Καλλιόπη Βέττα: «Με ψέματα και ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης»

14 Φεβρουαρίου 2023
16:10

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή, δήλωσε:

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Π.Ε. Κοζάνης μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες λέξεις: παραπλάνηση, παροχολογία και εμπόριο ελπίδας.

Σε ένα περιβάλλον απόλυτα ελεγχόμενο κι αποστειρωμένο, χωρίς συναντήσεις και διαβουλεύσεις με θεσμικούς φορείς και πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε, μάταια, να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών της περιοχής προς την κυβέρνηση του.

Και τι δεν άκουσαν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις εκλογές… «380 έργα», «4 δις ευρώ», «αναπτυξιακή δυναμική», «ενδιαφέρον για επενδύσεις», «παράδειγμα δίκαιης μετάβασης η Δυτική Μακεδονία»

Οι παραπάνω υποσχέσεις, βέβαια, αθροίζονται στις αντίστοιχες για «16 πυλώνες ανάπτυξης και έργα υποδομών», «αναπτυξιακός νόμος με ειδικά προνόμια», «7,8,9 δις ευρώ για την περιοχή», «χρηματοδότηση για White Dragon» και μια σειρά ακόμη παραμύθια, για ενήλικους και ανήλικους.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ήρθε να εγκαινιάσει την Πανεπιστημιακή εγκατάσταση στην ΖΕΠ και να καρπωθεί τα οφέλη ενός εγχειρήματος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, σιωπώντας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τις καταστρεπτικές της συνέπειες για την περιοχή, το κλείσιμο 6 τμημάτων, την κατεδάφιση των δικαιωμάτων των αποφοίτων, την εσωτερική κατηγοριοποίηση τμημάτων  «πρώτης» και «δεύτερης» βαθμίδας και μια σειρά άλλων πράξεων ή παραλείψεων που ώθησαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση της περιοχής σε παλινδρομήσεις.

Το ίδιο έκανε και με την Πτολεμαΐδα V, ένα έργο που δημιουργήθηκε με την γενναία χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, άνω του 1 δις ευρώ, όπου δεν ξεδιάλυνε το τοπίο για τον χρονικό ορίζοντα λειτουργίας, όπως βέβαια και για το μελλοντικό καύσιμο μιας μονάδας υποδειγματικής, ασφαλούς και οικονομικής.

Ας μην μιλήσουμε για τις απαντήσεις του για την Ακρινή όπου ουσιαστικά ανέφερε ότι δεν θα σεβαστεί τις αποφάσεις των πολιτών και του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το ολιγόλεπτο πέρασμά του από τις πόλεις και την ουσιαστική αδιαφορία να ενημερωθεί για τις διαμαρτυρίες των πολιτών, για την απροθυμία του να απαντήσει ουσιαστικά για έλλειμμα συμμετοχής της περιοχής στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για την ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, για τον αγροτικό τομέα και τα δίκαια αιτήματά του, για την υποστελέχωση των νοσοκομείων όπου αναλώθηκε σε διαπιστώσεις και παραπομπές στο άδηλο μέλλον.

Επίσης, στις τοποθετήσεις του, για μία ακόμη φορά, δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά στην ενεργειακή ασφάλεια, τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, την αξιοποίηση των εκτάσεων της ΔΕΗ και την αποκατάσταση των εδαφών, την άναρχη ανάπτυξη ΑΠΕ και μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ενεργειακή μετάβαση είναι «προσωπικό στοίχημα» -όπου, όπως ήδη ξέρουμε βέβαια, οι χαμένοι είναι οι πολίτες και κερδισμένοι οι συνοδοιπόροι του με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα-, επισημαίνοντας ότι οι αντιδρώντες είναι καχύποπτοι και ανενημέρωτοι, ενώ τόνισε ότι οι άλλες περιφέρειες ζηλεύουν την Δυτική Μακεδονία (!)

Η προεκλογική επίσκεψη του απερχόμενου Πρωθυπουργού απέδειξε ότι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν την ικανότητα, την πολιτική βούληση και το αρμόζον θάρρος να απολογηθούν για τα τεράστια σφάλματα και την εγκληματική τους ιδεοληψία.

Οι πολίτες, που βιώνουν από πρώτο χέρι την κατάσταση, θα δείξουν σύντομα τον δρόμο της εξόδου στην κυβέρνηση, αναζητώντας ουσιαστική διέξοδο ευημερίας και ανάπτυξης για την περιοχή, αλλά και για όλη την χώρα»

19 σχόλια

  • καλα βρε Καλλιόπη ! ο αρχηγός σου εταξε τοσα κι εχει τα χρηματα στο τσεπάκι ετοιμα να μας τα δωσει κι άλλος λεει ψεματα?

    • Κωστακη δεν στα ειπανε καλα…
      ο αρχηγος της οπως λες…ξεχασες πως οταν ανελαβε το 15 βρηκε μηδενικα ταμεια γιατι τα ξεζουμισε ολα το συνονθυλευμα της δεξιας οι σαμαροβενιζελοι και ο μητσοτακης τοτε υπουργος που απελυε σωρηδον σχολικους φυλακες καθαριστριες και εκπαιδευτικους
      τα θυμασαι αυτα? Η οτι σε βολευει μονο?

      • Ε πως ξεχνιουνται αυτα.Μια ζωη το ιδιο αφηγημα.Ολοι παραλαμβανουν καμμενη γη ,αδεια ταμεια.Και αφου ητανε ετσι γιατι δημιουργουσε κλιμα ευφοριας και εδινε ψευτικες ελπιδες στον ηδη κουρασμενο λαο??Τοσα χρονια μεσα στη Βουλη δεν γνωριζε την οικονομικη κατασταση της χωρας??Και ας μην ξεχνανε το οτι ηταν ενα κομμα του 3 % και βρεθηκε στην εξουσια χαρη σε μια απελπισμενη ψηφο.

        • Είχες κι άλλοτε μνημόνια; Θυμάσαι πότε ξαναείχες Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο;
          Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε τους δανειστές πάνω απ’ το κεφάλι της & τους “ακροκεντρώους” κλπ να λένε “Βάστα Σόϊμπλε” & “Γερούν γερά”

          • Αυτο που δεν ξεχναω ειναι οτι πηγανε και υπογραψανε το χειροτερο και σκληροτερο μνημονιο απολα.Ολα ταλλα ειναι δικαιολογιες!!Εκεινο το 100% προκαταβολη φορου ητανε δικο τους κατορθωμα!Η μονη τους πολιτικη στηριζοτανε στην φοροαφαιμαξη!!

  • η νοημοσύνη της Κοζάνης και όλης της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλά. Κοιτάξτε μόνο ποιους έχουμε εκλέξει (τους εκλέξαμε το καταλαβατε) να μας κυβερνήσουν τα τελευταία 50 χρόνια.
    Τώρα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο ΚΜ έχει μια κάποια νοημοσύνη. ο συντροφος Αλέξ είναι να τον φαν τα σκλια

  • Ενω εσεις μας υπερεκτιμουσατε!!Που μας βαζατε στην ουρα να περιμενουμε για να βγαλουμε ενα εικοσαευρο.Και παλι σαν λαος ανεξαρτητα απο κομματα σας στηριζαμε.Ειδαμε ποσο μας σεβαστηκατε.Τιποτα δεν ξεχναμε και στην καλπη θα τα θυμηθουμε ολα!!

    • Άμα δε σου έφταναν 60€ την ημέρα ας πλήρωνες και με κάρτα που και που χουβαρντά μου εσύ. Άλλα κάτι μου λέει οτι και να σε γύρνούσαν ανάποδα πριν τα capital control φράγκο δε θα έπεφτε μπατίρη δεξιέ.

  • βρε Καλλιόπη,και πως γίνεται αυτοί να έχουν 4 βουλευτές και μεις ο δημοκρατικός και προοδευτικός χώρος έναν……;;;;εδώ σε θέλω

  • κανατε τρομερα λαθη ,υποθηκευσατε την Ελλαδα για εκατο χρονια και ζητατε παλι ψηφο???Εγω θα ντρεπομουνα.Αληθεια το λεω.

  • Ήθελα να πιστεύω ότι οι λέξεις: “ψέματα και ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες” θα ήταν κάτι σαν το σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και θα απέφευγαν να τις λένε οι Συριζανέλ.
    …αλλά ποιός έχασε την τσίπ(ρ)α του για να την βρούν αυτοί!

  • ΚΑΛΛΙΟΠΗ,ΛΙΓΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΛΙΓΟ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙ.ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ.ΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ.Ο ΛΑΟ ΖΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ,ΤΟ ΕΛΑ ΜΕ ΦΟΡΑ ΠΡΟΕΔΡΕ,ΤΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΤΟ ΑΓΡΙΟ,ΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ.

  • Να δω, τον μητσοτακη ,σε debate με Αλέξη και με συντονιστη τον αυτιά τον Μπορμαν του μητσοτακη,να ιδρώνει, να ξειδρωνει,να βιδώνει τα δάχτυλα του, μέσα στην παλάμη του,να σκουπιζει,ο Ωτιας,το μουσκεμενο μέτωπο του Ωτακουστη και δεν ξαναδιαβάζω Αριστοφανη και Τσιφορο!

  • Φοβερή δήλωση η Καλλιόπη. Αν περιμένουμε από ανθρώπους που μόνο σεργιανούν σε πίτες και πανηγύρια να παράξουν πολιτική, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  • Καλλιόπη είχατε την ευκαιρία όμως τα κάνατε να μην πω καλύτερα εσείς τον φέρατε πάλι στην εξουσία γι’αυτό μήν παραπονιέστε τώρα αν τα είχατε πάει καλά ο λαός θα ξανά ψήφιζε Τσίπρα τώρα φάτε τον Κυριάκο στα μούτρα

  • Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
    Μήπως να μας πείτε πόσα απ αυτά που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα υλοποίησε;
    Μο ο υποσχέσεις,ναι.
    Δεν κάνετε κανένα αγώνα για να παρουσιάσετε λύσεις μόνο πόλεμο λάσπης εναντίον του Μητσοτάκη.
    Ελεεινή αντιπολίτευση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.