kozan.gr: Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα συμμετέχει, με το ποσό των 5000 ευρώ, στην παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μακεδόνα (από την Βλάστη Εορδαίας) Νικόλαο Δούμπα

17 Δεκεμβρίου 2022
05:10

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, με το ποσό των 5000 ευρώ θα συμμετέχει οικονομικά η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στην παραγωγή ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα τον Μακεδόνα (από την Βλάστη Εορδαίας), Μαικήνα της Βιέννης τον 19ο αιώνα, Νικόλαο Δούμπα. Η απόφαση περί της οικονομικής συμμετοχής προέκυψε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έχουν σχέση με τον Κ. Παρθένη, την ελληνική Κοινότητα και τις προσωπογραφίες Κοζανιτών – που διακρίθηκαν τόσο για την εμπορική και πολιτιστική τους δραστηριότητα στη Μεσευρώπη όσο και με τις χορηγίες στην πατρίδα τους- σε αυτούς οφείλει άλλωστε τη σπάνια συλλογή και την ιδιαίτερη αξία της η ΚΔΒΚ- ανάμεσα στις οποίες και του Τυφόξυλου, επιτρόπου στα τέλη του 19ου στον Άγιο Γεώργιο Βιέννης η οποία πρόσφατα εντοπίστηκε στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Στόχος της ΚΔΒΚ είναι η ανάδειξη αυτού του πλούτου (της συλλογής της) και ότι η πρώτη ανακοίνωση και προβολή του πίνακα του Παρθένη, του σημαντικότερου Έλληνα ζωγράφου του 20ου αιώνα, με τη συγκυρία της παρουσίασης του έργου του στην Εθνική Πινακοθήκη της χώρας, θα συμβάλλει στην ευρύτερη προβολή της ως φορέα πολιτισμού και θα αποτελέσει μια μοναδική και ξεχωριστή εκδήλωση κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων της ως Δημοτική.

kozan.gr

4 σχόλια

  • Για τη ζωή του Μπλατσιωτη Νικολαου ΔΟΥΜΠΑ , υπαρχει μια θαυμάσια φιλοτεχνημένη έκδοση-βιβλίο , χρηματοδοτημενη κατα τη θητεία του πρώτου αισετου Νομάρχη Κοζανης κ Πασχαλη Μητλιαγκα (1994-2002). Καλο είναι με την ευκαιρία των 100 χρόνων της ΚΔΒΚ να επανεκδοθεί και να κυκλοφορήσει με τη φροντίδα της βιβλιοθήκης.

  • Εσένα γιατί σε πειράζει που είναι εδώ το Μητλιαγκαιϊκο και οποιοδήποτε άλλο σόϊ.
    Η ζήλια και ο φθόνος θα σε φάει θρασύδειλε κουκουλοφορε:.!

  • Η δημότη βιβλιοθήκη με τον πρόεδρο που έχει μπορεί να συμμετάσχει και στο Σουφλί του Έβρου σε ντοκιμαντέρ για το κουκούλι του μεταξιού

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.