Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης επανάφερε με τη μορφή του κατεπείγοντος, την ψήφιση του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων. Ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε πριν από δύο ημέρες και δεν κατάφερε να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Θεωρούμε πως ο κανονισμός κοινόχρηστων χώρων δεν λειτουργεί ισότιμα προς όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος έχοντας πολλές ασάφειες, ενώ ο τρόπος αλλά και ο χρόνος με τον οποίο αποφάσισε, η Δημοτική Αρχή, να φέρει το θέμα προς ψήφιση, εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Δεν μπορεί μέσω αποκριάτικων εκδηλώσεων να συζητάμε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τη λειτουργία της πόλης, γνωρίζοντας ότι ο νόμος για τον COVID19 έχει αρθεί από τις 15 Ιανουαρίου του 2023.
Είμαστε υπέρ όλων των επαγγελματιών του κλάδου, έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις τους να είναι βιώσιμες, αρκεί να μην υπάρχουν διαχωρισμοί ανάμεσα στους επαγγελματίες.
Για το λόγο αυτό δηλώνουμε πως δεν θα συμμετάσχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης που θα νομιμοποιήσει αυτή την παράτυπη διαδικασία.
«Θα θέλαμε να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή, εάν βάσει του άρθρου 9 παράγραφος 4 του κανονισμού που κατατέθηκε για ψήφιση, δικαιούνται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Παύλου Μελά να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Νίκης;»
Γιάννης Ιωαννίδης – Κωνσταντίνος Κουρού