Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» συζήτηση με θέμα το μέλλον και τις εξελίξεις σχετικά με την Αναπτυξιακή Μετάβαση της περιοχής (Δελτίο τύπου)

26 Ιανουαρίου 2023
14:27

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» συζήτηση με θέμα το μέλλον και τις εξελίξεις σχετικά με την Αναπτυξιακή Μετάβαση της περιοχής στο πλαίσιο του προγραμματικού διαλόγου που έχει ανοίξει η Δημοτική Κίνηση με φορείς και πολίτες του Δήμου Κοζάνης.

 

Η διαδικασία ξεκίνησε με τοποθετήσεις των καλεσμένων ομιλητών Γ. Μητλιάγκα, Πρόεδρο Ε.Β.Ε. Κοζάνης Τ. Σιδηρόπουλου Διευθυντή Αναπτυξιακών προγραμμάτων ΑΝΚΟ, Α. Κωτούλα, Αντιπρόεδρο και Οικονομικό Διευθυντή της εταιρίας «Προϊόντα Γης Βοίου», Λ. Τοπάλογλου Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διασυνοριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Λ. Ιωαννίδη πρώην Δήμαρχο Κοζάνης και Κ. Δεσποτίδη πρώην Αντιδήμαρχο Κοζάνης. Εκτενείς παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από την Γ. Ζεμπιλιάδου επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, τον Α. Δραγατσίκα, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και τον Α. Σιαμπανόπουλο Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρ. Ενέργειας από Φ/Β.

 

Μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε υπήρξε γόνιμος αφού αναδείχθηκαν θέματα καίριας σημασίας για την πορεία τόσο της Δυτικής Μακεδονίας όσο και του Δήμου Κοζάνης ειδικότερα στα πλαίσια της αλλαγής του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της περιοχής και της μετάβασης στην μετά λιγνίτη εποχή. Παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι επιχειρηματικές δυνατότητες, το μοντέλο διοίκησης, ο σχεδιασμός αλλά και ο ρόλος που οφείλει να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς σε αυτή την εξελισσόμενη διαδικασία.

 

Διάχυτη υπήρξε η ανησυχία όλων των παρισταμένων για την εξέλιξη του εγχειρήματος αυτού αλλά και η πεποίθηση για συλλογική προσπάθεια και κατάθεση προτάσεων έτσι ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος για την περιοχή και να αποτραπούν ενδεχόμενα δυσμενή σενάρια για το μέλλον του τόπου.

 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Χάρης Κουζιάκης τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών που περνά η περιοχή μας και υποσχέθηκε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις ανάλογου επιπέδου, κύρους και θεματολογίας θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον έτσι ώστε να συν διαμορφωθούν οι θέσεις της Δημοτικής κίνησης ενόψει των ερχόμενων εκλογών.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Κοζάνης Πρωταγωνιστή.

 

Κοζάνη 26/1/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

 

 

24 σχόλια

  • Αυτοί τουλάχιστον μιλάνε πάνω στα προβλήματα και ανακοινώνουν πρόγραμμα, δεν κόβουν πίτες και κάνουν χορούς για ψηφοθηρία σαν όλους τους άλλους τοπικούς πολιτικούς.

  • Είστε καλοί, μιλάτε με ουσία και δεν έχετε σκάνδαλα (ακόμα) να σας βαρένουν. Κατεβάστε και κάποιον άλλο υποψήφιο για Δήμαρχο και θα βγείτε σίγουρα

  • Μπράβο παιδιά επιτελους καποιος κινείται. Αυτοι που τα χωνουν στην Γεωργία είναι παπαγαλακια του Λαζου που καταλαβαν πως κανενας δεν τον θελει πλεον.

  • Πολύ άστοχο να κλείνεστε στο καβούκι σας για μια τέτοια εκδήλωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα .!
    Δεν πηγαίνατε σε κανα σπίτι να τα πείτε μεταξύ σας ..!
    Μόνο ο Κουκουλοπουλος έλλειπε που προωθεί το σενάριο Ζεμπιληαδου στην περιφέρεια Κουζιακη στο δήμο Κοζανης ..! Μερικοί άξιοι μη γίνεστε θύματα της συγκυρίας. Ο Παρης θα τρίβει τα χέρια του για το Νταμπλ αν το πετύχει ανεξάρτητα αν κερδίσει γιατί ο κοσμος δεν τρώει χορτάρι.!!!

  • Με ζεμπιλιαδου στην περιφέρεια Κουζιακη στο δήμο είναι χαμένη από χέρι η εκλογή τους…
    Τα παιχνίδια του Παρη είναι αστεία και ανεπίκαιρα .
    Η περιφέρεια και η πρωτεύουσα της η Κοζάνη χρειάζονται νεεσ ριζοσπαστικές λύσεις με όραμα κι ο Παρης με τος επιλογές του ανήκει στο παλιό και οι εκλεκτοί του το ίδιο.
    Τρίβουν τα χέρια τους η Ν Δ και οι ακροδεξιοί.!

    • Ξέχασες να πεις και για τον επόμενο πρόεδρο της Αμερικής που προωθεί ο Κουκουλόπουλος ! Ρε πάτε καλά μπράβο στους ανθρώπους απο την ΑΝΚΟ το πανεπιστήμιο το ΕΒΕ και την Ζεμπιλιάδου που πήγαν . Καίγεται ο τόπος και σείς κολλημένοι ανεγκέφαλοι

  • Συμβολικη η μερα, την ιδια μερα που ανακοινωνουν το σδαμ, αυτοι κανουν κοντρα εκδηλωση…..που πας ρε μητλιαγκα, κοτουλα, καραμαρκο, κωσταρελα κλπ αποκαλυφθηκατε, οτι ριστε με λευτερη ιωαννιδη και κουζιακη…..αι καλα

  • Μπράβο στην κίνηση. Ουσία, ποιότητα, εξωστρέφεια. Κουζιάκη στον Δήμο & Ζεμπιλιάδου στην περιφέρεια, μπας και αλλάξει κάτι.

  • Οι μονοι που έχουν προτάσεις και κανουν επαφές με όλους είναι αυτοι στην Δημοτικη κίνηση. Τωρα σχετικά με τον Κουζιάκη είναι ο μονος απο οσους ανακατευονται που ξερει ολα τα θεματα απ εξω και ανακατωτά και μπορεί να προτείνει λυσεις. Τον χτυπάνε γιατι τον φοβούνται και γι αυτο βγαινουν και διαφορα πιονια απο αριστερα μεριά για να τον πριονισουν. Είναι γνωστο πως δουλευει το συστημα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.