Χρηματοδότηση από την ΠΕ Κοζάνης της μελέτης «Βελτίωση τμήματος δημοτικής οδού μεταξύ διασταύρωσης οδών Καρυδίτσης – Θαλή Μιλησίου και Ε.Ο.  Κοζάνης – Λάρισας περιοχής Αεροδρομίου»

16 Δεκεμβρίου 2022
13:30

 

 Την έγκριση υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2017-2021  για την εκπόνηση της μελέτης «Βελτίωση τμήματος δημοτικής οδού μεταξύ διασταύρωσης οδών Καρυδίτσης-Θαλή Μιλησίου και Ε.Ο. Κοζάνης- Λάρισας περιοχής Αεροδρομίου», εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022.

Η μελέτη είναι  προϋπολογισμού 146.000 ευρώ και αφορά στη βελτίωση υφιστάμενου δρόμου, ο οποίος ξεκινά από τη διασταύρωση των οδών Θαλή Μιλησίου με Καρυδίτσης και καταλήγει στην Ε.Ο. Κοζάνης- Λάρισας στην περιοχή του Αεροδρομίου. Ο συγκεκριμένος δρόμος, έπειτα από τις βελτιώσεις που θα προτείνει η μελέτη, θα λάβει τα χαρακτηριστικά περιφερειακού δρόμου, διευκολύνοντας τους κατοίκους του νότιου τμήματος της πόλης της Κοζάνης να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση προς την εθνική οδό Κοζάνης- Λάρισας. Παράλληλα ο δρόμος ήδη εξυπηρετεί αγροτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα καταστούν πιο εύκολα προσβάσιμες. Το μήκος του δρόμου που θα μελετηθεί είναι 4 χιλιόμετρα και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου που θα προκύψει είναι 1.100.000 ευρώ. Ο τελικός προϋπολογισμός  θα προκύψει έπειτα από την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης.

Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εντός του αστικού ιστού της πόλης, αφού θα παρακάμπτεται το κέντρο.

11 σχόλια

  • Θα αποσυμφορηθεί το κέντρο και θα συμφορηθεί η περιοχή των κατοικούντων εκεί. Εκτός και αν κατέβει νοτιότερα και όχι μπροστά από κατοικίες.

    • Αυτό που δεν σέβεται κανείς μέχρι τώρα και έχει καταντήσει ο πιο επικίνδυνος πεζόδρομος (μόνο η οδική σήμανση το επισημαίνει) είναι το ασφαλτοστρωμένο τμήμα της Θαλή Μιλησίου που τώρα μαθαίνουμε ότι θα γίνει και περιφερειακή οδός…..

      • από Καρυδίτσα έως Ε.Ο. Κοζάνησ Λάρισας ο.κ. από Ε.Ο. Κοζάνησ Καστοριάς έως Καρυδίτσα τί θα γίνει, που θα κουμπώσει αν γίνει μετά; – να εξυπηρετήσει Πανεπιστήμιο ΖΕΠ Αργυλο κλείτοσ και Πρωτοχώρι εννοείται…

  • Είναι ό,τι χρειάζεται για να βάλει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ σε έναν σύγχρονο ολοκληρωμένο περιφερειακό δρόμο που θα μπορούσε σήμερα να κατασκευασθεί… παρά τις όποιες καλές διαθέσεις της κας Δαδαμόγια.

  • Η κυρία Δαδαμόγια φαίνεται πως από μόνη της προσπαθεί. Όμως η η νότια περιφερειακή υπερβαίνει τις δυνάμεις της. Ένα έργο όπως αυτό απαιτεί κινητοποίηση πολλών παραγόντων και κυρίως του Δήμου Κοζάνης. Στον Δήμο για τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα περί άλλων τυρβάζουν.

  • Υπάρχει έτοιμη η μελέτη του περιφερειακού δακτυλίου απο την διασταυρωση της διχάλας της Καρυδίτσας μέχρι το αεροδρόμιο κ.Δαδαμογια. Γιατι δεν την ενεργοποιείτε και πάτε σε άλλη μελέτη;
    Κανονίστε να την φέρετε μπροστά στα σπίτια μας. Τότε να δείτε τι έχει να γίνει.

  • Μισές δουλειές… δεν είναι λύση.

    Θα γίνει όπως με το νοσοκομείο κάθε μια δεκαετία έφτιαχναν μια πτέρυγα και στο τέλος δεν θα έχουμε νοσοκομείο της προκοπής.

    Έτσι Θα γίνει και εδώ, μπαλώματα ένα μετά το άλλο.

  • ρε παιδιά δεν βλέπετε γύρω σας όλες οι πόλεις απέκτησαν σύγχρονους περιφερειακούς Λάρισα Βόλος Τρίκαλα Καρδίτσα Γιάννενα κ.λ.π. κ.λ.π. Γιατί να δεν παίρνετε μια μεγάλη απόφαση να κάνετε κάτι σωστό… Αμάν πια σ’ αυτή την πόλη τι γκαντεμιά μας δέρνει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.