Εγκεφαλικά νεκρό είναι το εξάχρονο αγοράκι από τα Γρεβενά, το οποίο υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Ο μικρός Θωμάς έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και αμέσως το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής, ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή. Το παιδί έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε, καθώς η κατάστασή του ήταν σοβαρότατη τα τελευταία 24ωρα.

Όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, κ. Καρβέλης, έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων για τη δωρεά οργάνων έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Πηγή: tempo24 newsit.gr iefimerida