτερα προϊόντα σε όλη την Ελλάδα, κρέας, γάλα, τυρί, και βότανα του Άσκιου Όρους, γνωστά σε όλον τον κόσμο. Σήμερα τα ζώα μας έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες κλίσεις, μεγάλες τομές, τεράστιους δρόμους για τα βαριά οχήματα που συνεχώς διαπερνάνε. Δρόμοι οι οποίοι λειτουργούν ως φράχτες και κάνουν αδύνατη την πρόσβαση των ζώων μας στο σύνολο του βοσκότοπου και ιδιαίτερα προς τις Γούρνες, περιοχή ιδιοκτησίας του πρώην Δήμου Σιάτιστας. Από όλα τα παραπάνω που περιγράφουμε προκύπτει ότι πληττόμαστε οικονομικά, ζημιωνόμαστε καθημερινά και αναγκαζόμαστε να ταΐζουμε τα ζώα μας με πανάκριβες ζωοτροφές. Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί εδώ και καιρό στο βοσκότοπο ΒέλιαΓρίβα και πλήττει ανεπανόρθωτα τις κτηνοτροφικές μας μονάδες, τις επιχειρήσεις και τις οικογένειές μας.

Ζητάμε άμεσα να ενδιαφερθείτε για το πρόβλημά μας και να βοηθήσετε στην επίλυσή του.


ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ


Επώνυμο Όνομα Υπογραφή

(ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 18 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ)

3 σχόλια

  • Δικαιη μετάβαση προς όφελος των λίγων εταιριών και αφανισμός των γηγενών κατοίκων κτηνοτρόφων με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης

    Υγ: όταν έρθη πάλι η ώρα της κρίσης και πάρουν την ψήφο σου αγρότη, κτηνοτρόφε, όπως τώρα με τις εκλογές των δεητζίδων, όχι απλά θα είσαι άξιος της μοίρας σου αλλά θα είσαι συνένοχος του εγκλήματος όπως και οι υπόλοιποι γηγενείς, όσοι έμειναν βέβαια αφού 10 χιλ έφυγαν.

  • Την καταστροφή την προκαλεί ο Ζευκλής, για να είναι αρεστός στο κόμμα. Τι δεν καταλαβαίνετε οι κτηνοτρόφοι; Σας τα έχουν πει πριν χρόνια το τι θα πάθετε με τα αιολικά!

  • Περιμένετε και τα φωτοβολταϊκά.
    Εκεί να δεις πανηγύρια…
    Η θα βγάλετε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατόπιν εορτής;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.