Το 2023 η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη κλείνει 100 χρόνια ως Δημοτική (του Στέλιου Μήλιου)

6 Ιανουαρίου 2023
13:17

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζω το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τίτλο: Επισκέψεις σε βιβλιοθήκες ως εργαλείο καταπολέμησης προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Μαθαίνοντας για ακόμη ένα project που λαμβάνει χώρα σε βιβλιοθήκες, συνειδητοποιούμε πόσο πίσω είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Με αφορμή τη τόσο ενδιαφέρουσα δράση και όντας μέλος του ΔΣ της Βιβλιοθήκης θέλω να τονίσω τα εξής.

Το 2023 η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη κλείνει 100 χρόνια ως Δημοτική.

Στο τελευταίο ΔΣ του 2022 δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και επίσης δεν παρουσιάστηκε κανένας σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών για το φετινό επετειακό έτος της βιβλιοθήκης.

Αυτό φυσικά συμβαίνει διότι η Βιβλιοθήκη δεν έχει κανέναν βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Διότι αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον δεν θα συζητούσαμε όλα τα παραπάνω.

Η απουσία ουσιαστικής και επιστημονικής διοίκησης της Βιβλιοθήκης μας οδηγούν σε αυτό το κενό. Ένα κενό που το 2023 πρέπει να καλυφθεί. Η δημιουργία οράματος με την εύρεση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού είναι μονόδρομος. Αυτό θα γίνει πραγματοποιώντας συνεργασίες όπως αναφέρονται στο κείμενο και συμμετέχοντας στο ΔΣ άνθρωποι σχετικοί του αντικειμένου.

Η παρούσα κριτική δεν έχει σκοπό να υποβαθμίσει το έργο των ανθρώπων που στελεχώνουν την βιβλιοθήκη. Έχει στόχο να κατακρίνει ουσιαστικά και με προτάσεις τον συγκεκριμένο τρόπο διοίκησης της. Έχουμε ακόμα να πούμε πολλά.

Φέτος λοιπόν, συμπληρώνονται 100 χρόνια παρουσίας της βιβλιοθήκης.

Το 2023 ας είναι το έναυσμα για μια δυναμική πορεία, για μια Βιβλιοθήκη όχημα πολιτισμού και γνώσης.

Να αποτελέσει την προμετωπίδα ενός Δήμου Πρωταγωνιστή στα δρώμενα και στις σύγχρονες προκλήσεις.

https://www.amna.gr/home/article/698179/Episkepseis-se-bibliothikes-os-ergaleio-katapolemisis-problimaton-psuchikis-ugeias?fbclid=IwAR1zumFDI-qk5WnM3E9cIZ5pql7YBUbisRUDHCzoGR-rkGbNqf0F62aKJbY

14 σχόλια

  • Η παρούσα κριτική έχει σκοπό την αυτοπροβολή σου και μόνο !
    Αν συμμετέχεις στο ΔΣ θα μπορούσες να κάνεις προτάσεις και όχι κριτική μόνο . Και δεν έχεις και το γνωρίζουμε.
    επίσης, είσαι ένας υποψήφιος του συνδυασμού Κοζάνη Τόπος να ζεις οπότε ο μόνος σκοπός σου είναι η υποβάθμιση όλων των πραγμάτων της Βιβλιοθήκης και κατ’επεκταση του Δήμου . .

    • Μάλλον δεν γνωρίζετε τον κ. Μήλιο γιατί αν ανατρέξετε σε δημοσιεύματα του, θα μπορούσατε να αντιληφθείτε ότι πάντα έχεις προτάσεις

  • Κύριε Μήλιο, ευτυχώς εκτίθεστε μόνος σας, δεν χρειάζεστε τη βοήθεια και την κριτική κανενός για να συμβεί αυτό. Απαξιώνετε με μοναδικό τρόπο τον εαυτό σας. Η Δημοτικη Βιβλιοθήκη θα πρέπει να σας ευχαριστήσει που χωρις προσπάθεια απο τη μερια της αποκαθηλωνεστε. Ως μέλος του ΔΣ έπρεπε να καταβάλλετε προσπάθειες για την ανάδειξη της Βιβλιοθήκης. Αλήθεια, έχετε να κάνετε καμία πρόταση για την αναβάθμισή της ή μόνο μας δηλώνετε το βαρυσήμαντο (ανύπαρκτο καλύτερα) ρόλο σας που σας ντροπιάζει να το λέτε. Αλήθεια, η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο ποιο στόχο έχει;…να σας θυμηθούμε στις επερχόμενες εκλογές; επάγγελμα…υποψήφιος, υποθέτω δηλώνετε

    • Και φυσικά εσείς κ. Ανώνυμε προσβάλλετε έναν νέο που προσπαθεί και νοιάζεται για την πόλη μας που υπογράφει με ονοματεπώνυμο,ενώ εσείς προτιμάτε να επικρινετε και να κατακρίνετε τον κ.Μηλιο.
      ΚΡΊΜΑ!

    • Προφανώς δεν χρειάζεται τις συμβουλές τέτοιον άνθρωπο σαν εσάς!
      Ο κ. Μήλιος είναι νέος με όραμα.
      Μακάρι να αναλάβουν οι νέοι και να φύγουν οι παλιοί!

  • Μπράβο σας κύριε Μηλιο, είναι σημαντικό να ασχολούνται με τα κοινά νέοι άνθρωποι με όρεξη και μακάρι να τα καταφέρετε γιατί όπως βλέπω από τα σχόλια κάποιοι θέλουν να σας φάνε ζωντανό!

  • Να κάνετε προτάσεις και να τις απορρίπτουν και όλα καλά σύμφωνα με μερικούς. Ή δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν τα ΔΣ ή είναι από άλλο πλανήτη και πιστεύουν ότι θα προτείνει κάποιος και η Δημοτική Αρχή θα το δεχτεί. Πώς δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα; Το θέμα είναι η υποβάθμιση όλων της λειτουργίας των θεσμών. Δόξα τα λεφτά, τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν!

  • Μπράβο Στέλιο, για εμάς που σε ξέρουμε απ’το σχολείο και η απ’την πρωτοβουλία Νέων ξέρουμε πόσο σοβαρός είσαι και πως έχεις προτάσεις. Σε φοβούνται γιατί είσαι νέος και μιλάς.Συνεχισε.

  • Ο κ. Μήλιος υπογράφει και προτείνει με ονοματεπώνυμο .Εσείς οι ανώνυμοι δεν μπορείτε να γράψετε το ονοματεπώνυμο σας διότι εσείς δεν έχετε να προτείνετε κάτι !
    Κ. Μήλιο συγχαρητήρια και να συνεχίσετε έτσι, αφήνοντας τους ανώνυμους στα σχόλια τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.