Ο Π. Κουκουλόπουλος με αφορμή τα εγκαίνια της Πανεπιστημιούπολης στην ΖΕΠ στην Κοζάνη από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη: ” Σε συγκινεί και σε γεμίζει ικανοποίηση να βλέπεις το όνειρο μιας ολόκληρης κοινωνίας να πραγματοποιείται”

12 Φεβρουαρίου 2023
22:11

 

Σε συγκινεί και σε γεμίζει ικανοποίηση να βλέπεις το όνειρο μιας ολόκληρης κοινωνίας να πραγματοποιείται. Για χρόνια, ως Δήμαρχος και βουλευτής, μαζί με άξιους συνεργάτες δώσαμε σκληρό αγώνα για να ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας και να αποκτήσει σήμερα τις εγκαταστάσεις που του αξίζουν. Πάντα πίστευα πως μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης, καινοτομίας και ευημερίας για την περιοχή και είμαι σίγουρος ότι σε ορατό χρόνο θα μας δικαιώσει. Υπάρχουν εμπόδια για να γίνει αυτό και θα απαιτηθούν αγώνες, αλλά και συγκρούσεις με τον εφησυχασμό. Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΥΓ. Όσοι συγχέουν τις υποσχέσεις ή/και τις επιθυμίες τους με την πραγματικότητα ας αξιολογήσουν μια κρίσιμη αλήθεια.

Το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που συνάντησε η ανέγερση του Πανεπιστημίου ήταν πολεοδομικού χαρακτήρα και η αρνητική εξέλιξη στο ΣτΕ ξεπεράστηκε με τροπολογία που κατέθεσα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε ομόφωνα σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό περιβάλλον (2013). Η μελέτη τότε ήταν σχεδόν ολοκληρωμένη και το campus εγκαινιάζεται 10 χρόνια αργότερα…

25 σχόλια

  • Ωραίες οι φανφάρες, αλλά να λέμε ευχαριστώ στην Ολυμπία τη Γκίμπα που έφερε το Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη. Αν δεν ήταν η Γκίμπα, η Κοζάνη δεν θα έβλεπε Πανεπιστήμιο. Αν νομίζεις ότι στα κατσάβραχα ήταν η ενδεδειγμένη θέση, εμείς απλά σηκώνουμε τα χέρια. Πετάξαμε ένα κάρρο λεφτά, για κάτι που μπορούσε να γίνει με ελάχιστα χρήματα στον χώρο του ΤΕΙ και να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να κάνουμε Νοσοκομείο. Κάποια πράγματα για άλλους είναι απλά, για άλλους είναι δύσκολα να τα αντιληφθούν.

    • Τζάμπα χρήματα σε θεση που δεν θέλουν να πάνε ούτε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του.
      Αλλά στο παλιό ΤΕΙ δεν θέλανε να πάνε που οι υποδομές είναι ασύγκριτα καλύτερες. Τώρα όμως όλοι κράτησαν εκεί τα γραφεία τους κι έδιωξαν τους παλιούς στα νέα.τοσο ωραία είναι. Χώροι μικροί, αίθουσες κουτιά,αμφιθέατρα πνιγηρα. Μόνο χρήμα κι εντυπώσεις. Σκηνικά θεάτρου. Ντροπή.

      • Μου θυμίζετε τις πολεμικές ιαχές των Πατρινών όταν στη δεκαετία του 70 διακήρυτταν με εμμονή οτι η πανεπιστημιουπολή δεν πρέπει να χτιστεί στο Ρίο. Δεν χρειάζεται να πουμε βεβαια τι αξία έχει το Πανεπιστημιο Πατρών σήμερα και πόσοι αναθεώρησαν την τότε στάση τους. (από Κοζανίτη που σπόυδασε εκεί στη δεκαετία του 70).

  • Αύριο,να κρατάτε την κορδέλα με τον μητσοτακη,όπως την κρατούσατε με τον σαμαρα,όταν εγκαινιαζατε μαζί εργα,την εποχή που συγκυβερνουσατε και μας ριξατε στα μνημονια!
    Καταχρεωσατε την Ελλάδα,αλλιώς,σημερα ,θα ήταν ένα κράτος ισχυρο!
    Και νοσοκομεία θα είχε,η Ελλάδα, και πανεπιστήμια και δουλειές ο κοσμος!

  • Με το άλλο όνειρο που αφορούσε τη ΖΕΠ και το έξυπνο χωριό στο οποίο θα πουλούσαμε τα οικόπεδα σαν ζεστό ψωμάκι δεν βλέπω να επικρατεί καμιά συγκίνηση και ικανοποίηση. Με το Γενικό Πολεοδομικό που θα γίνονταν τα τσαϊρια του κάθε χωριού Κολωνάκι και δεν φτούρησε δεν ακούω καμιά αυτοκριτική έστω και για ξεκάρφωμα. Πέντε τετραετίες είναι πολλές για να κάνει κανείς πέτσινους πανηγυρικούς απολογισμούς προς άγρα ψήφων για μια βουλευτική έδρα.

  • Πάρη το κόμμα σου είναι η ΠΑΣΟΚΟΝΔ τουλάχιστον να καταλάβει ο κόσμος, έστω και αργά, ότι πάνω από όλα είναι τα συμφέροντά σας.

  • Οσοι θα κοψουν την κορδελα μαζι με τον Μητσοτακη και θα πρωτοστατουν στην εκδήλωση είναι αυτοί που δεν έκαναν το παραμικρό για να γίνει το έργο.

  • εχω την εντυπωση παρη οτι ζεις σε αλλον κοσμο,ποια μελετη εγινε επι των ημερων σου ως δημαρχος για το πανεπιστημιο;ποια χρηματοδοτηση εξασφαλιστηκε επι των ημερων σου;σε ποιο ευρωπαικο προγραμμα και σε ποιο ευρωπαικο μετρο ενεταξες το πανεπιστημιο ως βουλευτης και ως υφυπουργος της θλιβερης εκεινης κυβερνησης ΣΑΜΑΡΑ/ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;πες μας σε παρακαλω τι εκανες απο ολα αυτα;

  • Παρι με εκεινα τα οικοπερα της ΖΕΠ και του εξυπνου χωριου μαζι με τη γεωργια της ΔΕΠΕΠΟΚ και μονιμα υποψηφια Περιφερειάρχη θα μας πειτε τι εγινε.

  • Με τα χρήματα ολης της Περιφέρειας κάνετε εργα στην Κοζάνη.
    Δεν σας ανήκουν αυτά τα χρήματα.
    Είναι των άλλων πόλεων και ξοδεύονται στην Κοζάνη.

  • Τα οικοπεδα στη ΖΕΠ για το φτωχο λαο τι εγιναν;ποτε θα δημοπρατηθουν;Γιατι το πανεπιστημιο/ΤΕΙ το φτιαξανε εκει και οχι στον Αρινταγα;Οι 8.000 χιλ.φοιτητες που μενουν; εχει τοσες γκαρσονιερες η Κοζανη;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.