Εορδαία: ΣΕΥΠΕ: Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ του κυβερνητικού κλιμακίου

12 Φεβρουαρίου 2023
22:28
Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση ότι τα κοράκια των τραπεζών και των real estate μπορούν να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έρχεται στην περιοχή μας για να μοιράσει στους εργαζόμενους κι άλλα ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις.

Θα εγκαινιάσει την 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ένα εργοστάσιο που λόγω της απολιγνιτοποίησης έχει όριο λειτουργίας μέχρι το 2028. Αφού κλείσανε την πλειοψηφία των μονάδων και των ορυχείων στην περιοχή μας, αφού βγάλανε στην ανεργία εκατοντάδες κόσμο, αφού εργολαβιοποιήσανε τεράστιο κύκλο εργασιών στους χώρους δουλειάς, έρχονται με θράσος να μιλήσουν για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή.

Ακρίβεια, ανεργία, power pass και άδειο πορτοφόλι για εμάς τους εργαζόμενους και από την άλλη δίνουν πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους στην ενέργεια από το Ταμείο «Δίκαιης» Μετάβασης. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική τους εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Και αυτό όχι μόνο στα θέματα της Ενέργειας αλλά και στα Εργασιακά, με την κατάργηση του 8ωρου, την εφαρμογή 10ωρης εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, με την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση με το νόμο Χατζηδάκη.

Η σημερινή κατάσταση  στα εμπορικά, στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στις αποθήκες, σε όλους τους χώρους εργασίας  έχει τη σφραγίδα κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Ταυτόχρονα απαντούν με την καταστολή απέναντι σε όσους τολμούν να σπάσουν το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν. Αυτά δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση, το κράτος, δε θέλουν και δε μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων.

Για όλα αυτά πρέπει η κυβέρνηση να πάρει απάντηση από τους εργαζόμενους και το λαό. Ένας δρόμος υπάρχει σήμερα, η οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ του κυβερνητικού κλιμακίου, όταν και όποτε ανακοινωθεί.

                                                                                           Πτολεμαΐδα 12/02/2023

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.