Στάθης Κοκκινίδης: “Το έργο καταστράφηκε αμέσως χωρίς να ενημερωθεί ο καλλιτέχνης”

15 Δεκεμβρίου 2022
17:59

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Αδιανόητο, αχαρακτήριστο και οπισθοδρομικό είναι το γεγονός του σβησίματος ενός εικαστικού έργου του γνωστού αγιογράφου της πόλης μας Δ. Τριανταφυλλίδη, απο ενα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Μικράς Ασίας. Όπως είναι γνωστό ο δήμος Εορδαίας, εδώ και αρκετό καιρό, έχει ζητήσει την συνδρομή των καλλιτεχνών της περιοχής μας,λέγοντάς τους πως ζωγραφίζοντας τα καφαο του ΟΤΕ και διάφορα άλλα αντιαισθητικά σημεία, θα συνέβαλαν στον εξωραϊσμό του αστικού περιβάλλοντος.

Ανιδιοτελώς λοιπόν και χωρίς δεύτερη κουβέντα πολλοί καλλιτέχνες της περιοχής ζωγράφισαν σε διάφορα σημεία της πόλης και “ω του θαύματος” συνέβη αυτό που δεν θα συνέβαινε σε καμία άλλη περιοχή. Κάποιο στέλεχος, λέει, του ΟΤΕ, δεν άρεσε το έργο(ή δεν το κατάλαβε;)
και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να το καταστρέψει. Το έργο λοιπόν καταστράφηκε αμέσως χωρίς να ενημερωθεί ο καλλιτέχνης και χωρίς να του ζητηθεί καμία εξήγηση για το τι αναπαριστά, γεγονός που εκθέτει την δημοτική αρχή και φυσικά τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Διότι αν δεν έγινε σωστή συμφωνία με τον ΟΤΕ και ο δήμος δεν μπορούσε να στηρίξει τους καλλιτέχνες της περιοχής, δεν έπρεπε να τους βάλει σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να ξοδεύουν χρόνο και έμπνευση για να δημιουργούν χωρίς αμοιβή για το καλό της πόλης και να έρχεται ο κάθε αδαής και άσχετος με την τέχνη να επιβάλει την καταστροφή ενός δημιουργήματος. το όλο γεγονός είναι ένας απίστευτος σκοταδισμός που μας προσβάλλει όλους και όλες…

Στάθης Κοκκινίδης
επικεφαλής της παράταξης
“με το βλεμμα στο μελλον”

5 σχόλια

  • Δεν μπορεί να απαντήσει ο δήμαρχος τώρα, κάνει προεκλογική καμπάνια μέσω των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Με την στήριξη φυσικά γαλάζιων βουλευτών και τοπικών παραγόντων της δεξιάς πολυκατοικίας.

  • Να μας πουν πιο ειναι το στέλεχος του Οτε που ειπε να διαγραφεί κ ποιος του εδωσε αυτο το δικαίωμα απο τον Όμιλο να το πει, να μην κρύβεται το ονομα του γιατι δεν νομίζω η διοικηση του Οτε να εχει ακουσει γι αυτο το θέμα. Καλο ειναι να λετε ποιο ειναι αυτο το στέλεχος η αν το παιζει στέλεχος χωρις να γνωρίζουν οι αρμόδιοι της εταιρείας.

  • Τόσα χρόνια κύριε Κοκκινίδη, τα προβλήματα του τόπου τα περιορίσατε στα ΚΑΦΑΟ; Και γράψατε κι ολόκληρο σεντόνι, λες και είναι διπλωματικό επεισόδιο.
    Δηλαδή, όλα βαίνουν καλώς κατά τα άλλα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.