Το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β. δυτικής Μακεδονίας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, για τη  δημόσια υγεία, την Τρίτη 23/1, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης

23 Ιανουαρίου 2023
13:22

 

Το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β. δυτικής Μακεδονίας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας για την  δημόσια υγεία.

Την Τρίτη 23/01/2023 ώρα 12:00 συγκεντρωνόμαστε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης με αφορμή την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου υγείας για τα προβλήματα στο Ε.Σ.Υ. γενικά και ειδικότερα για το Ε.Κ.Α.Β. διεκδικούμε:

  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Με την αρ.πρωτ. 39535/Δ1.13239/2019/26.5.2020 απόφαση του υπουργείου εργασίας, το επάγγελμα μας εντάσσεται στα Β.Α.Ε. , τα συναρμόδια υπουργεία τι κάνουν;

 

  • Η υπερεργασία πρέπει να ανταμείβεται ανάλογα.

 

  • Η υγιεινή και ασφάλεια δεν είναι παραμύθι.

 

  • Την ένταξη της ειδικότητας ‘’Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου’’   στον κλάδο υγείας  και όχι στον κλάδο μεταφορών όπως αναφέρεται στο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 85/2022 ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022.

 

  • Δαπάνη ετοιμότητας:

Όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κληθεί και εκτός ωραρίου  ή βάρδιας για να καλύψει (μαζικά ατυχήματα) τις ανάγκες της υπηρεσίας. Και αυτό αποδείχτηκε έμπρακτα κατά την περίοδο του covid-19.

 

  • Το ειδικό συνταξιοδοτικό είναι θέμα επιβίωσης και όχι πολυτέλεια.

 

  • Το ειδικό μισθολόγιο είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο.

 

 

  • Η ακαδημαϊκή αναβάθμιση (ένταξη ειδικότητας στο πανεπιστήμιο) είναι επιτακτική ανάγκη και όχι σκοπιμότητα.

 

  • Η ριζική αναδιάρθρωση του οργανισμού θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη.

 

 

  • Η προνοσοκομειακή φροντίδα πρέπει να είναι η σημαία μας και όχι το σφουγγαρόπανο του Ε.Σ.Υ.  και  του  κάθε  καιροσκόπου.

Την Τετάρτη και Πέμπτη 24-25/01/2023 θα συμμετέχουμε με αντιπροσωπείες στις      κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας.

                                                             Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

3 σχόλια

  • Μην ξεχάσετε να ξαναψηφισετε ΝΔ ώστε την επόμενη τετραετία να ψαχτειτε όλοι σας στον ιδιωτικό τομέα για εργασία..αφού δημόσιο δεν θα υπάρχει!!

  • ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ..ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ! Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.