Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο εξάχρονος Θωμάς από τα Γρεβενά – Δωρίζουν τα όργανά του

6 Ιανουαρίου 2023
13:15

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το εξάχρονο αγοράκι από τα Γρεβενά, το οποίο υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Ο μικρός Θωμάς έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και αμέσως το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής, ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή. Το παιδί έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε, καθώς η κατάστασή του ήταν σοβαρότατη τα τελευταία 24ωρα.

Όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, κ. Καρβέλης, έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων για τη δωρεά οργάνων έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Πηγή: tempo24 newsit.gr iefimerida

5 σχόλια

  • Κρίμα,κρίμα για το Αγγελούδι,ούτε Γρεβενά,ούτε
    Θεσνικη και έπρεπε να φτάσει Ρίο για νοσηλεία.
    Ντρέπομαι που ανήκω στο ανθρώπινο είδος και δύο φορές που ζω στην Ελλαδα!
    Απ τη μια άκρη της Ελλάδος….στην άλλη.

  • Να δώσει δύναμη και παρηγοριά ο Θεός στους πονεμένους γονείς!
    Θλίβομαι ως παθών από τις παροχές υγείας των νοσοκομείων της δυτ.Μακεδονιας.Οσες πτέρυγες κι αν χτιστούν δεν θα υπάρξει ποτέ τριτοβάθμια περίθαλψη!
    Αθήνα Θεσσαλονίκη Γιάννενα Ρίο !!!!
    Αυτά μας αξίζουν!
    Το πιο θλιβερό είναι ότι αν έχεις “μέσον” θα έχεις καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση!Ναι δυστυχώς γίνεται!!!
    Ελάχιστοι οι ευσυνείδητοι επαγγελματίες υγείας!
    Οι επαγγελματίες πολιτικοί όλων των κομματων δεν θέλησαν ποτέ να απαιτήσουν ένα πανεπιστημιακό μεγάλο νοσοκομείο!
    Και πάλι συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού!

  • τι δοκιμασια θεε μου!!! τι αδικια!!! να μη μπορουμε να προσφερουμε καμια βοηθεια;;;;;; που πηγε η αναπτυξη η ευημερια πιοα προοδος ακομη και επιστημονικη;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • Περιμένω με αγωνία αν θα γίνει κάποιο συλλαλητήριο στην περιοχή για την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάς υγείας, οπώς μερικά χρόνια πρίν που έβγαιναν κάποιοι μακεδονομάχοι με τις περικαιφαλαίες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.