Απαντώντας, μέσω facebook, σε σχόλιο δημοτή Σερβίων σε σχέση με το νέο Πυροφυλάκειο Καστανιάς (βλ. φωτογραφία) κι ότι αυτό δημιουργήθηκε ακριβώς στην εναλλακτική πίστα αιωροπτεριστών, που πριν δέκα χρόνια δόθηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να διαμορφωθεί, ο χώρος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σερβίων Καλλίνικος Χολέβας, σημείωσε:
“Καλησπέρα φίλε Μάκη,
Αρχικά εύστοχο το σχόλιο σου αναφορικά με την πίστα απογείωσης αιωροπτεριστών πλην όμως αναληθές.
Η πίστα στο συγκεκριμένο σημείο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς υπήρχε πρόβλημα με την πληρωμή του αναδοχου για το πρώτο σκέλος των εργασιών με αποτέλεσμα αυτές να ανασταλούν.
Το σημείο δεν επελέγη τυχαία καθώς είναι πρόταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σερβίων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης ώστε να συμπεριληφθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της για τις αντιπυρικές περιόδους.
Επιπλέον να σε ενημερώσω ότι η Αερολέσχη Ημαθίας, που είχε προτείνει αρχικά το εν λόγω σημείο ως χώρο απογείωσης, είναι πλήρως ενημερωμένη και σύμφωνη διότι θα ακολουθήσουν και οι εργασίες που απαιτούνται για την συνολική διαμόρφωση του χώρου που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.
Όσο για το ερώτημα αν τους θέλουμε ή όχι μπορείς να πάρεις την απάντηση απ’ τους ίδιους που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με τη φιλοξενία.
Ας δούμε επιτέλους με θετικό βλέμμα αυτά που γίνονται στο Δήμο τα τελευταία χρόνια και ας σταματήσουμε σε κάθε λύση να βρίσκουμε ένα πρόβλημα”.