kozan.gr: Διατηρούνται τα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, για το 2023 – Το τιμολόγιο τηλεθέρμανσης αυξάνεται κατά 10%

14 Φεβρουαρίου 2023
00:41

Διατηρούνται τα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, για το 2023. Στα Τοπικά Διαμερίσματα στο εξής θα εκδίδονται ετησίως δύο έναντι λογαριασμοί, αντί ενός και ένας εκκαθαριστικός. Διατηρούνται οι κλίμακες κατανάλωσης, τόσο στα Τοπικά Διαμερίσματα, όσο και στην πόλη της Κοζάνης. Θεσπίζεται σταθερό Πάγιο Τέλος Αποχέτευσης, όπου υπάρχει και λειτουργεί δίκτυο αγωγών αποχέτευσης, για την κάλυψη των σταθερών του δαπανών. Το ύψος του Πάγιου Τέλους Αποχέτευσης ορίζεται στα 5,00€/4μηνο στην πόλη της Κοζάνης, με ισόποση μείωση του Παγίου Ύδρευσης από 17,00€/4μηνο στα 12,00€/4μηνο. Το ύψος του Πάγιου Τέλους Αποχέτευσης ορίζεται στα 6,00€/έτος στα Τοπικά Διαμερίσματα, με ισόποση μείωση του Παγίου Ύδρευσης από 22,00€/έτος σε 16,00€/έτος. Η θέσπιση του Παγίου Αποχέτευσης δεν θα επιβαρύνει καθόλου τους καταναλωτές. Το τιμολόγιο τηλεθέρμανσης αυξάνεται κατά 10%, από τα 47,85€/MWhth πλέον Φ.Π.Α. 6% (ήτοι 50,72€/MWhth) που είναι σήμερα, διαμορφώνεται στα 52,64€/MWhth πλέον Φ.Π.Α. 6% (ήτοι 55,80€/MWhth). Εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση συνέπειας 10%, για την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης. Η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι παροχές του κοινωνικού τιμολογίου ύδρευσης (Κ.Τ.Υ.) παραμένουν ίδιοι με αυτούς που ίσχυαν το 2022. Δηλαδή δικαιούχοι Κ.Τ.Υ. είναι όσοι καταναλωτές είναι δικαιούχοι του Κ.Τ. Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπό τον όρο ότι δεν έχουν οφειλές προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.. Οι εκπτώσεις των δικαιούχων έχουν να κάνουν με το 50% του πάγιου τέλους ύδρευσης και του πάγιου τέλους αποχέτευσης, με το 50% της τιμής στα πρώτα 40m3/τετράμηνο οικιακού τιμολογίου και 60m3 /τετράμηνο τιμολογίου πολυτέκνων της πόλης της Κοζάνης και με το 50% της τιμής για τα πρώτα 180m3/έτος οικιακού τιμολογίου και 240m3/έτος τιμολογίου πολυτέκνων των Τοπικών Διαμερισμάτων. Η αίτηση ένταξης υποβάλλεται στο πρωτόκολλο είτε με φυσική παρουσία είτε με ηλεκτρονικά μέσα. Η ένταξη δύναται να είναι ετήσια και ανανεώνεται με νέα αίτηση. Η ένταξη αρχίζει από την έγκριση της αίτησης και λήγει 31/12 του επόμενου έτους από την ένταξη στο Κ.Τ. Ηλεκτρικής Ενέργειας. Αναγκαία δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης είναι το αποδεικτικό ένταξης στο Κ.Τ. Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο πρόσφατος λογαριασμός ύδρευσης της συγκεκριμένης παροχής.

Aυτές είναι οι προτάσεις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου που αναμένεται να ψηφιστούν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης σήμερα Τρίτη 14/2.

kozan.gr

21 σχόλια

  • 10% πέρσι+10% φέτος και τσουπ 20% αύξηση στην τηλεθέρμανση μέσα σε δύο χρόνια από την τριανδρία με δήμαρχο μαλουτα και πρόεδρο κυτιδη

    • Αυτά τα μαθηματικά είναι λάθος. Δες παράδειγμα.
      Αν ήταν 100€ κάτι και πήρε αύξηση 10 τοις εκατό. Πάει στα 110€.
      Την άλλη χρόνια το 110€ αν πάρει αύξηση 10 τοις εκατό, η τιμή γίνεται 121€. Άρα σύνολο 21 τοις εκατό.

  • Η ληστεία των καταναλωτών συνεχίζεται και συγκεκριμένα με συνεχή μείωση του εισοδήματος των
    Συγκεκριμένα η αύξηση της τιμής είναι μεγαλύτερη των αυξησεων που σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό εξαφανίζουν τις οποίες αυξήσεις δόθηκαν μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις αποδοχές των
    Ο εφησυχασμός και η αδυναμία της επιχείρησης να είσπραξη τα οφειλόμενα και να διακόψει την παροχή Τθ σε πάρα πολλούς οφειλέτες
    Θα τολμήσει η επιχείρηση να δημοσιεύσει τον ισολογισμό της
    Θα τολμήσει η αντιπολίτευση να τοποθετηθεί η η μουγκα καλά κρατει

  • Η τηλεθερμανση στο τετραγωνο Ζηση Γιαχνικα-Τροιας- Σαγγαριου – Δοξατου – 3ης Σεπτεμβριου κανει πως λειτουργει και εμεις κανουμε πως ζεσταινομαστε! Συγχαρητηρια λοιπον στην καλη μας ΔΕΥΑΚ για την αυξηση! και εις ανωτερα!

  • Εμ πως θα πληρωθούν όλοι της δευακ. Πας στα γραφεία και ανά 15 πόντους κάθεται και υπάλληλος. Ενας στην παραλαβή, ένας υπογραφή, ένας σφραγίζει ένας βάζει στο σωστό αρχείο και όλοι αυτοί αρμεγουν την δευακ που με την σειρά της τα παίρνει από τους δημότες. Οποτε 10% φέτος, 10% πέρυσι άλλο τόσο του χρόνου ζάχαρη η δουλειά.

  • Προς την δευακ, μπορείτε να μας πείτε πόσο πληρώνουν οι άλλες πόλεις το νερό; και πόσο το πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια;
    Οσο και να λέτε ότι μειώσατε τα τιμολόγια το πληρώνουμε πάλι πολλαπλάσιο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ελλάδα.
    Οσο για την τηλεθερμανση μαζέψτε πρώτα από όλους τα χρωστούμενα και μετά ξανασυζητάμε. να μην πάμε σε άλλα που πονάνε πιο πολύ, έχετε το ίδιο μισθολόγιο και μπονους επιδοματα σε σχέση με άλλες δευακ; απλά ρωτάω δεν το λεω με κακια,δεν το γνωρίζω μια ενημερωση θελουμε.

    • ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ . ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

      • Το νερό δεν είναι το ίδιο, πάρε λογαριασμούς άλλων πόλεων και συγκρίνετο. όπως και τα προηγούμενα χρόνια που πληρώναμε το 80%… όσο για το μισθολόγιο και εγώ στο ενιαίο είμαι με 25 χρόνια προϋπηρεσία και δεν παίρνω ούτε τα 2/3 του βασικού τους μισθού. Αφου δεν είναι δημόσιο πως ισχύει το ενιαίο.

  • Τις θέσεις και τις απόψεις του μαζί με την αξίωση για δημοσίευση του ισολογισμού της επιχειρησης ,αφού δεν εκδίδει το από το νόμο υποχρεωτικό έντυπο, για την αυξηση της τιμής της ΤΘ θα την ακούσουμε από τον Τόπο να ζεις η μουγκα στη στρουγκα

    • Δεν υπάρχει πουθενά να μην γνωρίζει ο δημότης – καταναλωτής πόσο μας κοστίζει η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, ΕΝΩ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ ΔΑΣΚΆΛΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ, ΔΥ,,κλπ. Μυστικό επτασφράγιστο. Ο ορισμός της ΄΄διαφάνειας΄΄ και του ΄΄ καθαρού ουρανού. Γνωρίζει κάποιος που μπορούμε να απευθυνθούμε, εκτός από τον δήμαρχο

  • Καταρχήν η ΔΕΥΑΚ δεν έχει καμιά δουλειά να είναι σε μισθωμένο ακίνητο, όταν ο Δήμος έχει ατελείωτα δικά του ακίνητα. Αν στη ΔΕΥΑΚ θέλετε λεφτά, σταματήστε αμέσως τη μίσθωση του ιδιωτικού ακινήτου! Αρκετά εγκλήματα έκανε ο Ιωαννίδης στη θητεία του σε βάρος μας, διορθώστε και κανένα!

  • Ε δεν την κλείνετε καλύτερα να βρούμε και εμείς τι θα κάνουμε,έτσι κ αλλιώς όλο προβλήματα είναι.Μαλουτα Έλα ξανά για ψήφους Έλα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.