kozan.gr: Αν είχαν τόσες παρουσίες στα Υπουργεία, όσες στις πίτες των συλλόγων, θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα

20 Ιανουαρίου 2023
07:40

Με την περιοχή να αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων, κυρίως στους τομείς της ανεργίας και της υγείας, τα συναισθήματα  ανασφάλειας &  αβεβαιότητας στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης κι ευρύτερα της Δ. Μακεδονίας αυξάνονται ραγδαία. Από την άλλη, δε φαίνεται να ιδρώνουν κι ιδιαίτερα (ή καθόλου) τα αυτιά εκείνων που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο.  Οι φιλόδοξοι στόχοι του Πρωθυπουργού στο θέμα της – βίαιης – απολιγνιτοποίησης (όπως έχει, ήδη, αναλυθεί από το kozan.gr), για τους οποίους (στόχους) έβαλε πλάτη, είτε με τη σιωπή της, είτε με τη συναίνεση της, είτε, δυστυχώς, με την αφέλειά της, η πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της περιοχής, επιβάρυνε, πολύ περισσότερο, την κατάσταση στα ήδη ανοιχτά μέτωπα, χρόνιων, προβλημάτων. Στις πίτες πάντως, τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το χειρότερο.  Οι εκπρόσωποί μας παίρνουν άριστα!  Βέβαια, το δύσκολο είναι να αναζητείς και να διεκδικείς, στο «κέντρο», πραγματικά φλουριά, προς όφελος της περιοχής. Είναι αδιανόητο σε μια περιοχή, όπως η δική μας, που συντελείται, εδώ και 3 χρόνια,  σχέδιο(;) μετάβασης και μάλιστα με ρυθμούς fast track, για την αλλαγή του οικονομικού – παραγωγικού μοντέλου της περιοχής, να μην έχει γίνει το παραμικρό, που να έχει επιφέρει, κάποιο όφελος, στην πραγματική οικονομία. Αποσύρονται πράγματα,  χωρίς καμιά νέα προσθήκη, χωρίς κανένα αντίβαρο ως προς αυτά που αφαιρούνται. Ποιος να πιστέψει, ποιους και γιατί, όταν ο «πακτωλός» χρημάτων που υπόσχονται οι κυβερνώντες για τους πολίτες (μένει να δούμε και σε ποιες τσέπες θα καταλήξει) έχει καταντήσει ανέκδοτο. Κι ενώ αυτή η χρονική συγκυρία, που απέδειξε το λάθος της κυβέρνησης κι επιβεβαίωσε τη σοφή παροιμία ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»,  θα μπορούσε να επιδιορθώσει, έστω και ξώφαλτσα ή από σπόντα, αρκετά προβλήματα στον τομέα της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών και της εργασίας, τίποτα απολύτως, εν τέλει, δε συνέβη. Οι βουλευτές μας έχουν νοοτροπία “Βασιλέων”, με την έννοια ότι ενδεχομένως να πιστεύουν πως γνωστοποιώντας στους πολίτες, μέσω φωτογραφιών, σε πόσες εκδηλώσεις έδωσαν το “παρών¨, οι πολίτες θα τους καμαρώσουν κι οι υποχρεώσεις, απέναντί τους, με αυτό τον τρόπο, έχουν εκπληρωθεί.

 Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, οι ευθύνες βαραίνουν και τους εκπροσώπους μας στην αυτοδιοίκηση οι οποίοι, βάσει των επιδόσεών τους, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Τα παραδείγματα του Δημάρχου Κοζάνης και του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, είναι από τα χαρακτηριστικότερα. Βρίσκονται διαρκώς πίσω από τα γεγονότα, χρησιμοποιώντας, ο πρώτος, το άλλοθι της μη αρμοδιότητας σε μια σειρά θεμάτων (ξεχνώντας ότι ως «πρώτος πολίτης» του Δήμου Κοζάνης έχει το δικαίωμα να διεκδικεί και να προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα). Ο δε δεύτερος, με το άλλοθι ότι θέλει αλλά δε μπορεί, διότι, όπως ισχυρίζεται, πρώτα πρέπει να επιλύσει ζητήματα δεκαετιών, που “κληρονόμησε” από τους προκατόχους του. Μια κατάστασή “Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι” …κι αν φας.!

 

ΥΓ: Αφορμή για τη σημερινή τοποθέτηση/άποψη του kozan.gr αποτέλεσε η κραυγή αγωνίας ανθρώπων στο χώρο της υγείας κι ο προγραμματισμός κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα. Για να δούμε, θα τολμήσουν οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο & την αυτοδιοίκηση να βρεθούν δίπλα τους για να συζητήσουν και να ακούσουν, από «πρώτο χέρι», τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Παράκληση, στην πλευρά των διοργανωτών της διαμαρτυρίας. Ας υπάρξει ένα ισχυρό κίνητρο για να παραστούν. Μια πίτα, να κόψετε, για παράδειγμα!

kozan.gr

37 σχόλια

      • να ενδιαφερθεί να στηρίξει το πανεπιστήμιο γιατί καταρρέει σχολές δεν υπάρχουν και δεν γεμίζουν τώρα που θα ερθει ο Μητσοτάκης να τον πιέσει να ανακοινώσει δυο-τρεις καλές καινούργιες σχολες οπως στον ΕΒΡΟ εκανε γιατί Μόνο λόγια είστε Κοζάνη παραπαίει και δεν κάνετε τίποτα Μόνο τη δουλειά σας κοιτάτε

  • Δεν πάνε σε πήτες μόνο… Ο Μιχαλάκης πηγαίνει και σε Γ.Σ και αναφέρει πράγματα για τα οποία δεν έχει ιδέα…έτσι απλά να παρευρεθεί και να χαϊδέψει αυτιά!!

  • Ειλικρινά από τους βουλευτές δεν το περιμένω είναι η αλήθεια διότι θα αποδέχονται ότι απέτυχαν ως κυβέρνηση κι ως βουλευτές και λίγο τους νοιάζει η υστεροφημία τους.
    Αλλά από τον περιφερειάρχη είναι πλέον επιβεβλημένη η διενέργεια περιφερειακού συμβουλίου με μόνο θέμα την παραίτηση του περ συμβ ως αντίδραση σε όλο αυτή την απαξίωση της περιοχής.

  • Αυτά που αναφέρεις είναι σωστά. Ξεχνάς απλώς, όπως όλοι μας,ότι οι κυρίες και οι κύριοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, βουλευτές είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια της περιοχής εδώ και τριάντα χρόνια.Μερίδιο ευθύνης βαραίνει και εμάς τους ψηφοφόρους για τις επιλογές μας τόσα χρόνια.Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους.
    Εμείς πότε θα μάθουμε να κοιτάξουμε το αληθινό συμφέρον μας;

  • Αξιολόγηση:κάποια έργα έγιναν πολύ τάχυτατα,παράδειγμα Τατόι κάποια επίσης σημαντικά έργα που απαιτείται να γίνουν περνούν χρόνια και δε γίνονται άμεσα και αν γίνονται δε γίνονται σωστά,γιατί;Αν ήμουν πολιτικός και άκουγα,πρόσεχα την άποψη των πολιτών θα ντρεπόμουν για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα!αν θα παρέμειναν στην θέση μου θα προσπαθούσα να βελτιώσω την κατάσταση αν δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι ή καλύτερη επιλογή είναι η παραίτηση!Ας βοηθήσουμε το νοσοκομείο και ιδιαίτερα την παιδιατρική αφορά παιδιά,τα παιδιά μας!

  • Περιμένω απολογισμό από τον καθένα τους. Να δούμε ποιος έχει κάνει πράγματα. Αυτός που έχει κάνει πάντως δεν φοβάται να βγει ανοιχτά και να πει τι έκανε.
    Ο Αμανατίδης έχει μεθαύριο απολογισμό του έργου του λέει η πρόσκληση. Κοντή η νύφη να και ο μέτρος.
    Ελπίζω να μην είναι μια φιέστα και χωρίς αιτία εκδήλωση σαν του Κωνσταντινίδη.
    Από Μιχάλη δεν περιμένω προσωπικά τίποτα
    Όσο για τη Βίκυ είναι κρίμα να είναι κάποιος 2ος Βουλευτής σε σταυρούς και να είναι ένα απόλυτο κενό. Όλα αυτά κάτι λένε για την τύχη του τόπου μας.

  • γιατί έχει πάει βουλευτής ή υπουργός της κυβέρνησης που να έχει πάει έσετω σε εκδήλωση συλλόγου εργαζομένων πλην σωμάτων ασφαλείας;
    πότε ήρθε υπουργός και συναντήθηκε με σύλλογο εργαζομένων;

  • Αυτοί που πάνε σε διαμαρτυρία έχουν συζητήσει τα.προβληματα τους με του Βουλευτές ή κινούνται πίσω από κομματικά συμφέροντα;
    Είναι αδιανόητο να προχωράς σε κινητοποιήσεις όταν δεν έχεις μιλήσει πρώτα μαζί τους.
    Kozan νομίζω πάντως θα έπρεπε να ζητήσεις από τον κάθε βουλευτή τι έκανε για τον τόπο του.
    Μια παρουσίαση κάτι τέλος πάντων
    Μια σελίδα( νομίζω ότι είναι αρκετή) για τον καθένα να πει τι έκανε τα 4 χρόνια

    • Σωστή η παραίνεση προς το kozan, αλλά ας ξεκινήσουμε από εσένα ως πολίτης αυτού του τόπου και σίγουρα παρακολουθείς τα πολιτικά γεγονότα και δράσεις. Γράψε μας τι ακριβώς πιστεύεις , είδες ότι κάναν τα 4 χρόνια για να έχουμε ενα μέτρο σύγκρισης στα όσα των κυρίων βουλευτών θα διαβάσουμε. Αν διαβασουμε

  • Η περιφερειακη ενοτητα κοζανησ εχει 5 βουλευτεσ οι οποιοι οι 4 ειναι τησ κυβερνησησ κανεισ απο αυτουσ του 5 δεν ενδιαφερθηκε για το γνωστο θεμα τησ κοζανησ το μονο που εκαναν ηταν να βγαινουν φωτογραφιεσ για τα ματια του κοσμου εξω απο τα γραφεια τησ επο Τωρα που ηρθε η ωρα τησ καλπησ για να δουμε τι θα πουν

  • Εντάξει για τους τρεις νεοεκλεγέντες ο κύριος υφυπουργός τόσα χρόνια στα πραγματα τι διεκδικεί για τον νομο ? Ειναι και άνθρωπος με προσβάσεις στο «κέντρο» τι έγινε ουτε αυτόν ακούνε ? Τι συμβαίνει τι ευαγγελίζεται ο κύριος για την περιοχή μας ?

  • βρυζιδου,κωνσταντινιδης μακραν οι πλεον δημοσιοσχεσιτες και αναποτελεσματικοι,κουρασαν,ηρθε η ωρα να πανε σπιτια τους

    • Και να μείνουμε με τους άλλους δυο δηλαδή τον έναν που τόσα χρόνια μας τον φέρνουν απο Αθήνα για να εκλέγεται εδω και να γυρνάει Αθήνα μη κάνοντας τίποτα και τον άλλον που κυκλοφορεί με έναν φάκελο με τα θέματα της περιοχής και μοιράζει υποσχέσεις. Και εσυ μας λες οτι σε κουράζει η Βρυζιδου και ο Κωνσταντινιδης …..Αιντε ρα Αιντε

  • Μπρε! Μπρε! Μπρε!…… Πληροφορίες λένε πως ξεκίνησαν και κάνουν ταχεία μαθήματα εκμάθησης αποκριάτικων τραγουδιών για να πρωτοστατήσουν και στους φανούς …..

  • Αυτό που σκέφτομαι κάθε φορά που διαβάζω τα σχόλια είναι ότι λυπάμαι για την ανθρωποφαγία που υπάρχει. Είμαι όμως και σίγουρη πως είσαστε οι ίδιοι που χαίρεστε κάθε φορά που κάποιος εκλεγμένος σας κάνει την τιμή να βρίσκεται σε κάποια εκδήλωση σας. Κα όλη αυτή η τοποθέτηση από που? Από τον αναπαυτικό καναπέ μας, ρίχνοντας λάσπη σε ποιον? ξέρετε τ κάνουν, τι έχουν αφήσει πίσω για να τρέχουν σε όλα. Γιατί δεν χαίρεστε που έχετε ανθρώπους να διεκπαιρεώνουν τα αιτήματα σας. Που ο νομός μας έχει υπουργό? Και αν πάλι κάτι σας χαλάει…ιδού η Ρόδος και το πήδημα…

  • Όλοι οι αιρετοί, όλων των πολιτικών αποχρώσεων από κάποιους εκλέγονται. Δεν κατέλαβαν μόνοι τους τα αξιώματα, είτε είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε στην βουλή, είτε στον αμαρτωλότατο συνδικαλισμό (το “λη” με ήτα κανονικά). Εφ’ όσον τα ενεργούμενα που καλούνται “ψηφοφόροι” συνεχίζουν και τους ψηφίζουν, δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο ούτε για παράπονα, ούτε για διαμαρτυρίες, ούτε για τίποτα. Πίσω στο μαντρί λοιπόν, αν και δεν υπάρχει λύκος για να μας φάει. Μέχρι κι ο λύκος μετανάστευσε από την Δυτική Μακεδονία, δεν άντεχε να κυνηγάει ένα τόσο ξεπεσμένο κοπάδι…

  • Τι πρατηρούμε από την τετραετία αυτή

    Οι εκλεκτοί του κόμματος και του αρχηγικού περιβάλλοντος ήταν με την σειρά Ακριτίδης, Αμανατίδης και Παπαδόπουλος.

    Κωνσταντινίδης και Βρυζίδου τους χαλάσανε λίγο την πιάτσα αλλά εκ των πραγμάτων τα πήγανε πολύ καλά και οι ψηφοφόροι φάνηκε ότι δεν έχουνε μόνο κομματικές παρωπίδες.

    Δυστυχώς ενισχύθηκε η Αθηνοκεντρική προσέγγιση των πραγμάτων δεν φαίνεται να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επαρχία χωρίς σε αυτό να φταίνε οι αιρετοί ντε και καλά δείτε πχ τον Παπαδόπουλο πού είναι άνθρωπος των Αθηνών…δεν κατάφερε και πολλά κατι που αποδεικνύει τα προηγούμενα.
    Δεν νοείται να συκροτείται το ΣΔΑΜ και να μου βάζουν πρόεδρο τον Μουσουρούλη τον οποίο στρίμωξε η Διμαντοπούλου στο DeplphI Forum Και δεν είχε μια κουβέντα να πει για επενδύσεις στην περιοχή.
    Απ’ότι αντιλαμβάνεται κανείς έυκολα τώρα προεκλογικά ξαφνικά θα μας θυμηθούν και θα πούνε για φωτοβολταικά πάρκα πάλι …

    • Ο Αμανατιδης είπε έχω χρηματα βαλτε με αν δεν πληρωσε και ολας να μπει.Το τι εκανε φαινεται με το Μανα νερου και το κλεισιμο της ΔΕΗ

  • Τι να σου κάνουν οι βουλευτές. Το πρόβλημα είναι στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δουλεύει για τους παρόχους τα διυλιστήρια τις αλυσίδες. Δεν τον ενδιαφέρουν οι απλοί πολίτες η περιφέρεια η δημοκρατια οι θεσμοι. Φροντίζει για τους ανθρώπους του με παχυλους μισθούς και άντε στο καλό απο εκεί που πήγαν κι άλλοι. Οι βουλευτές το ξέρουν αλλά η βουλευτική αποζημίωση είναι μεγάλη.

    • Ε τότε, ας βγουν άλλοι βουλευτές, να πάρουν κι αυτοί κανέναν μισθό καλό. Ίσως εκείνοι καταλάβουν τον ρόλο τους. Αρκετά μισθά πήραν αυτοί κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν. Σπίτι τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.