kozan.gr: Η εναλλακτική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης υποδέχτηκε, το βράδυ της Δευτέρας 19/12, τους Efrén López και τον Χρήστο Μπάρμπα, για την παρουσίαση του νέου τους μουσικού άλμπουμ “Αtlas” (Βίντεο & Φωτογραφίες)

19 Δεκεμβρίου 2022
21:35
Κανένα σχόλιο

 

Η εναλλακτική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης υποδέχτηκε, το βράδυ της Δευτέρας 19/12, τους Efrén López και τον Χρήστο Μπάρμπα, για την παρουσίαση του νέου τους μουσικού άλμπουμ “Αtlas”. Ο Atlas, ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 στη Νότια Ισπανία και κυκλοφορεί από την Seyir Muzik, δισκογραφική εταιρεία με βάση τις Βρυξέλλες. Περιέχει νέες συνθέσεις των δυο τους αλλά και κομμάτια που προέρχονται από το μεσαιωνικό και οθωμανικό ρεπερτόριο. Η μουσική του δίσκου διακρίνεται για την λιτότητα και την διαύγεια της αλλά και για την δύναμη του ήχου και της συνύπαρξης των νυκτών οργάνων του Efrén και του ney του Χρήστου. Μέσα από χρόνια αμοιβαίας αλληλεπίδρασης και κοινών αναζητήσεων το ντουέτο έχει αναπτύξει ένα είδος κοινού, συμβιωτικού λεξιλογίου, το οποίο κατά διαστήματα ανακαλούν και συνδυάζουν με τα κομμάτια που παίζουν. Μια απλή μελωδία μπορεί πολύ συχνά να λειτουργήσει ως αφορμή για να ανοίξει ένας χώρος όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν: ένα σόλο, ένας κοινός αυτοσχεδιασμός, ένα νέο κομμάτι ή ένας διάλογος μεταξύ ήχων και σιωπής.


 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.