Ποιοί έχουν δίκιο…; Οι λίγοι ή οι πολλοί; (Γράφει ο Στέφανος Βαβλιάρας)

21 Δεκεμβρίου 2022
22:30

Πρέπει να αρχίσει ο αγώνας κάθαρσης, από την Ευρωβουλή πρώτα, από τις ομάδες των ομίλων lombi, των golden boy’s, των επιτρόπων, των Μ.Κ.Ο. Πρωτάκουστα αυτά που ακούγονται καθημερινά. Δεν μπορεί ο απλός αγρότης, ο κτηνοτρόφος ή άλλος εργαζόμενος να αγωνιά πώς να περάσει τις γιορτές κι εκεί να κάνουν πάρτι, και όλα τα παιχνίδια των μεγάλων, να είναι σε βάρος των πολιτών. Η αρχή πρέπει να γίνει από κει για όλη την Ευρώπη…!  Η αρχή να βασίζεται στη δικαιοσύνη, την ισονομία, και πρώτα πρώτα για τους νέους και το μέλλον της Ευρώπης. Πόση μεγάλη διαφορά, υπάρχει,  στην σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου των 350,00 € και στις απολαβές των golden boy’s των 25.000,00 €;
Το γνωρίζουν , το συνειδητοποίησαν …;
Πρέπει να ξαναμετρηθουν τα κουκιά…!
Η αρχή είναι ….
Ένα προς δύο …!
Δίνει τις απαντήσεις…!
Και τα € θα περισσέψουν
Ο μεγάλος δάσκαλος, Επόπτης Εκπ/σης Δυτ.Μακεδονιας, αείμνηστος Νικηφόρος Ζήσης, μας τόνιζε, ( νέοι δάσκαλοι εμείς τότε 1975-76 ), ότι η αρχή της δίκαιης κατανομής του πλούτου για κοινωνική ισονομία, πρέπει να στηρίζεται στη βάση, ένα προς δύο, 1/2…!
Αν παράδειγμα η καθαρίστρια πληρώνεται με 1.000,00 € , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου πρέπει να έχει διπλάσιο μισθό.!
Ε, λοιπόν ,
η Ευρώπη πρέπει να δώσει τη λύση μέσω των πολιτών της.
Ο ιδρώτας των εργαζομένων , δεν μπορεί να γίνεται χρυσός για τους λομπιστας κι ευρωβουλευτές.
Ο πακτωλός του χρήματος που ρέει στην Ε.Ε. κι ο χορός της διαπλοκής, ας στραφεί για τις κοινωνικές ομάδες των πολιτών που τρέχουν και δεν φτάνουν.

5 σχόλια

  • Ρε Βαβλιαρα,το ΠΑΣΟΚ είναι φυτώριο σκανδάλων,από τη δεκαετία ήδη του ’80,και έχεις μούτρα να γράφεις τέτοια;Αν πεις δε για το Ευρωπαϊκό ΣοσιαλΗστικο Κόμμα σας, τα έκανε σαν τα μούτρα του!!!

  • Αν οι πολλοί είχαν δίκιο θα ήμασταν σήμερα με δραχμή και ουρές έξω απ’ τα σουπερ μάρκετ για 200 γρ κρέας τη βδομάδα. Οπότε άσε καλύτερα δάσκαλε.

  • Στέφανε ορθές οι διαπιστώσεις όμως κατά άλλα, παραμένεις δεσμευμένος στα στερεότυπα του παρελθόντος. Η ζωή προχωρά, οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες, χρειάζεται τόλμη για να είσαι πάντα χρήσιμος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.