Τους τομείς – κλειδιά για μια επιτυχημένη πρόσληψη και επαγγελματική καριέρα παρουσίασε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, ο Δρ Νέστωρ Κολοβός στους μαθητές των Σχολών Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ).

Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός, αφού στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τους μαθητές, τους καθηγητές και τον διευθυντή των Σχολών κ. Αβραάμ, αναφέρθηκε εκτενώς στα προσόντα που ζητάει σήμερα η Αγορά Εργασίας, επισημαίνονταάς τους τομείς-κλειδιά, της επιτυχημένης πρόσληψης, όπως οι γνώσεις, οι δεξιότητες, οι εμπειρίες, οι ψυχικές αρετές και οι ψυχικές αντοχές.

Στη συνέχεια ανέλυσε αυτούς τους τομείς-κλειδιά, τονίζοντας πως όλα αυτά ανεβάζουν την αξία του καθενός και αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες πρόσληψης. Κατόπιν αναφέρθηκε στη στάση και την ψυχολογία που πρέπει να έχουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πρόσληψης, για καλύτερα αποτελέσματα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δρ Κολοβός κάλεσε τους φοιτητές να αρχίσουν να αξιοποιούν τον χρόνο τους, να σκέφτονται πιο παραγωγικά και πιο αποτελεσματικά, τονίζοντας: «Οι απαιτήσει της Αγοράς συνεχώς αυξάνονται και γίνονται πιο ανταγωνιστικές. Το αν θα πετύχετε, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Εσείς θα αποφασίσετε κι εσείς θα προσπαθήσετε για την επιτυχία σας. Χρειάζεται υπευθυνότητα, συνέπεια και συνέχεια, ώστε να ενισχύετε συνεχώς την προσωπική σας αξία».