kozan.gr: Δημήτρης Σιόλιος (Διοικητής Μαμάτσειου): “Με την επέκταση του νοσοκομείου (νέα πτέρυγα) και την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας (έργο 3,5 εκ ευρώ ) μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η Κοζάνη θα έχει μια υγειονομική μονάδα υπερσύγχρονη η οποία δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα οποιαδήποτε μονάδα υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – Ετοιμάζουμε μια μεγάλη εκδήλωση με αφορμή τα 3 χρόνια της πανδημίας και πως την αντιμετώπισε το νοσοκομείο – Η ΜΕΘ δεν υπάρχει περίπτωση να παύσει τη λειτουργία της και θα γίνουν μεταθέσεις, αποσπάσεις και προσλήψεις για να διασφαλιστεί αυτό” (Βίντεο 19′)

17 Φεβρουαρίου 2023
14:08

Την πρώτη συνέντευξη τύπου μετά από τρεισήμισι μήνες όταν κι ανέλαβε τα καθήκοντά του παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 17/2 στα τοπικά ΜΜΕ ο διοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρης Σιόλιος. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, tο νοσοκομείο απασχολεί 523 άτομα. εκ των οποίων τα 96 είναι γιατροί, γύρω στους 350 νοσηλευτές και το υπόλοιπα είναι διοικητικό, τεχνικό κ.α. προσωπικό, συμπληρώνοντας πως “Με την επέκταση του νοσοκομείου (νέα πτέρυγα) και την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας (έργο 3,5 εκ ευρώ ) μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η Κοζάνη θα έχει μια υγειονομική μονάδα υπερσύγχρονη η οποία δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα οποιαδήποτε μονάδα υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό”. Παράλληλα σημείωσε πως “Ετοιμάζουμε μια μεγάλη εκδήλωση με αφορμή τα 3 χρόνια της πανδημίας και πως την αντιμετώπισε το νοσοκομείο” & πως : ” Η ΜΕΘ δεν υπάρχει περίπτωση να παύσει τη λειτουργία της και θα γίνουν μεταθέσεις, αποσπάσεις και προσλήψεις για να διασφαλιστεί αυτό”.

20 σχόλια

  • Χωρις οικονομικα κινητρα οσες προκηρυξεις και να κανετε οπως μεχρι σημερα καταντουν αγονες το ιδιο θα συνεχιστει.

  • Πολύ καλή η σημερινή εικόνα που παρουσιάστηκε εκ μέρους της Διοίκησης!!!
    Αφενός όλοι μαζί αφετέρου σωστές τοποθετήσεις!!

  • ΘΑΑΑΑΑΑ

    Αποδεδειγμένα αυτήν αλλά και την τελευταία φορά που ανέλαβαν οι δεξιοί την υγεία τα έκαναν καταπληκτικά, γιατρός για γιατρός δεν έμεινε.

  • Το νοσοκομείο κατά μεγάλο ποσοστό δουλεύει με ιδιώτες (10 στον αριθμό), αν τυχόν φύγουν…. οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών πού είναι;

  • Όταν αναφέρεται στο παρελθόν μιλάει για νοσοκομείο, ενώ όταν αναφέρεται στο μέλλον μιλά σύγχρονη υγειονομική μονάδα. Θέλει προσοχή στο τι σχεδιάζουν για τα νοσοκομεία της περιοχής. Μετά την αποβιομηχάνιση της περιοχής και την κάθετη πτώση του ΑΕΠ της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, μας φέρνουν κλείσιμο νοσοκομείων.
    Ας προσέξουμε ιδιαίτερα τι θα ψηφίσουμε..

  • ο κύριος σιωπάκιας….σιωπή μη ξυπνήσει το παιδί, Κούλης, από τις κραυγές αγωνίας των εργαζομένων. Ρίξε το πέπλο της σιωπής, γνωστή τακτική του Μητσοτάκη.

  • θα έπρεπε να σας απασχολεί το γεγονός οτι δεν εχει πτυχίο διοικησεως μονάδων υγείας και όχι απο πού είναι.

  • Είναι πρόσφατη η τραυματική μου εμπειρία από το “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” που παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, οι υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρει είναι κάκιστες.
    Η ελπίδα για ν’ αλλάξει κάτι, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αφού ο Διοικητής του, αδυνατεί να δει την πραγματικότητα ή κάνει πως δεν την βλέπει για να παριστάνει τον διοικητή…
    Πάτε μια βόλτα σε κάποιο αξιοπρεπές νοσοκομείο και θα δείτε πόσα έτη φωτός, είμαστε πίσω, με αποτέλεσμα να πηγαίνει άδικα χαμένος κόσμος…

  • Είχα κάποιον δικό μου ασθενή στην χειρουργική πριν λίγο καιρό.
    Επειδή είδα ότι η γενική κατάσταση ήταν τραγική – δύο νοσηλεύτριες για όλη την ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ και για όλη την ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ – πήρα τον άνθρωπό μου και πήγαμε σε ιδιωτική κλινική στην Θεσσαλονίκη.
    Όταν πήγα το απόγευμα, μια πριν φύγουμε, τα χαρτιά, περίμενα τρεις ώρες τον εφημερεύοντα γιατρό να ‘ρθει.
    Όταν τελικά ήρθε και τον ρώτησα γιατί έλειπε τόση ώρα, μου είπε ότι κάνει εφημερία και στα εξωτερικά ιατρεία κι ότι τις τελευταίες 5 ημέρες ήταν 4 24ωρα μέσα…

  • Η λύση για όλα είναι απλή:
    όταν δεν πάνε οι γιατροί στους ασθενείς (του “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ”)
    πάνε οι ασθενείς στους γιατρούς…
    …σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι αλλαχού..

  • Ενδιαφερθείτε λίγο για την άποψη που υπάρχει στην κοινωνία της πόλης και τηςπεριοχής για το έργο σας.
    Αν το κάνατε, θα γνωρίζατε το σκωπτικό ρητό ότι «στο “Μαμάτσειο” μπαιν’ς με τις πυτζάμες και βγαιν’ς με το κουστούμ’!»…

  • Είναι τραγικό αλλά ας είμαστε ρεαλιστές:
    αν δεν έχεις χρήματα για ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης ή γνωριμίες για να μπεις σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έχεις λίγες ελπίδες να επιβιώσεις…

  • Σιόλιος;Σιόλια παραμυθάδες είστε!
    Πότε,θα διοριστεί νοσηλευτικό και ιατρικο προσωπικο;
    Μετά τις εκλογες!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.