kozan.gr: Οριστική παύση της λειτουργίας του δασικού φυτωρίου Βελβεντού – Η έκταση θα αξιοποιηθεί γι’ άλλο σκοπό από το Δήμο Βελβεντού

19 Δεκεμβρίου 2022
22:04

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στην οριστική παύση της λειτουργίας του δασικού φυτωρίου Βελβεντού προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος διότι :

α) το εν λόγω φυτώριο είναι ανενεργό εδώ και αρκετά χρόνια,
β) οι ανάγκες σε φυτευτικό υλικό μπορούν να καλυφθούν από τα όμορα εν λειτουργία δασικά φυτώρια,
γ) το εν λόγω φυτώριο καταλαμβάνει παραχωρούμενη από την Κοινότητα Βελβεντού έκταση, την οποία ο Δήμος Βελβεντού προτίθεται να αξιοποιήσει για άλλο σκοπό.


Η κατάργηση του δασικού φυτωρίου θα γίνει με τις ακολουθες προϋποθέσεις:
1. Οι μόνιμες εγκαταστάσεις του φυτωρίου, ήτοι το κτίριο (πρώην γεωργικό σχολείο) να παραδοθούν στο Δήμο Βελβεντού μαζί με την εναπομείνασα έκταση.

2. Να συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής τόσο για την εναπομείνασα παραχωρημένη έκταση που επανέρχεται στην κυριότητα του Δήμου Βελβεντού σύμφωνα με το από 22-12-1938 Βασιλικό Διάταγμα (ΦΕΚ 496 Α’), όσο και των μονίμων εγκαταστάσεων.

3. Να καταγραφούν τυχόν εργαλεία μηχανήματα του φυτωρίου και να διατεθούν με ευθύνη και με μέριμνα τoυ Δασαρχείου Κοζάνης για την καλύτερη αξιοποίησή τους σε άλλα δημόσια φυτώρια όμορων περιοχών ή στο Δήμο Βελβεντού.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.